1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ si-a vandut actiunile la HANA din Coreea de Sud

ALLIANZLiderul asigurarilor din Europa, grupul ALLIANZ AG si-a vandut actiunile (4,7%) detinute la HANA Financial Group din Coreea de Sud, pentru suma de 498,8 mil. USD. Astfel, acest pas inseamna incetarea investitiilor profitabile in al patrulea furnizor de servicii financiare, ca dimensiune, din Coreea de Sud, investitii pe care ALLIANZ le-a facut in ultimii sapte ani.

Luna trecuta, asiguratorul german i-a vandut grupului HANA o pondere de 50% din compania mixta de asigurari din Coreea. Momentul vanzarii nu a fost ales intamplator. Se presupune ca ALLIANZ analizeaza posibilitatile de fuziune cu o mare banca pentru consolidarea pozitiei in exterior. Viitorul HANA, considerat candidat al unei posibile absorbtii, nu este definit in contextul cererii descrescatoare pentru creditele de consum, dar si a concurentei din ce in ce mai necrutatoare. ALLIANZ a vandut 10 milioane de actiuni HANA Financial la pretul de aproximativ 49,83 USD fiecare, ceea ce reprezinta cu 1,1% mai putin fata de pretul de inchidere din 11 iunie a.c. Unii administratori de fonduri au ramas surprinsi de acest pret, cu toate ca analistii nu considera ca acest fapt demonstreaza obligatoriu o cerere ridicata pentru actiunile HANA sau perspective pozitive pentru aceasta companie.

Analistii GOLDMAN Sachs s-au aratat mirati de faptul ca ALLIANZ si-a vandut partea detinuta la HANA la un pret care se afla in partea inferioara a diapazonului comercial, care, in ultimul timp, se situeaza intre 48,25 USD/actiune si 53,65 USD/actiune. De asemenea, ei au mentionat ca decizia ALLIANZ de a-si vinde actiunile este un potential semn negativ pentru investitorii care analizau posibilitatea de achizitionare a HANA FG.