1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA urmareste sa isi consolideze prezenta pe piata spaniola printr-o noua achizitie

AXA a anuntat ca divizia sa din Spania a demarat negocieri cu Groupe des Assurances du Credit Mutuel (GACM SA) pentru o potentiala achizitie a filialei sale Groupe Assurances du Credit Mutuel Espana (GACM Espana). Asigurator care are in principal in portofoliu asigurari property si de sanatate.

"Aceasta tranzactie reflecta abordarea noastra disciplinata in ceea ce priveste fuziunile si achizitiile, in conformitate cu strategia noastra, sporindu-ne amploarea pe una dintre pietele noastre europene de baza, cu accent pe liniile tehnice", a declarat Frederic de Courtois, director general adjunct al Grupului AXA.

"Aceasta achizitie ne va consolida pozitia de lider in Spania si asteptam cu nerabdare sa ne dezvoltam afacerea, asigurand in acelasi timp o tranzitie fara probleme atat pentru clienti, cat si pentru angajati", a declarat Olga Sanchez, CEO al AXA Spania.

Tranzactia in valoare de 310 milioane de euro este supusa unor conditii inclusiv finalizarea informarii si consultarii comitetelor de intreprindere relevante, precum si obtinerea aprobarilor necesare ce tin de reglementare. Se estimeaza ca aceasta achizitie se va finaliza in al treilea trimestru al anului 2023.