1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
#mergdescult - campanie pentru ...

#mergdescult - campanie pentru copiii de la sate

Iarna aceasta, World Vision lanseaza din nou campania #mergdescult pentru a incalta aproape 11.000 de copii de la sate si a-i ajuta sa mearga mai departe la scoala, fara sa le fie frig. Iar, pentru ca acest lucru sa fie posibil, au mare nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.

Gandeste-te o clipa la toate listele de cadouri si bunatati de Craciun pe care le-ai facut in fiecare an. In mediul rural, de cele mai multe ori, acestea sunt doar o fantezie, iar copiii nu indraznesc sa viseze nici macar la o pereche de ghete calduroase cu care sa poata strabate drumul lung si friguros pana la scoala.

In fiecare iarna zeci de mii de copii merg la scoala in incaltari stricate, invechite sau total nepotrivite. Mai mult decat atat, o parte dintre ei renunta sa mai mearga pentru ca rad copiii de ei. Un copil care traieste in saracie extrema creste cu riscul de a nu se putea integra niciodata intr-o societate care i-a neglijat drepturile elementare la hrana, educatie si sanatate.

Cel mai recent studiu PISA arata ca rata analfabetismului functional in Romania este de 44%. Scolile din satele noastre sunt cu 109 puncte in urma celor de la oras. Impreuna, putem face pasi pentru educatie si putem incuraja copiii din mediul rural sa mearga la scoala. Privind spre viitor, forta de munca va fi si mai critica, daca nu sprijinim acum educatia.

Doneaza si tu 4 euro prin SMS la 8849 cu textul "GHETE" sau pe https://worldvision.ro/mergdescult/ orice suma doresti si hai sa schimbam aceasta realitate impreuna!