XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 454 - 9 septembrie 2020
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Sanatatea, o preocupare europeana

Imbunatatirea sanatatii si a bunastarii cetatenilor europeni este mai importanta ca oricand, in prezent atentia fiind indreptata spre combaterea pandemiei de COVID-19. Aceasta pandemie reprezinta un exemplu clar al legaturilor complexe dintre mediu, sisteme sociale si sanatate.

Un raport al Agentiei Europeane de Mediu (AEM), care se bazeaza in mare masura pe datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii referitoare la cauzele deceselor si ale bolilor, evidentiaza motivele pentru care calitatea mediului din Europa are un rol esential in determinarea starii de sanatate si a bunastarii noastre. De asemenea, demonstreaza modul in care privatiunile sociale, comportamentele nesanatoase si schimbarile demografice din Europa influenteaza sanatatea de mediu, afectand in mod deosebit persoanele cele mai vulnerabile, a transmis Comisia Europeana, ai carei reprezentanti arata ca exista o legatura clara intre starea mediului si sanatatea populatiei.

"COVID-19 a reprezentat un nou semnal de alarma, care ne-a facut sa constientizam acut relatia dintre ecosisteme si sanatatea noastra, precum si nevoia de a infrunta realitatea: modul in care traim, consumam si producem dauneaza climei si are un impact negativ asupra sanatatii noastre", a declarat Stella KYRIAKIDES, comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara.

Poluarea atmosferica si fonica, efectele schimbarilor climatice (de exemplu caniculele) si expunerea la substante chimice periculoase provoaca probleme de sanatate in Europa. Calitatea scazuta a mediului contribuie la 13% din numarul deceselor, potrivit evaluarii referitoare la sanatate si mediu publicate de Agentia Europeana de Mediu (AEM). Romania inregistreaza circa un deces din cinci legat de poluare, in timp ce in Suedia si Danemarca este vorba de un caz din zece.

AEM arata ca pentru ameliorarea sanatatii si mediului in Europa, trebuie favorizate spatiile verzi, locuri de activitate fizica, relaxare, dar si de integrare sociala, care invioreaza orasele in timpul valurilor de caldura, diminueaza inundatiile, reduc poluarea fonica si sustin biodiversitatea urbana. In plus, parcurile si gradinile s-au dovedit a fi de nepretuit pentru sanatatea mintala si starea de bine in timpul pandemiei COVID-19, subliniaza agentia europeana.

Mai multe detalii despre raport gasiti aici.

Si in Romania s-a observat in ultimele luni o crestere a preocuparii pentru sanatate, asigurarile dedicate fiind pe un trend ascendent, in conditiile in care si jucatorii din domeniu au venit cu solutii adaptate nevoilor consumatorilor de asigurari private de sanatate.


Andreea RADU

INTERVIU  

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari - UNSICAR a implinit 20 de ani de activitate pe piata locala de asigurari. Despre aceasta perioada, dar si despre obiectivele asociatiei am discutat cu Presedintele acesteia.

Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR


XPRIMM: Luna aceasta UNSICAR a implinit 20 de ani de activitate. Cum marcati acest moment?
Dorel DUTA: La inceputul acestui an, UNSICAR si-a propus sa marcheze aniversarea a 20 de activitate prin organizarea unor actiuni si evenimente. Declansarea pandemiei si impunerea restrictiilor pentru prevenirea raspandirii coronavirusului au modificat agenda propusa si, in acest context, UNSICAR a decis ca toate actiunile programate anterior sa aiba loc, cu precadere, in mediul online.

Continuare

TENDINTE  
Re/deschiderea lumii: Cum ne vor fi afectate vietile de pandemia COVID-19?
Odata cu sfarsitul pandemiei globale va aparea un nou mod de viata, iar lumea va fi foarte diferita, arata ALLIANZ Partners, care i-a solicitat futurologului Ray HAMMOND sa anticipeze si sa prevada cateva tipare timpurii ale unor schimbari care, cel mai probabil, vor redesena aceasta lume.


Continuare

JOB  
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Reasigurari
ASIROM VIG Manager Vanzari Brokeri
GrECo Romania Account executive (denumire interna) / BROKER IN ASIGURARI (denumire conform COR)
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Subscriitor Senior Asigurari de Raspunderi
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari Specialist Dezvoltare Produse si Portofolii Asigurari Generale
STELLAR RE ASISTENT IN BROKERAJ (PF sau PJ)
RECOMANDARI


EUROINS


ERGO


DESTINE Broker


DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici