XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 439 - 18 decembrie 2019
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  
Sofer si pieton... de iarna

Peste 90% dintre pietonii romani traverseaza neregulamentar cel putin de cateva ori pe an, iar aproape 50% recunosc ca traverseaza neregulamentar de mai multe ori pe luna, conform unui sondaj la care au participat peste 16.200 de respondenti. Acest lucru se intampla in pofida faptului ca 7 din 10 sunt de acord ca acest obicei este unul periculos.

Traversarea neregulamentara a pietonilor s-a numarat printre principalele cauze ale accidentelor grave in anul 2018, conform datelor publicate in "Buletinul sigurantei rutiere. Raport anual 2018", realizat de Politia Romana.

Din pacate, riscurile cresc si mai mult in perioada de iarna, atat din punctul de vedere al pietonilor, cat si al soferilor. Si, chiar daca maximele de peste 0 grade din majoritatea regiunilor (sau chiar 18-19 grade in sudul tarii) nu inspira neaparat faptul ca suntem in plina iarna, nu am fost feriti pana acum de episoade specifice sezonului rece: rafalele puternice de vant si ninsorile abundente s-au manifestat deja in mai multe regiuni montane, iar ceata densa si-a facut aparitia in multe dimineti inca din toamna.

In acest context, pe intreaga perioada a lunii decembrie, GENERALI Romania deruleaza, alaturi de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, editia a treia a campaniei nationale de preventie si siguranta rutiera "Iarna, la volan!", care, in acest an, se extinde pentru a oferi sfaturi atat soferilor, cat si pietonilor.

Demersul are ca obiective cresterea nivelului de constientizare a soferilor romani cu privire la riscurile pe care le implica sofatul pe timp de iarna si masurile ce pot fi luate pentru a le reduce, dar si de a atrage atentia pietonilor asupra necesitatii de a traversa corect. Indirect, efortul concentrat de comunicare ar urma sa conduca, de asemenea, la o reducere a numarului de accidente inregistrate pe timp de iarna. Mai multe detalii sunt disponibile pe treazlavolan.ro/iarna si pe Facebook/treazlavolan.

 

Adina TUDOR

INTERVIU  

Le doresc tuturor jucatorilor ca anul 2020 sa le creeze posibilitatea unei evolutii mult mai mari si mult mai accentuate a cifrelor de afaceri, astfel incat profitabilitatea sa creasca si as dori ca sfarsitul anului 2020 sa marcheze o satisfactie mai mare a consumatorului pentru toate produsele din asigurari.

Cristian ROSU, Vicepresedinte, Sectorul Asigurarilor - Reasigurarilor, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara


XPRIMM: S-a implinit un an de cand ati preluat mandatul de Vicepresedinte al Sectorului Asigurari-Reasigurari din cadrul ASF. Cum a fost acest an, din perspectiva dumneavoastra?
Cristian ROSU: Putem sa facem si un mic bilant, dupa un an de activitate. A fost un an destul de complex, n-as vrea sa spun neaparat un an complicat, ci un an care a marcat si unele realizari, si unele nerealizari, unele sperante cu care am venit si am inceput acest mandat.

Continuare

TENDINTE  

Pregatirea profesionala - Provocare si Oportunitate pentru industrie

Piata de asigurari trece printr-o serie de schimbari legislative ce vor ramane in istorie, printre care se numara si IDD - Directiva privind Distributia in Asigurari -, care transforma intreaga distributie de asigurari, pune accent pe protectia consumatorilor si impune o serie de cerinte exigente in ceea ce priveste pregatirea profesionala.

Continuare


UMANITAR
Caz umanitar - UNSICAR
Colega noastra, Dana DOBRE a fost diagnosticata cu o boala grava "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STADIUL IV" (sunt afectate si alte organe interne, denumirea medicala este lunga, greu de citit).

Continuare

#mergdescult - campanie pentru copiii de la sate
Iarna aceasta, World Vision lanseaza din nou campania #mergdescult pentru a incalta aproape 11.000 de copii de la sate si a-i ajuta sa mearga mai departe la scoala, fara sa le fie frig. Iar, pentru ca acest lucru sa fie posibil, au mare nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

Continuare

JOB  
AEGON Romania SENIOR ACTUARY
AEGON Romania Chief Risk Officer
AEGON Romania Financial Risk Specialist
AEGON Romania Underwriting Risk Specialist
AEGON Romania BROKER MANAGER
AEGON Romania SENIOR INTERNAL AUDITOR
FABRICA DE ASIGURARI Partener
Companie de brokeraj Sidekick al Directorului de operatiuni
GRAWE Romania Director local de vanzari
GRAWE Romania Team Leader
GRAWE Romania Inspector de specialitate subscriere
ASIROM VIG Auditor Intern Senior
ASIROM VIG IT Business Analist
ASIROM VIG Testing & Support Engineer
ASIROM VIG IT Reporting
ASIROM VIG Specialist/Responsabil Distributie in Asigurari
RECOMANDARI
EUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici