1asig.ro
1asig.ro

CITY Insurance: Informatia privind implicarea intr-o ancheta de evaziune fiscala in Italia este falsa si defaimatoare

5 min. / 1.540 cuvinte
CITY Insurance dezminte informatiile publicate de presa italiana in aceasta saptamana cu privire la activitatea sa din Italia, potrivit carora compania ar fi suspectata de Garda Financiara din Venetia de acumularea unor venituri nedeclarate in valoare de 75 mil. EUR in ultimii cinci ani. Asiguratorul roman catalogheaza informatia conform careia compania este anchetata pentru evaziune fiscala drept "falsa, evident tendentioasa si defaimatoare" si considera ca aceste articole constituie rezultatul unor practici de concurenta neloiala.

"Informatia potrivit careia CITY Insurance este implicata intr-o ancheta de evaziune fiscala in Italia este falsa, evident tendentioasa si defaimatoare, afectand imaginea companiei. Din octombrie 2011, la intervale regulate, ca un ceas, in presa italiana continua sa apara articole menite sa defaimeze compania CITY Insurance, acestea fiind clar rezultatul practicilor de concurenta neloiala", a declarat Directorul General al asiguratorului, Nicolae MUSAT.

Potrivit unui articol publicat pe 17 octombrie a.c. de agentia de stiri italiana ANSA, agentii fiscului din Venetia ar fi declansat anchetarea activitatii CITY Insurance la nivel local dupa ce ar fi depistat si blocat aceasta suma, datorata de regiunea Veneto asiguratorului pentru furnizarea de servicii de asigurare unor companii publice din domeniul sanatatii.

"Credem in libertatea de exprimare si in libertatea presei atunci cand informatia este verificata, veridica si prezentata cu buna credinta. Speram ca presa sa verifice sursele si informatiile si sa scoata adevarul la iveala", a adaugat liderul CITY Insurance.

CITY Insurance este o companie de asigurari din Romania care opereaza pe piata din Italia, in baza liberei circulatii a serviciilor in tarile Uniunii Europene.

Aceasta fost prima companie din piata locala de profil care a inceput sa vanda produse pe o alta piata europeana. Cu o activitate orientata pe asigurarile de garantii si de raspundere civila generala, clase care genereaza putin sub 90% din subscrieri, afacerile derulate in Italia sustin cresterea cifrei de afaceri a companiei.

In S1 2012, de exemplu, 87% din totalul subscrierilor CITY Insurance, in valoare totala de 196 mil. lei, au fost realizate in afara Romaniei. Astfel, din cele 230,3 mil.lei (52,5 mil. EUR) reprezentand subscrierile realizate de cinci asiguratori romani in afara tarii, cea mai importanta pondere o au afacerile CITY Insurance, care cumuleaza peste 165 mil. lei.

2.676 accesari