1asig.ro
1asig.ro

CITY Insurance a achitat, in 2017, daune de peste 647 milioane lei

5 min. / 1.540 cuvinte
CITY Insurance a anuntat ca volumul platii daunelor pentru intregul an 2017 a fost de 647,46 milioane de lei, echivalentul a 138,95 milioane de euro. In acest timp au fost instrumentate 110.696 dosare de dauna.

Comparativ cu anul 2016, cand CITY Insurance a platit daune de 346,3 milioane de euro - conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, rezulta ca despagubirile au crescut anul trecut cu circa 87%.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a mai precizat ca a incheiat anul trecut 877.239 de contracte de asigurare.

"Intr-o piata in care este din ce in ce mai greu sa castigi increderea consumatorilor si, mai ales, sa ramai in topul preferintelor acestora, pentru CITY Insurance anul 2017 a fost unul al consolidarii relatiei cu clientii si partenerii sai. Prin forte proprii si o abordare corecta am reusit nu doar sa ramanem in piata, ci sa ajungem inaintea unor nume mari din industrie. Misiunea noastra este de a fi in topul increderii, in piata companiilor de asigurari din Romania", afirma conducerea companiei intr-un comunicat de presa.

Tot in 2017, compania a devenit lider in vanzarea de RCA, chiar daca aceasta pozitie nu s-a numarat printre obiectivele sale, se mai arata in document.

"Ceea ce s-a intamplat a fost o consecinta a impunerii unui tarif unic pentru politele RCA de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). In acel moment doar doua companii au continuat sa vanda RCA, una dintre ele fiind CITY Insurance, celelalte au refuzat sa ramana in piata, boicotand vanzarea de polite RCA sub diferite pretexte.", adauga conducerea companiei.

Societatea de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance a fost infiintata in anul 1998. In prezent, CITY Insurance are peste 300 de angajati si un numar de 42 agentii in care se desfasoara activitati atat de subscriere de prime asigurari generale, cat si de instrumentare a dosarelor de daune.

Daca la sfarsitul anului 2016 CITY Insurance ocupa locul 6 in piata de asigurari, in 2017 a ajuns pe prima pozitie, cu o cota de piata de 13,37% in primele noua luni din 2017. Conform calculelor facute de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF, CITY Insurance - companie iesita anul trecut din procedura de redresare financiara - a subscris, in total, prime in valoare de circa 978 milioane lei, in crestere cu 95% fata de perioada ianuarie-septembrie 2016.

3.362 accesari