XPRIMM Stiri

Nr. 1400 - 27 aprilie 2007

MAXIMA ZILEI - INTREBAREA SAPTAMANII - NOU pe 1asig.ro - FIAR 2007 - STIRI INTERNE - ANIVERSARI - EVENIMENTE - STIRI EXTERNE - INFO FINANCIAR - JOB

MAXIMA ZILEI

Cartile au aceiasi dusmani ca si oamenii: focul, apa, dihaniile, timpul - si propriul continut.
Paul VALERY

INTREBAREA SAPTAMANII


La ce varsta ar trebui sa ne preocupam de constituirea unor venituri suplimentare pentru pensie?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!

Cel mai interesant comentariu va fi premiat cu doua bilete de avion pe ruta Bucuresti-Viena (tur si retur), oferite GRATUIT de catre 1asig.ro si SkyEurope, cea mai mare companie aeriana low-cost si low-fare din Europa Centrala si de Est.

SKY EUROPE

NOU pe 1asig.ro

Asigurari online


Click aici pentru rezultatele detaliate si comentate ale pietei asigurarilor!

FIAR 2007

FIAR

Ultima zi!
Va reamintim ca maine este ultima zi in care puteti sa va inregistrati pentru a lua parte la intregul program al celei de a X-a Editii a FIAR-Forumul International Asigurari-Reasigurari de la Sinaia.
Astfel, mai aveti doar doua zile in care puteti confirma participarea la FIAR - cel mai important eveniment de primavara B2B dedicat pietelor de asigurari din Europa Centrala si de Est.
Peste 240 de participanti din Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Franta, Georgia, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Kazahstan, Liban, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia si Ucraina vor lua parte la intregul program al Editiei Aniversare a FIAR.
Click aici pentru a va inregistra!
Click aici pentru detalii!
Click aici pentru a vedea lista participantilor!
mihaela.circu@mxp.ro

STIRI INTERNE

UNIQA are planuri mari pentru Romania
In cadrul strategiei de expansiune in Europa, UNIQA Group Austria intentioneaza sa preia controlul celui de al saptelea asigurator din piata romaneasca de profil, ASTRA-UNIQA, prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni, arata raportul financiar al grupului.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

ASTRA UNIQA


Educatie permanenta in asigurari
INSTITUTUL DE ASIGURARI, in parteneriat cu un consortiu format din sase companii de pe piata romaneasca de profil (ALLIANZ-TIRIAC, ASIBAN, AVIVA, ING Asigurari de Viata, OMNIASIG si OMNIASIG Asigurari de Viata), a lansat oficial, ieri, 26 aprilie a.c., Proiectul E7050 de creare a unui sistem centralizat si comprehensiv de educatie profesionala in industria asigurarilor.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

Norma pentru activitatea de depozitare, aprobata
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 24 aprilie a.c., Norma nr. 12/2007 privind activitatea de depozitare a activelor fondurilor de pensii administrate privat.
Actul normativ, elaborat in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste conditiile de avizare si functionare a depozitarului activelor fondurilor de pensii administrate privat.
Detalii pe 1asig.ro
liviu.huluta@mxp.ro

La concurenta cu Brasovul
Evaluarea pietei asigurarilor din Judetul Covasna de catre echipele Programului "Unde Ma Asigur?" a marcat finalizarea primului ciclu de intalniri directe cu reprezentantii pietelor de asigurari din fiecare judet al Romaniei.
Situarea resedintei de judet, Sf.Gheorghe, la doar 35 de km de orasul Brasov, ar fi putut fi, la prima vedere, un aspect pozitiv, atat pentru dezvoltarea economica a judetului, cat si pentru evolutia pietei locale de asigurari.
Detalii pe 1asig.ro
liviu.huluta@mxp.ro,
oleg.doronceanu@mxp.ro


Shah ROUF

Lipsa de informare in privinta pensiilor
42% dintre romani nu inteleg conceptele de pensii si economii, in timp ce 56% dintre acestia declara ca planurile referitoare la finantele proprii sunt destul de vagi.
De asemenea, doar unul din zece romani detine, in prezent, un plan de pensii, in comparatie cu unul din patru est-europeni si unul din doi vest-europeni. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de catre compania de asigurari de viata AVIVA.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

ANIVERSARI

  • Doamna Zohar MORGAN, Director General, CLAL Asigurari, isi aniverseaza, maine, ziua de nastere.
  • Domnul Constantin NASTASE, Director Executiv, UNSICAR, isi aniverseaza, duminica, ziua de nastere.
EVENIMENTE    
FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari
21-25 mai 2007
Sinaia, Romania
Producator:
Media XPRIMM
Organizator: FIAR Consult
Click aici
pentru detalii!
  INSURANCE IN RUSSIA AND CIS
Battle for Profit Growth: Strategies, Methods, Techniques
28-29 iunie 2007
Viena, Austria
Organizator: Marcus Evans
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici
pentru detalii!
     
 
STIRI EXTERNE

  ASIGURARI  
 
UNIQAUNIQA isi creste in continuare profiturile
Grupul austriac UNIQA a continuat, si in 2006, cursul orientat pe cresterea profitabilitatii, imbunatatind vizibil rezultatele grupului, conform comunicatului de presa remis de catre companie.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

XL Capital creste peste asteptari
In primul trimestru al lui 2007, XL Capital, unul dintre cei mai mari reasiguratori din Insulele Bermuda, a raportat venituri din subscrieri peste orice asteptari si, totodata, profituri duble fata de perioada similara a anului precedent.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

'A+' pentru LLOYD's
Agentia internationala de evaluare STANDARD&POOR's (S&P's) a modificat pozitiv ratingul de stabilitate financiara a pietei londoneze LLOYD's, de la nivelul 'A' la 'A+'.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

70% dintre calatorii nu sunt asigurate
Potrivit unui studiu sociologic realizat de Ministerul Afacerilor Externe din Marea Britanie, circa 70% dintre turisti, planificand o calatorie, nu considera necesara si incheierea unei polite de asigurare, chiar daca, in ultimii ani, statisticile referitoare la tot felul de accidente si jafuri in timpul calatoriilor reflecta o tendinta crescatoare.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro
 

INFO FINANCIAR


BT - profit de 160 mil. LEI in 2007
Banca TRANSILVANIA (BT) a realizat, in primele 3 luni ale anului 2007, un profit brut de 36,44 mil. LEI, mai mare cu 18,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a inregistrat o valoare de 30,71 mil. LEI.
La 31 martie 2007 activele bilantiere au ajuns la 8,981 mil. RON, ceea ce inseamna o crestere cu 11% fata de sfarsitul anului trecut.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

JOB
Detalii pe www.1asig.ro

Companie angajatoare

Job
ASIBAN Administrator Retea IT
Economist
ASIGEST Junior Accountant
ASITRANS Director Departament Actuariat
ASTRA-UNIQA Inspector Analiza Risc Financiar
  Inspector Daune Risc Financiar
  Inspector Specialist Subscriere Risc Financiar
BCR Asigurari Economist
  Inspector Asigurari
  Inspector Daune
BT Asigurari Inspector Asigurari
  Metodolog
  Secretara
INTERAMERICAN

Account Manager

OMNIASIG Sef Departament Imagine
  Trainer
OMNIASIG Asigurari de viata Corporate Account Manager
  Director Agentie

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Editors: Costi BORODA, Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU

Events Coordinator: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Web Designer: Eugen PETCU

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM 

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".

Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Daca doriti sa va abonati/dezabonati click aici!

Cititi, in premiera, stirile interne si externe, incepand cu ora 10.30, direct pe www.1asig.ro!

CURS VALUTAR
RON
 
  1 EUR = 3,3104
 

1 USD = 2,4314

XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletter!

Vrei sa te abonezi GRATUIT? Click aici!

Ce faci de 1 MAI?
Click aici!

Catering pentru evenimente de succes?
Click aici!

Vrei sa primesti CADOU un Dictionar de Asigurari?
Click aici!

Vrei sa publici un anunt de angajare? Click aici!

Locul perfect pentru timpul tau! Click aici!

MICROSOFT si sectorul asigurarilor. Click aici!

"Contabilitatea asigurarilor 2006"
Click aici!

 

Ti-ai asigurat... forma fizica?
Click aici!

 
"Dictionar de Asigurari", pasaport spre UE.
Pentru comenzi, Click aici!
Dictionarul englez-roman bancar, bursier si de asigurari!
Click aici
pentru comenzi!