XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 465 - 17 martie 2021
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Primavara infloreste in riscuri pe sosele

Primavara nu inseamna doar soare, muguri si cer albastru, ci si... vreme schimbatoare, diferente mari de temperatura de la zi la noapte, precipitatii mixte, pericolul poleiului chiar si in "zile insorite", vant puternic, astenie, alergii si medicamente care pot afecta capacitatea de condus. Acestea sunt doar cateva dintre pericolele de pe sosele specifice acestei perioade de tranzitie de la iarna la vara.

Statistic vorbind, lunile de primavara nu se remarca printr-un numar semnificativ mai mare de accidente rutiere decat perioada aglomerata de vara si de inceput de toamna. De exemplu, martie este pe locul 2 in topul lunilor din 2018 in care au avut loc cele mai putine accidente grave de pe teritoriul Romaniei (495), iar aprilie, pe locul al 5-lea. Cu toate acestea, perioada de primavara nu este lipsita de riscuri pentru soferi.

De altfel, lunile de primavara sunt o provocare pentru toti participantii la trafic. Riscurile pentru pietoni cresc - acestia ies mai des din casa, dar sunt mai putin vizibili in perioadele de vreme rea si pot, la randul lor, sa fie mai neatenti in astfel de cirucmstante - , iar motocilistii si biciclistii revin pe sosele dupa o iarna lunga.

In acest context, in cadrul comunitatii FII TREAZ LA VOLAN!, in paralel cu mesajele demersului "Cu stil, in trafic" - dedicat, la inceput de martie, femeilor din domeniul auto -, se desfasoara si initiativa #primavaraLaVolan, care urmareste sa atraga atentia conducatorilor auto, dar si a celorlalti participanti la trafic, asupra conditiilor de circulatie specifice primaverii si a recomandarilor pe care acestia trebuie sa le urmeze pentru a ramane in siguranta in trafic si in aceasta perioada.

Sustine siguranta rutiera din Romania si reducerea riscului de pe sosele. Hai pe Facebook si distribuie mai departe mesajele pe care le consideri importante.

Adina TUDOR

 

INTERVIU  

"Educatia financiara ne poate ajuta pe noi toti sa intelegem mai bine cum functioneaza mecanismele pietelor financiare si sa fim mai bine pregatiti in fata provocarilor prezentului. Este foarte important ca orice consumator sa inteleaga cat mai bine cum functioneaza o asigurare, iar asteptarile sa fie cat mai aproape de promisiunea facuta prin polita", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Alexandru CIUNCAN: Apropierea dintre zona academica si cea de business reprezinta obiective importante ale UNSAR


XPRIMM: Care considerati ca este rolul educatiei financiare pe piata asigurarilor?
Alexandru CIUNCAN:
O societate formata din oameni educati, responsabili si independenti financiar este cu certitudine una mai puternica. Rolul educatiei financiare este cu atat mai semnificativ daca ne referim la sectorul asigurarilor, o industrie cu o contributie importanta in economie. Astfel, daca ne uitam la nivelul dezvoltarii economice a unui stat, putem observa ca el este direct proportional cu cel al penetrarii asigurarilor in PIB-ul acelei tari.

Continuare

TENDINTE  
Avertizare: Vehiculele autonome sunt extrem de vulnerabile la diverse provocari in materie de securitate cyber

ENISA - Agentia Europeana pentru Securitate Cibernetica si JRC - Joint Research Centre au publicat un raport care avertizeaza ca vehiculele autonome prezinta riscuri serioase de securitate cibernetica. Astfel, raportul, citat de CPO Magazine, a mentionat ca utilizarea Inteligentei Artificiale in masinile autonome ar putea pune in pericol vietile utilizatorilor de drumuri si a pietonilor.

Continuare

JOB
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Unit Manager
FABRICA DE ASIGURARI Broker de Asigurare (Specialist Sisteme de Asigurari)
FABRICA DE ASIGURARI Director de Vanzari Asigurari de Viata si Sanatate
FABRICA DE ASIGURARI Asistent in Brokeraj ( Partener FDA);
Porsche Finance Group Romania Business developer
ERGO LIABILITY UNDERWRITER
Willis Towers Watson Account Executive in cadrul departamentului Health&Benefits (broker de asigurari)
RECOMANDARIERGO


DESTINE Broker


DAW Broker


Revista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!