Buletin informativ de asigurari.
Nr. 473 - 25 august 2021
Editorial
Asigurarile... de la sursa la consumator

Intr-un context atat de dificil, ca cel creat de pandemia COVID-19, mentinerea unei legaturi active cu clientii a devenit, mai mult decat oricand, o prioritate pentru operatorii din industria asigurarilor de pretutindeni.

Asiguratorii au depus eforturi sustinute pentru a dezvolta si imbunatati solutii de comunicare online cu consumatorii de asigurari - pe segmentul vanzarilor, dar mai ales pentru activitatile de service si desdaunare -, dar realitatea tuturor pietelor este aceea ca relatia cu clientii este, si va ramane, una dependenta de contactul uman.

In acest context, greul sarcinii de a mentine o cale de comunicare deschisa cu clientii a cazut pe umerii fortei de distributie constituita, in cea mai mare parte din intermediari - agenti si brokeri de asigurari. Ei sunt veriga de legatura directa dintre clienti si asiguratori, instrumentul cel mai fin de masurare a "pulsului" pietei.

In Romania, distributia de asigurari este aproape sinonima cu activitatea brokerilor de asigurari. De aceea, acest numar al revistei PRIMM le dedica o atentie speciala, celebrandu-le victoriile, inventariind dificultatile cu care s-au confruntat in perioada pandemiei, dar si solutiile pe care le-au gasit, analizand statutul lor in comparatie cu ale piete din regiune, investigand perspectivele de evolutie.

Va invitam sa va alaturati demersului nostru de a cunoaste mai bine peisajul distributiei de asigurari din Romania, citind Revista PRIMM Asigurari & Pensii.

RedactiaInterviu

"Independenta financiara se educa si este unul dintre pilonii unei societati sanatoase si unei vieti implinite. Ea este necesara pentru a te bucura de viata la orice varsta", a precizat, intr-un interviu oferit XPRIMM, Florentina ALMAJANU, Director General, Asociatia CFA Romania, care a spus ca in Romania exista o multitudine de instrumente prin care se poate economisi si investi. Ea a vorbit si despre principiile pe care ar trebui sa le urmam pentru a fi mai aproape de dobandirea independentei financiare.

Florentina ALMAJANU: Independenta financiara se educa si este unul dintre pilonii unei societati sanatoase

XPRIMM: Cum apreciati nivelul de educatie financiara al romanilor?
F.A.: Nevoia de educatie financiara la nivel national este considerabil de mare, dat fiind faptul ca Romania se afla la coada clasamentului din punct de vedere al nivelului de educatie financiara in Uniunea Europeana, dar si la nivel mondial, fiind clasata pe locul 123 din 143 de tari. La 14 ani de la integrarea in Uniunea Europeana, Romania ocupa ultimul loc in ceea ce priveste nivelul de bancarizare, intermediere financiara, nivelul educatiei financiare si, cu mici exceptii, ca nivel al bunastarii economice.


Continuare

Tendinte

Cum arata VIITORUL distributiei de asigurari
by Andreea RADU, 2021-08-25

De-a lungul celor peste 30 de ani de la liberalizarea pietei, distributia de asigurari a trecut prin multe schimbari si transformari, adaptandu-se permanent la legislatie si nevoile consumatorilor. De la polite si chitante scrise de mana la colt de strada, s-a ajuns, in prezent, la polite generate 100% electronic.


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports
 
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!