1asig.ro
1asig.ro

ASF: CITY Insurance si-a asumat un plan de remediere a indicilor de lichiditate si solvabilitate pana la 31 martie

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania CITY Insurance s-a angajat ca pana la finele lunii martie a.c. sa ia o serie de masuri privind indeplinirea conditiilor de lichiditate si solvabilitate impuse de legislatie, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Reactia ASF vine ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public privind preluarea CITY Insurance de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).

"Dupa cum ASF a comunicat pe 23 noiembrie 2015, societatea de asigurare CITY Insurance s-a numarat printre cele 21 de companii incluse in valul al doilea al programului de evaluare a activelor si pasivelor - BSRE, desfasurat in a doua parte a anului trecut. Analiza a relevat faptul ca CITY Insurance nu se incadra in cerintele minime de lichiditate, conform regimului de supraveghere Solvabilitate I, iar conform noului regim de supraveghere Solvabilitate II, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, societatea nu indeplinea prevederile referitoare la cerinta de capital de solvabilitate", a transmis ASF la solicitarea 1asig.ro.

"In urma acestei evaluari, CITY Insurance si-a asumat un plan de remediere cu masuri concrete vizand cresterea coeficientului de lichiditate, precum si restabilirea treptata a nivelului fondurilor proprii eligibile sa acopere cerinta de capital de solvabilitate prevazuta de lege, cu termen de realizare 31 martie 2016. Orice alte masuri pot fi luate in discutie doar dupa evaluarea rezultatelor planului de remediere al CITY Insurance. Pana atunci ASF nu comenteaza zvonuri", a adaugat ASF.

Potrivit ultimelor date publicate de Autoritate, CITY Insurance a inregistrat, in primele noua luni din 2015, prime brute subscrise in valoare de 239,06 milioane de lei.

6.284 accesari