1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Vienna Insurance Group devine un producator de energie electrica ecologica cu sprijinul Wie Energie.

Cu scopul de a genera cu mijloace prorpii energie din surse regenerabile si de a o imparti intre cladirile companiei din toata Austria, Vienna Insurance Group (VIG) a fondat Comunitatea Energetica VIG cu sprijinul Wien Energie. In viitor, comunitatea energetica va furniza mai mult de jumatate din toate locatiile VIG cu energie verde, inclusiv acele proprietati care nu au productie directa de energie.

Cu o productie totala de aproximativ trei gigawati ora de energie verde pe an din energie solara si eoliana, comunitatea energetica are un volum de productie foarte mare. Comunitatea VIG nu este doar prima din Austria, ci si una dintre cele mai puternice comunitati energetice din Austria. Wien Energie este un partener puternic si ajuta cu servicii complete.

" Suntem bucurosi sa sprijinim viziunea Vienna Insurance Group de a stabili o comunitate energetica nationala si, astfel, sa aducem o contributie semnificativa la tranzitia energetica ca companie. Wien Energie furnizeaza o turbina eoliana de la parcul eolian Unterlaa si un sistem fotovoltaic in Simmering. Combinatia dintre energia eoliana si solara este ideala deoarece compania are nevoie de cea mai mare energie in timpul zilei, iar electricitatea generata este utilizata direct ", a spus Michael Strebl, CEO Wien Energie.

Gerhard LAHNER, Chief Operating Officer. VIG a adaugat: "Comunitatea Energetica ne permite sa crestem semnificativ securitatea aprovizionarii la locatiile VIG. Acest lucru poate acoperi deja peste 55% din necesarul de energie electrica al proprietatilor pentru uz propriu. In viitor, intentionam sa furnizam portofoliul nostru imobiliar terta parte cu energie electrica verde, in plus fata de propriile locatii. Facand acest lucru, facem un alt pas consistent catre alinierea portofoliului imobiliar VIG intr-o maniera conforma cu taxonomia. Suntem incantati ca Wien Energie ne sprijina in conectarea proprietatilor noastre din Austria."

Conectati-va si modelati viitorul

In total, comunitatea energetica VIG are sase turbine fotovoltaice si patru eoliene. Aceasta cota urmeaza sa fie extinsa in urmatorii cativa ani. Acest lucru economiseste aproximativ 1.300 de tone de CO2 in fiecare an. Wien Energie va sprijina cu servicii complete, pornind de la consultanta, conceptie management energetic, suport la pornire, pana la manipularea proceselor tehnice. Administrarea continua, cum ar fi gestionarea contractelor si facturarea transparenta in locatii, sunt, de asemenea, gestionate de Wien Energie. La sfarsitul anului, Comunitatea Energetica VIG va avea o platforma digitala disponibila pentru administrare. Aceasta inseamna ca contractele si facturile pot fi accesate si fluxurile de energie electrica si de costuri pot fi urmarite in mod continuu pe tablouri de bord. Prin externalizarea administrarii si intretinerii catre Wien Energie, compania de asigurari economiseste timp si resurse si i se garanteaza o comunitate energetica care functioneaza fara probleme.