1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

APS si BERD investesc in portofoliul de credite neperformante din Romania

APS si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) anunta finalizarea Proiectului Delta, pe data de 30 aprilie 2024. Aceasta tranzactie a implicat achizitionarea unei participatii intr-un portofoliu de credite subperformante si neperformante garantate cu depozit colateral imobiliar in Romania, precum si credite negarantate, cu o valoare totala a tranzactiei de aproximativ 400 de milioane de euro. Portofoliul a cuprins aproximativ 1.800 de imprumuturi, evidentiind amploarea si diversitatea activelor implicate.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a finantat 30% din portofoliu, in timp ce APS a asigurat finantarea ramasa din fondurile propri si conturile gestionate. APS Investments, implicata in aceasta tranzactie din februarie 2023, a subscris acest proces, asigurand succesul proiectului.

„Suntem mandri ca am finalizat tranzactia Proiectul Delta, o realizare semnificativa in una dintre pietele noastre principale”, Martin Machoň, CEO & proprietar APS Group. „Colaborarea dintre BERD si APS a fost esentiala pentru gestionarea acestei tranzactii complexe.”

„Proiectul Delta reprezinta cel mai mare portofoliu de credite neperformante tranzactionat in Romania in ultimii 4 ani. Ne bucuram ca am putut sustine BERD, precum si filiala proprie de investitii prin aceasta oportunitate strategica, consolidanu-ne astfel portofoliul de active corporative”, declara Radu Dobre, CEO APS Romania.

Acest portofoliu a fost achizitionat de la sucursala din Grecia a Piraeus Bank, care a finalizat cu succes aceasta tranzactie, marcand o miscare strategica in strategia lor de dezinvestire.

Incheierea tranzactiei Proiectul Delta subliniaza angajamentul APS de a stimula stabilitatea financiara si oportunitatile de crestere in Romania, consolidand o traiectorie pozitiva pentru viitoarele demersuri in regiune.

APS este un investitor si administrator de credite neperformante de top, activ in 15 tari. APS gestioneaza in prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante, cu o valoare nominala totala de peste 11 miliarde de euro.

APS Group este o companie infiintata in 2004, iar pe parcursul celor 18 ani de existenta, compania a reusit sa preia o pozitie de top in alte 15 tari. Opereaza in principal pe pietele din Europa Centrala si de Sud-Est. Aria de expertiza a grupului este alcatuita din 3 piloni: management alternativ al activelor, investitii imobiliare si recuperare creante. APS Group gestioneaza in prezent peste 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominala totala care depaseste 11 miliarde euro.