1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sub impactul cresterilor masive a costurilor de reparatie a masinilor, soferii polonezi sunt mai interesati de politele de asigurare Casco

Numarul politelor de asigurari Casco active in Polonia a crescut la 7,3 milioane la finalul trimestrului trei 2023, cu 4% maim ult decat in aceeasi perrioada a anului precedent, potrivit datelor furnizate de Fondul de Garantare.

Potrivit analistilor revistei poloneze de asigurari TUZ Ubezpieczenia, un posibil motiv pentru popularitatea tot mai mare a asigurarilor Casco ar putea fi impactul inflatiei asupra preturilor reparatiilor vehiculelor. Potrivit datelor de pe platforma Automarket.pl, tariful mediu orar pentru un mecanic in 2022 a crescut cu 38%, iar preturile pieselor au crescut cu 15-25%.

Un argument care pledeaza in favoarea achizitionarii unei asigurari Casco este ca preturile acestor polite au crescut mult mai lent in ultimii ani decat costurile reparatiilor auto. Mai mult, acum industria de asigurari ofera produse, precum Casco Mini, care permit plata unor prime mai mici pentru asigurare cu pastrarea celei mai mari parti a protectiei specific asigurarii Casco obienuite. Potrivit datelor TUZ, diferenta de cost intre politele Casco si Casco Mini pentru acelasi sofer si vehicul poate ajunge pana la 70%.

Politele Casco Mini acopera riscul producerii de daune la vehicul din cauze care scapa controlului detinatorului masinii, cum ar fi dezastrele naturale - de exemplu grindina sau inundatiile -, sau daune cauzate de animale etc. Polita nu acopera insa daunele din incidente auto pentru care detinatorului vehicolului este vinovat.

Casco Mini poate fi o solutie atragatoare pentru soferii care conduc rar, sau pe distante scurte, sau pentru detinatorii de masini care nu mai pot fi asigurate printr-o polita obienuita Casco din cauza vechimii.