Consiliul de Administratie al Bancii TRANSILVANIA (BT) a aprobat in data de 9 decembrie 2014 perfectarea tranzactiei pentru achizitionarea intregului pachet de actiuni detinut in cadrul VOLKSBANK Romania S.A., semnarea contractului urmand a avea loc in data de 10 decembrie 2014, se arata in comunicatul transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.
"Dorim sa mentionam ca atat BT, cat si VOLKSBANK Romania vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, urmand ca doar dupa aceasta data sa aiba loc procesul de integrare a VOLKSBANK Romania in cadrut BT. Incorporarea VOLKSBANK Romania in cadrul BT va avea loc dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale si dupa solicitarea si primirea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente", se arata in document.
De asemenea, printr-un comunicat trasmis ulterior presei, Banca TRANSILVANIA a anuntat semnarea unui angajament ferm pentru achizitionarea a 100% din actiunile VOLKSBANK Romania de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG si WGZ BANK AG.
"Acest pas se inscrie in strategia bancii de a aduce valoare adaugata prin achizitii de banci si portofolii", au spus oficialii BT.
Horia CIORCILA, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii TRANSILVANIA, declara: "Achizitionarea VOLKSBANK Romania este parte a strategiei de crestere si consolidare a BT si reafirma angajamentul bancii de a fi atat un jucator activ, cat si un sustinator al economiei romanesti. Dupa integrare, avand in vedere cotele de piata ale celor doua banci, Banca Transilvania isi va continua planul de a ajunge pe locul 2 in topul bancilor din Romania. BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cota de piata in crestere si rezultate financiare pozitive".
Banca TRANSILVANIA si VOLKSBANK Romania sunt banci universale si au in comun modelul de business, categoriile de clienti carora li se adreseaza si piata autohtona. Ca rezultat al tranzactiei, BT isi propune armonizarea punctelor forte ale celor doua banci, pentru eficientizarea activitatii, costuri mai mici pentru clienti, retea mai mare de sedii si produse noi.
In prezent, Banca TRANSILVANIA este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%, in crestere fata de perioadele anterioare.
Consultantii Bancii TRANSILVANIA pentru aceasta tranzactie au fost: Legal - Casa de avocatura PELI FILIP, Financiar - KPMG Romania, Investment Banking - VCP Vienna Capital Partners.
In ceea ce priveste VOLKSBANK, aceasta a avut ca si consultanti: Legal - SCHOENHERR si Asociatii, respectiv Investment Banking - ROTHSCHILD.
Activitatea BT este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca are peste 6.000 de angajati, o retea formata din aproape 550 de sedii si 1,88 de milioane de clienti activi. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, BERD si IFC-Banca Mondiala. In 2014, Banca Transilvania a implinit 20 de ani.
Banca TRANSILVANIA a raportat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 338 milioane lei, mai mare cu 41% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, activele bancii totalizau 34,04 miliarde lei, in crestere cu 6,2%.
In 2013, VOLKSBANK Romania a inregistrat pierderi de 103,6 milioane de euro si active totale de 3,1 miliarde de euro. Banca are peste 130 de unitati la nivel national.
Banca TRANSILVANIA a anuntat achizitia VOLKSBANK Romania
Din aceeasi categorie
Cele mai citite