1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile din serviciile de piata prestate populatiei au urcat ca serie buta cu 9% in primele sapte luni

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a urcat ca serie bruta cu 9,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 11,1%, fata de perioada similara din 2022, conform unei statistici publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele sapte luni, atat ca serie bruta, cu 15,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 17,2%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 15,8% in primele sapte luni ale acestui an, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu autovehicule (+27,2%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+2,5%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 7,7%.

In perioada analizata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 17,2%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele sapte luni a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,2% mai mare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+46,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+11,7%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+5,6%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,5%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,0%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianaurie -31 iulie 2023, a inregistrat o cifra de afaceri cu 11,1% mai mare comparativ cu perioada similara din 2022.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2023, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 7,6%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-11,9%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,5%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-1,3%).

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,4%. Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2023, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iulie 2023, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 9,1%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+11,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+7,3%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+3,8%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+3,3%).

Scadere au inregistrat activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-0,7%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2023, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2023, comparativ cu luna iulie 2022, a inregistrat o crestere cu 12,7%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+24,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,4%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-11%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2023, a inregistrat o crestere cu 18,1% fata de iulie 2022.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iulie 2023, a inregistrat o cifra de afaceri cu 0,1% mai mare comparativ cu luna iulie 2022, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+20,3%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+1,5%). Scaderi au inregistrat: serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-13,7%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,1%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2023 a scazut cu 4,5%, comparativ cu luna iulie 2022.