1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEC-ul ramane inca un an la stat

"CEC-ul ar putea fi preluat de catre investitori romani, existand deja solicitari in acest sens din partea unor patronate din tara", a declarat Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan VOSGANIAN, sambata, la Iasi, citat de NewsIn.

"CEC va ramane banca de stat cel putin inca un an. Daca vom lua in viitor decizia privatizarii, se va face intr-o formula care sa dea satisfactie capitalului national", a precizat Varujan VOSGANIAN.
Pe de alta parte, Ministrul Economiei si Finantelor a precizat ca are incredere in noul director al CEC-ului, Radu Gratian GHETEA, ca va transforma institutia intr-o banca de succes. "Am inlocuit vechea conducere a CEC-ului din ratiuni practice. Am incredere ca Radu GHETEA poate sa faca in asa fel incat prestigiul si cota de piata ale CEC-ului sa creasca", a mai adaugat Varujan VOSGANIAN.

"Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) a fost demisa vineri de actionarul majoritar, Ministerul Economiei si Finantelor, iar in functia de presedinte a fost propus Radu Gratian GHETEA", a declarat ministrul Varujan VOSGANIAN. Presedintelui CEC ii expira in 2009 mandatul de patru ani la conducerea bancii.