1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ: In T1 2022, veniturile totale au crescut cu 6,2%, pana la 44 miliarde EUR

Grupul ALLIANZ a publicat rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului. Astfel, veniturile totale au crescut cu 6,2%, pana la 44 miliarde EUR, profitul operational a ajuns la 3,2 miliarde EUR - in scadere usoara, ca urmare a impactului crescut al daunelor generate de catastrofele naturale -, in timp ce rata de solvabilitate a fost una robusta, de 199%.

"Rezultatele acestui trimestru demonstreaza ca modelul nostru de business este suficient de puternic pentru a rezista la presiuni geopolitice si economice semnificative. ALLIANZ a luat decizii clare ca raspuns la invazia Rusiei in Ucraina, iar toate acestea au fost posibile datorita echipei", a declarat Oliver BATE - CEO, ALLIANZ SE.

Pe segmentul Property & Casualty, veniturile totale au crescut cu 9,1%, ajungand la 21,5 miliarde EUR. Profitul operational a fost de 1,4 miliarde EUR, in scadere cu 9,0%, din cauza unui rezultat tehnic mai mic, care a fost afectat de despagubiri considerabil mai mari din cauza catastrofelor naturale si, intr-o masura mai mica, de pierderile prin uzura. Rata combinata a crescut cu 1,7 p.p., ajungand la 94,7%.

In asigurarile de viata si de sanatate, valoarea actuala a primelor pentru afacerile noi (PVNBP) a fost stabila la 19,4 miliarde EUR, in timp ce profitul operational a ramas neschimbat, la 1,2 miliarde EUR. Consolidarea operatiunilor Aviva achizitionate in Polonia a avut o contributie pozitiva, la fel ca si Taiwan, Spania si Germania Life. Aceasta a fost compensata de un rezultat mai slab in SUA.

In ceea ce priveste linia de administrare a activelor, ALLIANZ a bifat un profit operational solid. Astfel, veniturile operationale au crescut cu 12,5%, ajungand la 2,1 miliarde EUR. Profitul operational a urcat cu 11,2% fata de perioada similara a anului precedent, ajungand la 831 milioane EUR.

"Chiar si intr-un trimestru marcat de provocari economice si geopolitice severe, am mentinut profilul operational din primul trimestru aproape de nivelul puternic din anul precedent. Am atins aproape un sfert din obiectivul nostru pentru intregul an, ceea ce arata ca performanta noastra operationala ramane pe drumul cel bun. Ne confirmam perspectiva pentru intregul an, de un profit operational - 13,4 miliarde EUR -, plus sau minus 1 miliard EUR", a punctat si Giulio TERZARIOL - CFO, ALLIANZ SE.

Detalii, AICI.