1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF a amendat conducerea companiei ...

ASF a amendat conducerea companiei CITY Insurance

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a anuntat, marti, noi sanctiuni pentru compania CITY Insurance, fiind amendate persoanele din Directorat si Consiliul de Supraveghere in suma totala de 3,78 milioane de lei, deoarece nu au pus la dispoziția ASF, in timp util, documentatia ceruta in urma unui control.

In sedinta Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurari - Reasigurari (S.A.R.) a prezentat rezultatele activitatii de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance S.A.

"In cadrul procesului de supraveghere, A.S.F. a solicitat CITY Insurance S.A. informatii si documente relevante necesare verificarii programului de reasigurare al societatii. Informatiile solicitate nu au fost transmise Autoritatii, iar conducerea executiva si conducerea superioara a societatii nu s-au asigurat ca informatiile solicitate sunt disponibile astfel incat sa fie puse la dispozitie in termenul stabilit, A.S.F. fiind astfel impiedicata, fara drept, in exercitarea atributiilor conferite prin lege", explica ASF.

Prin urmare, Consiliul A.S.F. a decis sanctionarea membrilor Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere, dupa cum urmeaza:

Directorat:
  • Domnul Renato Szilagyi, Presedinte Directorat - amenda in cuantum de 530.000 lei;
  • Domnul Buzerea Barbu Mircea, Vicepresedinte al Directoratului - amenda in cuantum de 500.000 lei;
  • Domnul Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului - amenda in cuantum de 500.000 lei.
Consiliul de Supraveghere:
  • Domnul Browne Woodthorpe Robert, Presedinte al Consiliului de Supraveghere - amenda in cuantum de 450.000 lei;
  • Domnul Rossler Max Walter, Vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere - amenda in cuantum de 450.000 lei;
  • Domnul Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere - amenda in cuantum de 450.000 lei;
  • Doamna Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere - amenda in cuantum de 450.000 lei;
  • Domnul Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere - amenda in cuantum de 450.000 lei.
Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.