1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Alina BARBULESCU, UNSAR: Romanii ...

Alina BARBULESCU, UNSAR: Romanii constientizeaza riscul de furt din locuinta. Tu esti #sigurACASA?

Peste 81% dintre romani contientizeaza riscul de furt din locuinta, arata cercetarile sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR. Dintre acestia, 43% au luat deja masuri pentru a se proteja. Chiar si asa, inca raman 57% dintre romani care nu au nicio forma de protectie, fie ca vorbim despre sisteme electronice de alarma sau asigurari facultative de locuinta. Pentru acestia, si nu numai, UNSAR demareaza campania #sigurACASA, aflata la cea de-a doua editie. Am discutat despre toate acestea cu Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR, in cadrul noului format al emisiunii Stirile Saptamanii.

"Cu totii avem nevoie sa ne simtim in siguranta acasa alaturi de cei dragi. Din acest motiv, impreuna cu Politia Romana si Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate, am pus bazele campaniei #sigurACASA. Scopul este de a transmite informatii utile tuturor proprietarilor si viitorilor proprietari de locuinte pentru a lua decizii informate si asumate cu privire la cum pot fi siguri acasa", spune Alina BARBULESCU.

"Am vrut sa vedem care este perceptia romanilor cu privire la riscul de furt din locuinta - daca ei constientizeaza acest risc sau nu. Deloc surprinzator, 81% dintre romani considera importanta si foarte importanta protectia impotriva furturilor din locuinta", puncteaza ea.

Trecand mai departe, specialistii din industrie au vrut sa afle si care sunt cauzele pentru care romanii cred ca este foarte importanta protectia pentru situatia neprevazuta a furturilor din locuinta, iar specialistul UNSAR precizeaza ca "majoritatea oamenilor spun ca fie locuiesc in zone periculoase, predispuse infractiunilor, fie locuinta lor este chiar atractiva pentru hoti sau ca au mai fost victimele unui furt".

"Din moment ce riscurile sunt constientizate, am vrut sa vedem si cati dintre romani au luat masurile necesare pentru a se proteja. Astfel, 23% dintre respondenti spun ca detin sisteme de alarma sau antiefractie, 10% detin o asigurare facultativa care include si riscul de furt din locuinta, 7% usi antiefractie, iar 3% au caini de paza. Prin urmare, o mare parte dintre romani au luat si masuri de prevenire, dar totusi raman 57% care nu au luat nicio masura de protectie, indiferent ca vorbim despre echipamente sau solutii de protectie financiara precum asigurarea facultativa de locuinta", spune BARBULESCU.

In privinta topului riscurilor de care se tem romanii, specialistul UNSAR mentioneaza cutremurele, incendiile, furtunile si vijeliile, exploziile si inundatiile.

Mai multe detalii despre cum percep romanii riscurile la care se expun si despre campania #sigurACASA, regasiti in noul format al "Stirilor Saptamanii" de pe canalul XPRIMM de pe YouTube si in video-ul atasat acestui articol.