1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guvernul ungar si Vienna Insurance Group isi adancesc colaborarea

Un acord de cooperare pe probleme strategice a fost semnat intre guvernul ungar si Vienna Insurance Group (VIG) in La 14 decembrie 2023, la Budapesta. Cooperarea este menita sa sprijine dezvoltarea cu succes si extinderea sectorului asigurarilor in Ungaria, prin efortul comun al semnatarilor.

In martie 2022, Vienna Insurance Group a devenit lider de piata in Ungaria prin achizitia companiilor maghiare ale Grupului Aegon. Statul maghiar a achizitionat un pachet de 45% din holdingul care s-a format ulterior ca unitate de control pentru afacerea maghiara a VIG. Facand acest lucru, Guvernul maghiar a pus bazele cooperarii comune si a recunoscut importanta deosebita a ideii de precautie si protectie pentru populatia maghiara. La 30 noiembrie 2023, VIG si-a majorat cota in afacerile din Ungaria de la 55 la 90%. Ungaria continua sa detina un pachet de 10% prin holdingul de stat Corvinus.

Ca parte a reducerii participatiei statului in afacerile maghiare a VIG si a cooperarii foarte bune de pana acum, a fost semnat un acord de cooperare intre guvernul ungar si VIG, un angajament clar pentru continuarea cooperarii si importanta ridicata a continuarii dezvoltarii sectorului asigurarilor in Ungaria. Semnarea a avut loc pe 14 decembrie 2023 la Budapesta de catre ministrul maghiar al dezvoltarii economice M?rton Nagy si de Hartwig L?ger, CEO si de G?bor Lehel, membru in consiliul de administratie, ca reprezentanti ai VIG.

"Suntem incantati ca guvernul maghiar apreciaza, prin acest parteneriat orientat spre viitor, competenta si expertiza grupului nostru pe care le subliniem prin prezenta noastra neintrerupta de 27 de ani in Ungaria si strategia pe termen lung pe care o urmarim in mod clar pe pietele noastre. Conform acordului, vom fi bucurosi sa indeplinim dorinta de a aduce contributii importante si de a contribui, in calitate de lider de piata, la promovarea in continuare a conceptului de asigurari si la dezvoltarea pozitiva a economiei maghiare," a declarant Hartwig L?GER, CEO, Vienna Insurance Group.