1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
A 10-a editie a Conferintei Anuale ...

A 10-a editie a Conferintei Anuale CFA de Investitii in Europa Centrala si de Est a avut loc pe 9 mai

Cea de-a 10-a editie aniversara a Conferintei Anuale CFA de Investitii in Europa Centrala si de Est (CFA CEE Investment Conference) a avut loc pe data de 9 mai, a.c., la Palatul Parlamentului – “Sala C.A. ROSETTI”, din Bucuresti. 

Conferinta anuala de investitii CFA din Europa Centrala si de Est este un eveniment anual emblematic organizat incepand cu anul 2012 de catre organizatiile locale CFA in diferite tari din regiunea Europei Centrale si de Est, cu sprijinul CFA Institute.

Conferinta reuneste profesionisti din domeniul pietelor de capital, economisti si specialisti din alte domenii ale pietelor financiare si de afaceri, pentru a discuta subiecte importante pentru dezvoltarea economica a regiunii si a pietelor sale financiare.

Tarile participante au decis ca editia aniversara din 2024, care celebreaza 10 ani de eveniment, sa revina la Bucuresti, Romania, gazda primei editii a Conferintei.

Organizatorii conferintei din acest an si-au propus sa abordeze subiecte cheie precum:

  • Potentialul de crestere al Europei Centrale si de Est intr-o economie mondiala marcata de provocari geopolitice, imperative de tranzitie energetica, accentul pus pe securitatea energetica. si securitatea cibernetica si tendinta de convergenta pe termen lung catre nivelurile economice si standardele de viata ale tarilor din Europa de Vest.
  • Provocarile si oportunitatile diferitelor clase de active si potentialul de dezvoltare al pietelor locale de capital prin listarea de actiuni si obligatiuni, cresterea lichiditatii si imbunatatirea standardelor de guvernanta.
  • Explorarea oportunitatilor si provocarilor pietelor private, inclusiv a capitalului privat, a infrastructurii si a investitiilor alternative. Investitorii globali, institutiile financiare internationale, investitoriilocali/regionali si a utoritatile de reglementare din Romania, Europa Centrala si de Est si UE vor fi invitati sa impartaseasca perspective.
  • Pregatirea pentru reconstructia economica a Ucrainei: aceasta are potentialul de a deveni una dintre temele dominante pentru regiune, cu un. impact semnificativ in domenii vaste ale economiei, inclusiv sectoarele industriale, transporturile, energia si serviciile.

Printre reputatii vorbitori care s-au adresat publicului conferintei s-au numarat E.S., Dl Dorin RECEAN, Premierul Republicii Moldova, Anca DRAGU, Guvernator al Bancii Centrale din Republica Moldova, Alexandru PETRESCU, Presedintele ASF,  Margaret FRANKLIN, CEO CFA Institute si fost Presedinte al Consiliului Guvernatorilor, precum si Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Stefan-Radu OPREA”.

„Nu in ultimul rand, au fost incantati sa il avem ca vorbitor pe domnul Martin FORD autor al bestsellerului New York Times “Cucerirea robotilor: Tehnologia si amenintarea unui viitor fara locuri de munca", castigator al premiului pentru cea mai buna carte de afaceri a anului 2015 acordat de Financial Times/McKinsey”, au punctat organizatorii. 

Conferinta a urmarit dezbaterea perspectivelor de crestere pe termen lung ale economiilor tarilor din regiune ca fundament al cresterii bunastarii, oportunitatile pe care pietele din tarile noastre le ofera investitorilor si finantatorilor – atat locali cat si internationali –, precum si provocarile globale de natura geopololitica si economica.

Programul complet al evenimentului este disponibil aici.