1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BREAKING NEWS. Viorel VASILE, CEO ...

BREAKING NEWS. Viorel VASILE, CEO Safety Broker, ales presedinte al PRBAR. Ce isi propune in noul mandat

Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR) are de joi, 5 decembrie, un nou Consiliu Director, iar Viorel VASILE, CEO Safety Broker , a fost votat in functia de presedinte al PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, in cadrul Adunarii Generale a organizatiei.

S-au votat si doua pozitii de Vicepresedinte. Acestea vor fi ocupate de Otilia PETRARIU, CEO Consultant AA Broker si de catre Sorin BALTASIU , CEO Transilvania Broker.

"Joi, 05 Decembrie 2024, a avut loc intr-un cadru statutar Adunarea Generala a membrilor Patronatului Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, conform Convocatorului Presedintelui din data 05 Noiembrie 2024. Respectandu-se Ordinea de zi, membrii Patronatului au supus la vot si au aprobat componenta noului Consiliului Director pentru urmatorii doi ani, astfel:

  • In calitate de Presedinte al Consiliului Director al PRBAR a fost ales dl. Viorel Vasile, cu un numar de 17 de voturi Pentru si o Abtinere.
  • In calitate de Vicepresedinte in cadrul Consiliului Director al PRBAR a fost aleasa dna Otilia Petrariu, cu un numar de 17 de voturi Pentru si o Abtinere;
  • In calitate de Vicepresedinte in cadrul Consiliului Director al PRBAR a fost ales dl. Sorin Baltasiu, cu un numar de 15 de voturi Pentru si trei Abtineri", se arata in comunicatul transmis de Patronat.

Ce obiective are noua echipa de conducere

Noua echipa de conducere a prezentat si a supus dezbaterii o platforma cu principalele 10 obiective ale Consiliului de Administratie PRBAR recent ales:

  1. Atragerea prin programe destinate inclusiv tinerilor, a cifrei de 100.000 de asistenti noi ce vor activa in piata distributiei de asigurari, in urmatorii 3 ani, aliniind astfel si piata autohtona de asigurari la media SEE.
  2. Eliminarea conceptului de prima neta de cheltuieli de distributie. In acest sens au fost facute nenumarate demersuri institutionale catre ASF prin analize de piata, adrese comune ale asociatiilor profesionale, prin care evidenta a aratat ca, in cele 26 luni, de la implementare nu a condus la niciun rezultat pozitiv inregistrat de canalele online ale brokerilor sau companiilor de asigurare
  3. Regulamentul DORA - o masura excesiva si o noua suprareglementare in industria brokerajului, cu intrare in vigoare din 2025, cu atat mai mult cu cat exista Norma 4/2018 privind gestionarea riscurilor operationale generate de sistemele informatice, care in esenta prevede in mod redundant, aceleasi cerinte. Evitarea suprareglementarii este importanta pentru ca absenta unui echilibru poate duce la franarea dezvoltarii.
  4. Derularea prin intermediul PRBAR Academy , in colaborare cu Institutul de Studii Financiare, Ministerul de Interne si CONAF, a 3 proiecte majore in domeniul educatiei financiare destinate invatamantului liceal si universitar, campanii de informare in randul consumatorilor astfel incat deciziile lor de asigurare sa fie inspirate si in cunostinta de cauza:
  • Institutul de Studii Financiare - proiecte pentru atragerea de tineri in industria de asigurari
  • Ministerul de Interne - campanii pentru siguranta rutiera
  • CONAF - introducere ore de asigurari in programa scoalara
  1. Cresterea rolului brokerului de asigurare ca accelerator de educatie financiara, de interfata umana, factor de consolidare a increderii a consumatorilor in produsele de asigurare, ceea ce conduce la atingerea unui grad mai mare de penetrare a asigurarilor, prin inovarea de noi produse, o distributie mai supla dar in acelasi timp extinsa la nivel national, vizand zonele mai putin asigurate.
  2. Cooperarea si comunicarea transparenta sunt principalele solutii pentru ca industria sa functioneze corect si armonios. Reinfiintarea grupurilor de lucru care sa poata adopta decizii comune cu necesitatile si interesele tuturor actorilor din piata, fiind un deziderat.
  3. Dezvoltarea colaborarii cu asociatii profesionale reprezentative din industria asigurarilor: UNSAR, UNSICAR, FINPROTECT, FSAB, PIAR activand pe multiple planuri de interes, in domeniul distributiei si imbunatatirii calitatii produselor de asigurare, pentru a realiza o cat mai mare satisfacere a nevoilor consumatorilor de servicii financiare non-bancare.
  4. Legislatia RCA are nevoie de schimbari profunde, actuala lege dovedindu-si in mod repetat limitele in timp ce masurile provizorii adoptate nu si au atins obiectivele de fond.
  5. Simultan intrarii in piata a mai multor actori si investitori, prin operarea in baza FOS si FOE, vom identifica acele segmente de asigurari care sunt inca neacoperite, urmand tendinta europeana.
  6. Sustinerea si promovarea intereselor membrilor PRBAR la un alt nivel, superior, in fata tuturor institutiilor guvernamentale, a caror activitate poate influenta industria distributiei de asigurari. Puterea dobandita de Patronat prin aportul tuturor membrilor va contribui decisiv in viitorul mandat, in modul in care se vor lua deciziile de reglementare ce ne privesc.