1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ALLIANZ-TIRIAC preia GOTHAER ...

ALLIANZ-TIRIAC preia GOTHAER Asigurari Reasigurari

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si Grupul GOTHAER anunta semnarea unui acord de preluare a GOTHAER Asigurari Reasigurari, aceasta fiind prima achizitie a unei companii de asigurari efectuata de ALLIANZ-TIRIAC dupa mai bine de 25 de ani de crestere organica.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de primirea aprobarilor din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara si Consiliului Concurentei.

Valoarea tranzactiei este supusa unor clauze de confidentialitate.

Virgil SONCUTEAN, CEO al ALLIANZ-TIRIAC Asigurari: "Dupa 25 de ani de crestere exclusiv prin forte proprii, ALLIANZ-TIRIAC deschide un nou capitol in povestea sa de succes. Aceasta achizitie este o dovada a stabilitatii ALLIANZ-TIRIAC intr-o perioada plina de provocari pentru mediul de business, dar si a angajamentului actionarilor ALLIANZ-TIRIAC fata de economia romaneasca. GOTHAER Romania, o companie care si-a construit in cei 8 ani de prezenta locala o reputatie solida si un portofoliu echilibrat, va fi pentru ALLIANZ-TIRIAC un bun motor de crestere. ALLIANZ-TIRIAC isi mentine planurile de dezvoltare si isi pastreaza deschiderea spre noi oportunitati de crestere. Multumim reprezentantilor GOTHAER pentru sprijin, profesionalism si colaborarea pe parcursul negocierii".

Oliver SCHOELLER, CEO al GOTHAER Group: "Din momentul in care GOTHAER Romania a devenit parte a grupului GOTHAER in 2012, compania a avut o dezvoltare impresionanta. Echipa extrem de profesionista si dedicata a stabilit noi standarde in ceea ce priveste satisfactia clientilor. In ultimele luni, grupul GOTHAER si-a schimbat directia strategica pentru a pune accentul pe piata de origine, Germania. Prin urmare, suntem incantati ca GOTHAER Romania va deveni acum parte a uneia dintre cele mai importante companii de asigurari din Romania. Sunt convins ca ALLIANZ-TIRIAC va construi pe ceea ce GOTHAER Romania a realizat pana acum si va deschide noi oportunitati pentru echipa".

La finalul anului 2019, portofoliul GOTHAER Asigurari Reasigurari insuma prime brute subscrise de 90 milioane de lei si 50.000 de contracte de asigurare pentru persoane fizice si companii.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si GOTHAER Asigurari Reasigurari vor continua sa isi desfasoare activitatea independent pana la primirea tuturor aprobarilor necesare. Odata finalizata achizitia, ALLIANZ-TIRIAC va integra GOTHAER Asigurari Reasigurari in businessul sau, preluand portofoliul si angajatii.

ALLIANZ-TIRIAC va oferi angajatilor GOTHAER Asigurari Reasigurari oportunitatea de a se dezvolta in cadrul unei companii de top pe piata locala, parte a celui mai valoros brand de asigurari din lume - Allianz. Suntem convinsi ca angajatii valorosi si talentati din cadrul GOTHAER vor gasi in ALLIANZ-TIRIAC locul potrivit pentru a-si atinge potentialul profesional.

Pana la finalizarea tranzactiei, clientii GOTHAER Asigurari Reasigurari vor folosi aceleasi date de contact pentru obtinerea de informatii privind produsele si serviciile de asigurari, plata primelor, notificarea daunelor sau acces la partenerii medicali.

"Clientilor si partenerilor GOTHAER Asigurari Reasigurari le garantam, dupa finalizarea tranzactiei, accesul la serviciile prompte si de calitate ale ALLIANZ-TIRIAC si ii asiguram de deschiderea noastra pentru o colaborare excelenta", au transmis oficialii asiguratorului.

In aceasta tranzactie, compania ALLIANZ-TIRIAC a fost asistata de firma de avocatura Schoenherr si Asociatii SCA, iar PwC a fost consultantul in procesul de due diligence, in timp ce GOTHAER Asigurari Reasigurari a fost asistata de firma de avocatura Hogan Lovells LLP.

ALLIANZ-TIRIAC este parte a grupului german ALLIANZ si activeaza pe piata locala de peste 25 de ani. Compania a subscris in primele 9 luni din 2020 prime in valoare de peste un miliard de lei, in scadere cu 2,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Diminuarea a fost determinata exclusiv de vanzarile mai mici de asigurari auto si de calatorie, o tendinta naturala avand in vedere impactul noului coronavirus asupra pietei auto si a turismului.

Cu 4,5 miliarde de euro prime brute subscrise si 4,1 milioane de clienti, Grupul GOTHAER este una dintre cele mai mari companii mutuale de asigurari din Germania. Compania ofera asigurari de viata, sanatate si asigurari generale. GOTHAER se concentreaza pe oferirea de servicii superioare de consultanta clientilor sai.