1asig.ro
1asig.ro

Alexandra GARDAN, Director Dezvoltare, MediHelp International


Obiectivele MediHelp presupun o crestere organica a portofoliului de la an la an si ne dorim sa consolidam pozitia de leader si expert pe nisa asigurarilor de sanatate cu acoperire internationala.

XPRIMM: Subscrierile de asigurari de sanatate au crescut considerabil in acest an (+70% in S1 2017). Care sunt factorii care sustin aceasta evolutie?
Alexandra GARDAN:
Nevoia crescuta pentru servicii medicale de calitate cat si lipsa de incredere a populatiei in sistemul de sanatate public, sunt doar doi dintre factorii care au dus la cresterea pietei de asigurari de sanatate. Pentru MediHelp, acesti doi factori sunt cu atat mai importanti, cu cat toate planurile de asigurare pe care le promovam, ofera acoperire la nivel international si libertatea asiguratului de alege orice furnizor de servicii medicale sau medic, oriunde in Romania, Europa sau la nivel mondial.

In plus, planurile dezvoltate de catre MediHelp ofera un raport corect intre beneficii si cost si sunt adaptate din toate punctele de vedere la necesitatile pietelor locale din Romania, Ungaria, Polonia si Bulgaria piete pe care MediHelp activeaza in prezent.

XPRIMM: Ce considerati ca trebuie facut pentru ca pe viitor sa se pastreze acest trend crescator?
A.G.:
Cu siguranta sunt masuri care pot fi luate la toate niveurile, incepand de la clienti si pana la autoritati. Despre parteneriatul public-privat care a fost dezbatut in ultimii ani, consideram ca este foarte util, in primul rand, pentru ca ar putea conduce la alinierea cu majoritatea sistemelor medicale europene si in al doilea rand pentru ca ar degreva statul de povara seviciilor medicale care sunt insuficiente sau nesatisfacatoare conform nevoilor in crestere ale populatiei.
Pentru MediHelp ar fi utila cresterea limitei de deductibiltate pentru asigurari de sanatate, care in prezent are o valoare 400 euro/an pentru persoane fizice sau angajati. Aceasta limita este insa insuficienta pentru a acoperi o prima de asigurare de sanatate cu acoperire internationala. Planurile MediHelp acopera integral si in limite generoase (500.000 euro/an si 3.000.000 euro/an) costurile cu spitalizarea, tratamentul cancerului cat si transplantul de organe in cazul in care asiguratii doresc sa acceseze servicii medicale in afara tarii. In cazul Ungariei, limita de deductibilitate se situeaza  la nivelul de 1.400 euro/an /angajat.
Clientii individuali - angajati - sau companiile pot contribui la dezvotarea pietei serviciilor medicale cat si a pietei de asigurari daca ar solicita cresterea limitei deductibile in cazul in care sunt oferite beneficii extra-salariale sub forma de asigurare de sanatate.

XPRIMM: In cazul MediHelp, cum au evoluat vanzarile in acest an?
A.G.:
2017 a fost un an bun si in cazul vanzarilor MediHelp care au crescut cu un procent de 30% fata de anul anterior, atat prin prisma consolidarii pe piata a planurilor proprii de asigurare lansate in Romania in 2016, cat si prin faptul ca aceste planuri pot fi accesate prin intermediul brokerilor de asigurare.

XPRIMM: Ce tipuri de polite au solicitat cel mai mult clientii?
A.G.:
Planurile cele mai solicitate sunt cele clasice, cu acoperire internationala, acestea reprezentand emblema brand-ului MediHelp. Au crescut vanzarile si in cazul planului nou lansat in 2017, Clover - NESACARD; acesta face parte din categoria micro-asigurarilor, oferind la un pret accesibil - 33 euro/an a doua opinie medicala, navigare medicala si o indemnizatie pentru tratamentul cancerului.

XPRIMM: Sunt diferente intre politele adresate grupurilor si persoanelor fizice? Care este ponderea persoanelor fizice in total vanzari?
A.G.:
In principiu, beneficiile planurilor MediHelp sunt aceleasi atat in cazul politelor individuale cat si celor destinate companiilor. Sigur, in cazul companiilor pot fi aplicate reduceri de grup, exista posibiltatea acoperirii conditiilor medicale pre-existente, iar pentru grupuri mai mari putem construi un plan de asigurare cu beneficii adaptate nevoilor grupului. Conform statisticii anului 2017, portofoliul MH a suferit modificari in sensul cresterii procentului de polite individuale la 60% in comparatie cu planurile de companii care au scazut la 40% din total.

XPRIMM: Se observa o preocupare mai mare a compananiilor pentru a oferi asigurari de sanatate ca beneficiu extrasalarial? Din ce domenii provin aceste companii?
A.G.:
Din perspectiva portofoliului MediHelp, companiile care ofera asigurari cu acoperire internationala pentru angajati, fac parte din domeniile: IT, Pharma, Consultanta financiara, Petrol si Gaze.

XPRIMM: Care sunt obiectivele MediHelp pentru finalul acestui an? Dar pentru 2018?
A.G.:
Obiectivele MediHelp presupun o crestere organica a portofoliului de la an la an si ne dorim sa consolidam pozitia de leader si expert pe nisa asigurarilor de sanatate cu acoperire internationala.

De asemenea, un alt indicator vizat este acela al conservarii/ cresterii ratei de retentie, care in prezent se situeaza la nivelul de 85%, in cazul portofoliului MediHelp.

Pentru anul 2018, vizam o crestere si prin prisma lansarii unor planuri originale de asigurare dezvoltate de catre MediHelp, care ne vor permite sa crestem accesibilitatea si numarul de clienti din portofoliu.


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 16.11.2017 | 2433 vizualizari
Share |