Inapoi la www.1asig.ro




XPRIMM Info
BULETIN INFORMATIV DE ASIGURARI
Nr. 180, 10 iulie 2008
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Powered by Media XPRIMM
Navigare rapida: EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
INSURANCE PROFILE
ASIBAN
EDITORIAL

Avem o criza... Cum procedam?

Ne aflam in plina criza de resurse umane...

Astfel, potrivit unui studiu realizat recent de firma de recrutare si leasing de personal MANPOWER, in Romania peste 73% dintre companii declara ca nu gasesc personal calificat pentru pozitiile scoase la concurs.

continuare


INTERVIU

Interviu cu Ing. Ilie CARABULEA
Presedinte,
Grupul Financiar CARPATICA

Puterea si forta unui om de afaceri consta in realizarile sale, in responsabilitatile asumate si indeplinite, si in mesajul pe care rezultatele si succesele obtinute il transmit societatii.

continuare


TENDINTE

Asigurarile de credite fac concurenta segmentului auto... la pagube

Dupa cresteri anuale de peste 50% de la inceputul anilor 2000, piata asigurarilor de credite nu prezinta perspective de evolutie prea imbucuratoare pentru urmatoarea perioada, umbrite de stagnarea din 2007 comparativ cu anul anterior si mai ales de evolutia negativa inregistrata la inceputul acestui an.

continuare


PRODUS


EUROMAX
de la
ALLIANZ-TIRIAC

De ce sa aleg EuroMax?
- ai acces la investitii pe piata europeana
- EuroMax reprezinta un instrument eficient de planificare financiara pe termen lung
- valoarea investitiei (a primelor nete platite) este garantata in proportie de 100% la maturitatea contractului
- vei beneficia la maturitatea politei de asigurare de randamentul investitional maxim inregistrat pe perioada de valabilitate a politei

continuare


JOB

Vrei un loc de munca bine platit?

Oferte noi:

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
ASIBAN
BCR Asigurari
CREDIT EUROPE Asigurari
EUROINS
INTERAMERICAN
OMNIASIG
AON Romania
ASIGEST
MARINS International Insurance and Reinsurance Boker

TOP PRESS

STIRI INTERNE
(Revista presei interne - arhiva stiri)

STIRI EXTERNE
(Revista presei externe - arhiva stiri)

XPRIMM Pensii

Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!

Comandati acum!


ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private
BCR Asigurari de Viata
AUDATEX
MICROSOFT
ASIBAN
ASIGEST
ASIGEST Agri
POLISH Re
   
Jacob Fleming Conferences
Bancassurance
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 EDITORIAL


Avem o criza... Cum procedam?

Ne aflam in plina criza de resurse umane...

Astfel, potrivit unui studiu realizat recent de firma de recrutare si leasing de personal MANPOWER, in Romania peste 73% dintre companii declara ca nu gasesc personal calificat pentru pozitiile scoase la concurs.

Piata asigurarilor nu este ocolita de aceasta realitate "cruda"...
Astfel, managerii in resurse umane din domeniu atrag atentia asupra faptului ca numarul tinerilor care doresc sa opteze pentru o cariera in asigurari se situeaza pe o panta descendenta, iar cei care fac totusi pasul spre acest domeniu au un nivel de specializare relativ scazut.
Efectele se resimt mai ales la nivelul Provinciei, conform concluziilor vizitelor realizate de echipele de specialisti ale Programului "Unde Ma Asigur?" in majoritatea judetelor tarii.

Nedorind sa intram intr-o polemica referitoare la calitatea invatamantului romanesc sau la motivele care ii imping pe tineri spre meserii de multe ori necalificate in afara tarii, trebuie sa precizam ca piata muncii este totusi guvernata de legile cererii si ofertei...
Si daca la nivel de top management, companiile de asigurari par ca au prins muzica in ceea priveste resursele umane, la nivelurile inferioare mai e de lucru la "versuri".

Astfel, desi companiile de asigurari vehiculeaza bugete de training substantiale, discutiile avute cu tineri care au optat initial pentru o cariera in acest sector au scos la iveala o mentalitate de tip "meseria se fura, stai pe aici si invata"...

Sunt veniturile din asigurari suficient de mari cat sa motiveze generatiile tinere? Beneficiile extrasalariale sunt satisfacatoare? Exista suficiente posibilitati de promovare? Sunt trainingurile utile si eficiente?
Iata cateva intrebari la care va invitam sa reflectati peste vara...

Iar cele doua promotii de tineri care termina in aceste zile facultatile ar putea reprezenta, in cazul gasirii unor raspunsuri la intrebarile de mai sus, solutia pentru criza de resurse umane din asigurari...

mihaela.circu@mxp.ro

sus


CUTTY SARK
FADATA
KINGSPAN
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 INTERVIU


Interviu cu Ing. Ilie CARABULEA
Presedinte,
Grupul Financiar CARPATICA

XPRIMM: De cele mai multe ori numele dumneavoastra apare in presa insotit de sintagma "cel mai puternic om de afaceri din Sibiu". Ce inseamna sa fii "cel mai puternic om de afaceri din Sibiu"?
Ilie CARABULEA:
Puterea si forta unui om de afaceri consta in realizarile sale, in responsabilitatile asumate si indeplinite, si in mesajul pe care rezultatele si succesele obtinute il transmit societatii. Daca un om de afaceri este perceput de societate ca fiind puternic, inseamna ca feed-back-ul societatii este unul pozitiv si o astfel de apreciere vine sa confirme existenta sistemului de principii, norme, valori si conduita care constituie pe scurt etica afacerii.
In sensul celor mentionate, pentru mine a fi om de afaceri puternic semnifica implinirea unor conditii esentiale la nivelul intregului grup de firme (circa 30 de societati comerciale), conditii care se regasesc in filozofia mea manageriala, cuprinzand, pe scurt, urmatoarele:
- dorinta mereu prezenta de imbunatatire si perfectionare;
- lupta si implicarea continua si neconditionata pentru rezultate din ce in ce mai bune;
- prestarea unor activitati si servicii, nu numai la nivel local, ci si national si international;
- contributia la multumirea si bunastarea comunitatii locale;
- respectul si loialitatea fata de firma si armonizarea relatiilor interumane la nivel de firme;
- asumarea principiala si practica a responsabilitatii manageriale.

XPRIMM: In cativa ani ati reusit sa creati un grup financiar extrem de stabil, cu un grad mare de notorietate. Care sunt planurile de dezvoltare pentru acest domeniu?
I.C.:
Adept fidel al principiului de stabilitate si dezvoltare permanenta, am in vedere necesitatea de urmarire, consolidare si extindere a oricarei afaceri incepute. Astfel au stat lucrurile si cu firmele care alcatuiesc grupul financiar-bancar CARPATICA. In anul 1996 a luat fiinta CARPATICA Asig S.A. (pe atunci se numea ATLASSIB Asigurari S.A.), dupa care, in anul 1999, am pus bazele Bancii Comerciale CARPATICA, cele doua fiind urmate de SSIF CARPATICA Invest, CARPATICA Construct si de CARPATICA Broker de Pensii Private, in anul 2007.
Acum ne aflam in faza in care procedam la consolidarea structurilor existente la nivelul grupului, fara a pierde insa din vedere obiectivul de dezvoltare si de extindere din punct de vedere structural a bazei materiale si, nu in ultimul rand, a retelei teritoriale, toate in stricta corelatie cu cerintele de dezvoltare impuse de piata, cu oportunitatile si perspectivele economice care apar.

XPRIMM: Grupul financiar CARPATICA este, in prezent, unul dintre putinele cu capital autohton. Intentionati sa pastrati aceasta situatie sau veti cauta un investitor strain care sa finanteze planurile de dezvoltare?
I.C.:
Ne mandrim ca grupul financiar CARPATICA a fost construit cu capital majoritar romanesc. Am demonstrat astfel competenta, puterea, existenta si disponibilitatea capitalului autohton. De altfel, in slogan-ul Bancii Comerciale CARPATICA se regaseste extrem de sugestiv sintagma "forta si inteligenta capitalului romanesc". Toate investitiile grupului de pana acum au fost finantate exclusiv cu capital romanesc.
In ceea ce priveste investitorii straini, nu trebuie sa-i cautam, ci ne cauta ei din ce in ce mai frecvent, fiind vorba despre nume sonore in lumea financiar-bancara din Europa. Desi am avut oferte pentru vanzarea unor pachete de actiuni si pentru incheierea unor parteneriate strategice, deocamdata nu am luat nici o hotarare. Suntem insa deschisi oricaror propuneri si negocieri.

XPRIMM: CARPATICA Asig a ramas singura companie, din primele 15 din piata asigurarilor, cu capital integral romanesc. Ce reprezinta CARPATICA Asig pentru grupul CARPATICA?
I.C.:
Dupa cum am mai spus, este o mandrie pentru noi sa fi reusit performanta situarii intre primele 15 companii de asigurari, numai bazandu-ne pe capitalul autohton. Acest fapt este o dovada ca in Romania exista disponibilitati de capital si de investitii, ca beneficiem de un mediu de afaceri sanatos si ca avem oameni de afaceri dornici de investitii in afaceri adevarate si prospere.

PRIMM: Care este strategia de dezvoltare pentru CARPATICA Asig? Ati primit pana acum vreo oferta de achizitie din partea unui investitor extern? Este CARPATICA Asig de vanzare?
I.C.:
Strategia de dezvoltare a firmei CARPATICA Asig vizeaza in principal cele doua componente de consolidare si de dezvoltare. Desigur ca avem planuri ambitioase: extinderea teritoriala, marirea cotei de piata, extinderea portofoliului de clienti. Toate acestea presupun un efort investitional pe care suntem constienti ca trebuie sa-l depunem. Un prim pas l-am intreprins deja in primul trimestru al anului 2008 cand, prin vointa actionarilor, s-a procedat la majorarea capitalului social, acesta fiind in prezent de 20.800.000 lei. Si in acest caz este vorba de capital integral romanesc.
Am primit intr-adevar propuneri de achizitie a societatii din partea unor investitori straini, care ne-au facut diverse oferte, ceea ce este un semn deosebit de apreciere. Hotarari in acest sens nu au fost luate, dar usile noastre sunt deschise ofertelor si, daca va fi cazul, negocierilor.

XPRIMM: Banca Comerciala CARPATICA tinteste un profit de cinci ori mai mare decat cel consemnat anul trecut. Ce ne puteti spune despre profitabilitatea companiei de asigurari si planurile de dezvoltare in acest domeniu?
I.C.:
Pe moment, ca urmare a cresterii ratei daunei la asigurarea RCA, profitabilitatea societatii are de suferit. Pentru rentabilizare am conceput pachete de asigurari din care fac parte, in mod obligatoriu, asigurarile cu daunalitate redusa, in special cele de bunuri. Apreciem ca prin implementarea acestor produse, B.V.C.-ul sa inregistreze cresteri estimate la 19-35%.

XPRIMM: Asigurari, domeniul bancar, fonduri de investitii, afaceri in zona imobiliara... acesta este prezentul. Care sunt domeniile pe care le veti aborda in viitor?
I.C.:
Ati mentionat deja domeniile majore de interes si de mare perspectiva in Romania in urmatoarea perioada.
La acestea as mai adauga altele pe care le consider interesante si care se leaga de afacerea mea "de suflet", adica transporturile si turismul: extinderea activitatii de transport rutier international si activitati de transport rutier de persoane - national si local -, transport aerian, turism si industrie hoteliera, inclusiv agroturism, fara a omite insa agricultura si zootehnia, domenii in care avem deja in curs de derulare o serie de proiecte.

mihaela.circu@mxp.ro

sus


Ilie CARABULEA

Ing. Ilie CARABULEA,
Presedinte,
Grupul Financiar CARPATICA

 

MEDICOVER
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
TENDINTE

Asigurarile de credite fac concurenta segmentului auto... la pagube

Dupa cresterile anuale de peste 50% de la inceputul anilor 2000, piata asigurarilor de credite nu prezinta perspective de evolutie prea imbucuratoare pentru urmatoarea perioada, umbrite de stagnarea din 2007 comparativ cu anul anterior si mai ales de evolutia negativa inregistrata la inceputul acestui an.
De asemenea, segmentul de profil pare sa urmeze tot mai fidel traseul pietei de asigurari auto, in contextul ritmului superior de crestere a daunelor comparativ cu cel al primelor subscrise, cu o contributie evident la trendul negativ inregistrat pe piata non-life.

Click aici pentru detalii!

andreea.ionete@mxp.ro

sus

 
 

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef: Mihaela CIRCU
Consultant Stiintific: Daniela GHETU
Coordonator Stiri Externe: Andreea IONETE
Coordonator Pensii Private: Mihai BOBOCEA
Senior Editori: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU
Editori: Vlad BOLDIJAR, Oana NECULA, Mihai CRACEA
Responsabil Web: Costi BORODA

Secretar de Redactie: Lidia POP

Accounts Manager: Georgiana OPREA
Departament IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM

Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici