Buletin informativ de asigurari.
467 - 21 April 2021
Editorial

Educatia financiara nu are granite

O pandemie globala care a inchis multe locuri de munca. Amenintarea constanta a unei crize economice. Incendii, inundatii, furturi, accidente rutiere, probleme de sanatate. In fata provocarilor aduse de mediul incert de astazi, educatia financiara reprezinta una dintre solutiile pe care consumatorii le au la indemana pentru a se proteja financiar de tot ceea ce li s-ar putea intampla, indiferent de locul unde se afla.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor isi foloseste experienta dobandita in piata din Romania pentru a arata ca educatia financiara nu are granite si organizeaza, alaturi de BNAA - Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova, prima editie a unui nou proiect de educatie financiara: campania "Afla totul despre asigurari" dedicata consumatorilor din Republica Moldova.

Incepand din 19 aprilie a.c., timp de 10 saptamani, proiectul isi propune sa transforme produsele de asigurare in produse financiare mai usor de inteles si de accesat de catre consumatori, urmarind, in final, sa creasca gradul de educatie financiara si de informare cu privire la aceste produse.

Aceasta este a doua campanie de educatie financiara si de informare desfasurata de APPA in Republica Moldova, dupa proiectul "Ce faci in caz de accident?" din noiembrie 2012, care a urmarit informarea si educarea conducatorilor auto moldoveni cu privire la asigurarile obligatorii RCA si la procedurile de urmat in caz de accident.

Mesajele online vor fi distribuite prin intermediul paginii de Facebook Totul despre asigurari in Moldova, iar consumatorii vor putea accesa oricand portalul de informare totuldespreasigurari.md pentru a afla mai multe detalii despre temele abordate. Haideti alaturi de noi!

Adina TUDOR

Interviu

Imbunatatirea legislatiei din domeniul asigurarilor, frauda in asigurari si care sunt cele mai intalnite tipuri de frauda pe piata, ce risca persoanele implicare in astfel de activitati, Baremul traumotologic - sunt doar cateva dintre temele dezbatute, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, de catre Avocatul Ovidiu CIOBANU, Presedinte, ADAR - Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania

Ovidiu CIOBANU: Cele mai frecvente fraude din piata le intalnim pe zona asigurarilor auto

XPRIMM: In privinta legislatiei din domeniul asigurarilor , ce imbunatatiri apreciati ca ar fi necesare pentru o buna functionare a pietei ?
O.C.: Domeniul asigurarilor este unul caracterizat prin complexitate ca urmare a faptului ca implica aspecte de ordin juridic, tehnic, actuarial, financiar, de marketing, de resurse umane (nu neaparat in aceasta ordine) si care vizeaza atat organizarea si functionarea entitatilor ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu, cat si construirea si dezvoltarea unei palete largi de produse de asigurare, vanzarea acestora, precum si instrumentarea daunelor. Ca o consecinta a acestei complexitati, o imbunatatire a legislatiei in domeniul asigurarilor poate sa aiba in vedere unul sau mai multe din aspectele enumerate mai sus care sa regleze anumite disfunctionalitati ale pietei, acolo unde exista, cum ar fi de exemplu cazul asigurarii obligatorii RCA, a asigurarii PAD, a distributiei de asigurari sau care sa incurajeze dezvoltarea industriei in beneficiul tuturor - consumatori, economie, stat etc.


Continuare

Tendinte

Harta asigurarilor: Cum sunt impartite subscrierile pe fiecare judet!
by Andreea RADU, 2021-04-21
In ceea ce priveste distributia geografica a subscrierilor din piata asigurarilor, se observa ca atat in cazul asigurarilor generale, cat si al asigurarilor de viata, contractele cu valoarea cumulata cea mai importanta sunt realizate in Bucuresti si Ilfov. Vezi care este valoarea subscrierilor din anul 2020 pentru fiecare judet din tara!


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!