1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii isi exprima ingrijorari serioase cu privire la planurile fiscale ale UE

Insurance Europe si-a exprimat opinia cu privire la propunerea Comisiei Europene pentru "Business in Europe: Framework for Income Taxation (BEFIT)". In timp ce industria asigurarilor sustine obiectivul de armonizare a regulilor fiscale corporative in intreaga UE, federatia ridica serioase rezerve cu privire la proiectul actual al Directivei UE.

Industria este ingrijorata de interactiunea dintre cadrul european propus si legislatia existenta, in special Directiva UE privind Taxarea Minima a Corporatiilor si Directiva de Raportare pe Tari (CbCR).

Industria observa, de asemenea, ca relatia dintre BEFIT si Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) 17 si 9, deja implementate, nu este clara si trebuie abordata inainte ca proiectul de directiva sa fie adoptat.

In plus, industria asigurarilor este ingrijorata de nivelul de flexibilitate acordat statelor membre in aplicarea ajustarilor suplimentare post-alocare in domenii care nu sunt abordate de cadrul comun. Insurance Europe solicita impunerea unei limite pentru ajustarile nationale posibile, pentru a atinge obiectivul unui cadru de taxare corporativa european simplificat. Propunerea ar trebui sa ia in considerare in mod eficient aspectele specifice industriei asigurarilor, cum ar fi tratamentul fiscal al rezervelor tehnice.

Prin urmare, pentru a obtine un cadru legislativ clar si coerent si pentru a evita o povara nejustificata asupra companiilor, industria asigurarilor indeamna legislatorii UE sa amane negocierile privind BEFIT pana cand suprapunerile legislative sunt clare si sunt abordate.