1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ cauta banca


ALLIANZAsiguratorul german ALLIANZ analizeaza posibilitatile de a-si apara pozitia pe piata serviciilor financiare si, in acest sens, ia in considerare optiunea de a fuziona cu o banca, mentioneaza surse din domeniu.
Consiliul de Administratie al celei mai mari companii de asigurari din Europa, sub conducerea CEO-ului Michael DIEKMANN, a examinat deja o serie de scenarii referitoare la fuziunea cu o institutie financiara de proportii, afacere ce ar consolida, fara indoiala, prezenta ALLIANZ peste hotare.
Astfel, unele surse considera ca gasirea de catre ALLIANZ, companie cu o valoare de piata cotata la 73 mld. EUR, a unui partener de aceeasi talie, va accelera considerabil consolidarea activitatii de servicii din peisajul financiar.

Asiguratorul cantareste optiunile, cu atat mai mult cu cat o serie de banci mari din Europa sunt in cautare de parteneri. In acest sens, este bine cunoscuta lupta apriga ce se da pentru obtinerea controlului asupra ABN AMRO si, de asemenea, se vehiculeaza ca atat BNP PARIBAS, cat si SOCIETE GENERALE, amandoua de origine franceza, analizeaza posibilitatea unor fuziuni in piata.
ALLIANZ a devenit una dintre putinele societati de asigurari care detin o banca, in anul 2001, cand a cumparat DRESDNER Bank si a infruntat valurile de critici atunci cand institutia de credit a inregistrat pierderi de 3 mld. EUR.

Cu toate acestea, DRESDNER a inceput, recent, sa obtina profituri, desi modeste, criticile s-au ameliorat, insa nici un specialist din piata nu se mai astepta la eventualitatea unei afaceri de aceasta factura.
Aceasta situatie a iscat alte zvonuri care si semnaleaza posibilitatea ca ALLIANZ sa renunte la DRESDNER Bank in favoarea altei banci care sa-i acorde asiguratorului o trecere extinsa in pietele straine cheie, in cadrul unei afaceri mai complexe.