1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asociatia CFA Romania si Alpha Bank lanseaza primul program de management al dorintelor

De Ziua Educatiei Financiare, Asociatia CFA Romania si Alpha Bank lanseaza o campanie care pune accent pe responsabilitatea financiara si echilibrul dintre implinirea unor nevoi si satisfacerea dorintelor.
Nivelul scazut al educatiei financiare din Romania, gradul mare de indatorare al oamenilor, procentul semnificativ de populatie care traieste sub limita saraciei, dar si vulnerabilitatea in fata fraudelor sau escrocheriilor financiare sunt marile teme care fac inconjurul presei in ultimii ani, cu fiecare noua cercetare. O tendinta din ce in ce mai accentuata este insa si cea a consumului excesiv, mai ales in perioada marilor campanii de reduceri din timpul anului.

In acest context, Asociatia CFA Romania atrage atentia asupra imperativului de a aborda educatia financiara dintr-o perspectiva noua, strans legata de intelegerea unor date sociologice si tipare de comportament:
,,Datele statistice ne arata ca Romania are o vulnerabilitate masiva in ceea ce priveste educatia financiara. Cu toate acestea, suntem inconjurati, mai mult ca niciodata, de campanii care creeaza dorinta. Cata vreme exista dorinte, avem nevoie si de campanii si instrumente financiare care ne invata cum sa le gestionam in mod responsabil, fara a ne pune in pericol economiile sau a ne indatora excesiv. Anul acesta, prin noua noastra campanie, ne folosim de toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pentru a veni in sprijinul romanilor: de la specialisti de toate varstele din comunitatea noastra, pana la aplicatii bazate pe inteligenta artificiala si multa creativitate.” – a declarat Alexandra SMEDOIU, CFA – Presedinte, Asociatia CFA Romania. 

,,Doresc sa multumesc partenerilor nostri, Asociatia CFA Romania, pentru invitatie si lui Gelu DUMINICA, pentru ca m-a condus in aceasta prima calatorie pe care am realizat-o impreuna si in care am incercat sa explicam intr-un mod simplu, prin exemple personale, cateva concepte ce tin de educatia financiara.” - a declarat Bogdan MUNTEANU, Regional Manager Alpha Bank Romania

,,Eu sper ca aceste discutii sa ofere argumente pentru un echilibru in satisfacerea dorintelor pe care le avem, astfel incat satisfacerea acestora sa  nu ne puna siguranta financiara pe termen mediu si lung in pericol. Cu alte cuvinte, sa fim cumpatati si sa ne gandim si la ziua de maine.” - a declarat Gelu DUMINICA, sociolog, profesor asociat al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, director executiv al Agentiei de Dezvoltare Comunitara Impreuna.

Programul de management al dorintelor este o initiativa care face parte din platforma de comunicare ,,Generatia Independenta”, lansata de Asociatia CFA Romania pentru a sustine educatia financiara continua si a incuraja un comportament responsabil. Noua serie video consta intr-o serie de dialoguri intre sociologul Gelu Duminica si diferiti specialisti din domeniul financiar, putand fi vizionata in link-ul urmator si pe canalele oficiale de comunicare de comunicare online ale Asociatiei CFA Romania.