XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 438 - 6 noiembrie 2019
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  
Se tem romanii de un mare cutremur?

In ultimii ani se tot vorbeste despre efectele unui viitor puternic cutremur si gradul de constientizare a romanilor privind acest risc, dar si despre pagubele ce ar fi acoperite de industria de asigurari.

Cu toate acestea, remarcam o schimbare a perceptiei romanilor in ceea ce priveste riscurile care le pot afecta locuintele, conform Barometrului UNSAR - IRES, lansat in octombrie a.c.. Astfel, daca in 2018 romanii se temeau cel mai mult de cutremure, anul acesta romanii se tem cel mai mult de incendii, urmate de cutremur.

De asemenea, cu toate ca studiul UNSAR a arata ca aproximativ 71% dintre romani sunt interesati si foarte interesati de asigurarea locuintelor, in realitate, doar 19% din locuinte sunt asigurate impotriva celor trei dezastre naturale acoperite de asigurarea obligatorie a locuintei (polita PAD) - cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Dar ce se va intampla daca se va produce un cutremur asemanator cu cel din 1977? Pe langa pagubele insemnate - estimate la circa 6,6 miliarde de euro - si pierderea de vieti omenesti, cred ca va interveni panica in randul populatiei si a gestionarii daunelor produse. Sa nu uitam si ca statul nu poate sa ofere intotdeauna sprijin proprietarilor ale caror locuinte sunt avariate si care nu au incheiate polite PAD, astfel ca fiecarui roman ii revine responsabilitatea pentru proprietatea sa!

Bilantul celui mai complex exercitiu de interventie post-seism, desfasurat in 2018 in Bucuresti, care a simulat un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, a inclus peste 3.000 de persoane decedate si 5.200 de persoane ranite, in timp ce peste 4.200 de cladiri afectate

Tocmai de aceea, cea de-a VII-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" le-a reamintit si in acest an romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro si pe pagina de Facebook.

Totodata, in acest moment, pentru o mai buna informare asupra masurilor pe care fiecare dintre noi le poate lua pentru a se pregati in eventualitatea producerii unui cutremur major, PAID Romania - Poolul de Asigurare Impotriva dezastrelor naturale deruleaza o campanie de comunicare in medii precum TV, online, radio si outdoor. Mesajul acesteia este "Asigurati suntem mai putin vulnerabili" si isi propune sa creasca gradul de constientizare a proprietarilor de locuinte cu privire la protectia financiara oferita de o asigurare care protejeaza impotriva dezastrelor naturale.

Asadar, voi ce decizii ati luat pentru protectia locuintei si a bunurilor?

 

Andreea RADU

INTERVIU  

Acum 30 de ani, VIG era prima companie care intra pe piata din Europa Centrala si de Est (ECE), infiintand o sucursala in Bratislava. Astazi, VIG este prezenta in peste 25 de tari, inclusiv Romania, are aproximativ 25.000 de angajati si genereaza prime de 9,5 miliarde de euro. In acelasi timp, tarile ECE contribuie cu peste 50% din prime si peste 50% din profit.

Elisabeth STADLER, CEO, VIG – Vienna Insurance Groupe


XPRIMM: VIG a fost, in 1989, primul jucator international care a intrat in Europa Centrala si de Est. La aproximativ 30 de ani distanta, cum priviti evolutia pietelor ECE?
Elisabeth STADLER: Am asistat la schimbari uriase in perioada respectiva. Regiunea a inregistrat o crestere economica semnificativa, care s-a oprit pentru o perioada, ca in toate partile lumii, din cauza crizei financiare, dar si-a reluat ritmul mult mai rapid decat in majoritatea statelor vest-europene. Desi, in momentul de fata, asistam la o crestere usor mai slaba in Europa, regula generala indica in continuare ca, in ECE, cresterea medie este dubla comparativ cu tarile UE-15. Desigur, castigurile economice si imbunatatirea nivelului de viata au avut un efect pozitiv asupra atitudinilor fata de industria de asigurari. Acoperirea pentru bunurile materiale pe care oamenii le cumpara - masinile, casele, apartamentele -, este inca prioritara. In economiile cele mai dezvoltate, precum Slovacia, Cehia, Slovenia, Polonia si Ungaria, planificarea pensionarii prin intermediul unei asigurari de viata, precum si asigurarea de sanatate sunt tot mai importante. Acestea fiind spuse, densitatea asigurarilor in ECE reprezinta, in medie, doar o zecime din cifra din Europa de Vest. Prin urmare, vedem in continuare un potential urias de crestere in urmatorii ani.

Continuare

TENDINTE  

SONDAJ: Cum se implica tinerii in actiuni de protectie a mediului?

93% dintre participantii la un sondaj realizat in cadrul campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" se considera informati, intr-o mai mica sau mai mare masura, cu privire la cauzele schimbarilor climatice, iar un procent similar stie ce actiuni poate face, individual, pentru a contribui la reducerea factorilor care le provoaca.

Continuare


UMANITAR

Caz umanitar - UNSICAR

Colega noastra, Dana DOBRE a fost diagnosticata cu o boala grava "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STADIUL IV" (sunt afectate si alte organe interne, denumirea medicala este lunga, greu de citit).

Continuare

Un gest mic, dar care inseamna enorm pentru multe generatii de copiii din mediul rural!
Fundatia World Vision desfasoara, toamna aceasta, doua actiuni prin care doreste sa ajute copiii unei scoli din judetul Dolj. Astfel, se construieste un grup sanitar exterior pentru elevii din scoala si, totodata, pentru acestia se pregatesc surprize cu ocazia Craciunului, prin campania "Letters to Santa", pe care fundatia o desfasoara anual in parteneriat cu angajati ai companiilor.

Continuare

Ajutor pentru inima unei fetite de 2 ani
Anya Ungureanu, o fetita de doar 2 ani si 2 luni, are nevoie de 146.900 dolari pentru ca inima ei sa bata normal. A fost diagnosticata cu o grava malformatie a inimii inca inainte de a se naste - atrezie valvulara pulmonara - valva care transporta sangele de la inima la plamani nu s-a dezvoltat normal. In plus, ventriculul drept s-a hipertrofiat (peretele ventriculului drept s-a ingrosat).

Continuare

JOB  
FABRICA DE ASIGURARI Partener
Companie de brokeraj Sidekick al Directorului de operatiuni
GRAWE Romania Director local de vanzari
GRAWE Romania Team Leader
GRAWE Romania Inspector de specialitate subscriere
ASIROM VIG Auditor Intern Senior
ASIROM VIG IT Business Analist
ASIROM VIG Testing & Support Engineer
ASIROM VIG IT Reporting
ASIROM VIG Specialist/Responsabil Distributie in Asigurari
Broker de Asigurare INSPECTOR ASIGURARI Brokeraj
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE AUTO (Bucuresti si tara)
OMNIASIG Vienna Insurance Group INSPECTOR DAUNE NON-AUTO
OMNIASIG Vienna Insurance Group SEF DEPARTAMENT DAUNE SANATATE
OMNIASIG Vienna Insurance Group COORDONATOR RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group RESPONSABIL RETEA FURNIZORI
OMNIASIG Vienna Insurance Group SPECIALIST DEZVOLTARE PRODUSE
CertAsig Specialty Senior Cargo Underwriter
RECOMANDARI
EUROINS

MARSH
ERGO
DESTINE Broker
DAW Broker

Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!
Daca doriti sa va dezabonati click aici