1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ-TIRIAC, lider pe asigurarile de sanatate

INSURANCE PROFILE Subscrierile realizate in primul trimestru al anului in curs, pe segmentul asigurarilor private de sanatate, s-au ridicat, conform Revistei de Specialitate Insurance PROFILE, la 7,29 mil. lei (2,15 mil. EUR). Cresterea nominala in moneda europeana inregistrata, potrivit publicatiei amintite, a fost de 33,42% comparativ cu T1/2006.

Lider pe aceasta clasa este ALLIANZ-TIRIAC, cu o cota de piata de 27,14% si subscrieri de 1,98 mil. lei (0,58 mil. EUR). Pozitia a doua in clasament este ocupata de catre INTERAMERICAN, care detine 20,41% din subscrieri.

Podiumul este completat de catre ING Asigurari de Viata.
Cu un potential estimat de catre specialisti la 150 mil. EUR pentru anul 2010, asigurarile de sanatate se situeaza, in prezent, la un nivel de dezvoltare scazut, in special din cauza lacunelor cadrului legislativ.

"Definirea pachetului de baza si aplicarea reala a deductibilitatii vor crea, cu siguranta, baze sanatoase pentru sistemul privat de sanatate si vor incuraja, totodata, investitiile masive in acest sistem", este de parere Mircea OPRESCU, Health Department Manager, INTERAMERICAN.
Rezultatele pietei asigurarilor din Romania pentru anul 2006 (auditate) si cele preliminate aferente primului trimestru al anului in curs sunt disponibile pentru download pe site-ul Revistei de Specialitate Insurance PROFILE: www.insuranceprofile.ro.