1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Baden Baden: Cererea de ...

Baden Baden: Cererea de reasigurare nu a fost niciodata mai puternica

Simpozionul Guy Carpenter din cadrul reuniunii reasiguratorilor de la Baden-Baden a avut ca tema "Rising to the Exposure Challenge", slogan impartasit de altfel si de liderii industriei prezenti la acest eveniment.

Acestia au discutat despre modul in care industria (re)asigurarilor poate oferi capacitatea, sfera de aplicare a solutiilor si capabilitatile necesare pentru a aborda mediul de expunere aflat intr-o evolutie rapida, asigurandu-se ca clientii pot gestiona aceste provocari in mod eficient, chiar si in conditii extreme.

Massimo Reina, CEO al Guy Carpenter Europa, a evidentiat performanta puternica a industriei in ciuda conditiilor de piata solicitante si a subliniat necesitatea ca sectorul (re)asigurarilor sa lucreze la unison pentru a face fata acestui mediu provocator.

"Piata europeana continua sa inregistreze rezultate foarte bune si sa se diferentieze in cadrul peisajului global al (re)asigurarilor", a mai declarat acesta.

"Daca toate partile sectorului lucreaza impreuna, putem mentine relatiile puternice existente si putem ajunge la solutiile potrivite pentru cedenti si reasiguratori."

Desi a recunoscut presiunile exercitate asupra sectorului de factori macroeconomici precum inflatia in crestere, Jean-Jacques Henchoz, presedintele Comitetului executiv al Hannover Re, a declarat ca exista oportunitati care sa permita companiilor de (re)asigurare sa-si reafirme functia critica.

"Cererea de reasigurare este foarte puternica si continua sa creasca", a spus el. "Daca luam in considerare tendintele, schimbarile climatice reprezinta o provocare pentru industria noastra, dar creeaza si un potential urias.

"Daca ne uitam la pietele emergente si, in special, la nivelurile de penetrare a asigurarilor pe unele piete asiatice, la schimbarile tehnologice, la schimbarile demografice, la urbanizare - toate acestea sunt evolutii care genereaza oportunitati semnificative pentru industria noastra... provocarea pentru noi este sa impingem tot mai mult frontierele asigurabilitatii."

Ann Haugh, CEO, Axis Re, a subliniat factorii care afecteaza in prezent piata (re)asigurarilor, cum ar fi: volatilitatea pietei de property, cresterea frecventei si severitatii evenimentelor si provocarea de a angaja specialisti.

"Pe o piata atat de solicitanta, este imperativ ca industria noastra sa lucreze pentru a-si valorifica punctele forte", a spus ea. "Trebuie sa ne concentram pe deplin pe deservirea clientilor nostri, mentinand in acelasi timp o abordare inteligenta, dar disciplinata a subscrierii. Trebuie sa ne constituim rezervele in mod prudent, reflectand costurile corespunzatoare ale pierderilor in modelele noastre de stabilire a preturilor.

"In cele din urma, trebuie sa continuam sa investim in culturile noastre organizationale unice pentru a atrage si a pastra cei mai buni oameni."

Desi exista in mod clar multiple obstacole cu care se confrunta organizatiile, industria (re)asigurarilor trebuie sa se asigure ca isi asuma o pozitie de lider in furnizarea solutiilor necesare pentru a ajuta clientii sa le depaseasca, a afirmat Thierry Derez, CEO Covea

"Turbulentele actuale reprezinta o provocare pentru toata lumea", a spus el, "dar responsabilitatea noastra este sa nu ne mai plangem. Din punct de vedere financiar, cresterea ratelor dobanzilor creeaza amortizare pe termen lung. Din punct de vedere tehnic, materialul care trebuie asigurat este in crestere. Din punct de vedere social, exista un apetit pentru protectie."

Cu toate acestea, el a avertizat: "Daca industria asigurarilor si reasigurarilor nu este capabila sa raspunda la aceasta cerere extraordinara, atunci alte industrii vor cauta sa gaseasca solutii."