XPRIMM Stiri

Nr. 1394 - 19 aprilie 2007

MAXIMA ZILEI - INTREBAREA SAPTAMANII - NOU pe 1asig.ro - FIAR 2007 - STIRI INTERNE - EVENIMENTE - STIRI EXTERNE - INFO FINANCIAR - JOB

MAXIMA ZILEI

De vei avea aur in sufletul tau, in licariri de aur va straluci tot ce porneste de la tine.
Nicolae IORGA

INTREBAREA SAPTAMANII


La ce varsta ar trebui sa ne preocupam de constituirea unor venituri suplimentare pentru pensie?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!

Cel mai interesant comentariu va fi premiat cu doua bilete de avion pe ruta Bucuresti-Viena (tur si retur), oferite GRATUIT de catre 1asig.ro si SkyEurope, cea mai mare companie aeriana low-cost si low-fare din Europa Centrala si de Est.

SKY EUROPE

NOU pe 1asig.ro

Asigurari online


Click aici pentru rezultatele detaliate si comentate ale pietei asigurarilor!

PERSONALITATI - Bogdan STAN, Chief Executive Officer, ASITRANS
COMPANII DE TOP - INTERAMERICAN
VA RECOMANDAM
- Asigurarea Creditelor Comerciale de la BCR Asigurari

FIAR 2007

FIAR

Noi companii din sfera serviciilor IT, la FIAR
Capital SYSTEMS (Ungaria), companie specializata in oferirea solutiilor software in domeniul financiar si cel al pensiilor private, si-a confirmat participarea la FIAR - Forumului International Asigurari-Reasigurari.
Astfel, la Editia a X-a a celui mai important eveniment european de primavara dedicat pietei de profil, aceasta va fi reprezentata de Szeles ZOLTAN, General Director, Szentgyorgyi ANDRAS, Sales Director, Pito KATINKA, Business Expert si Simonyi AKOS, Principles.
Evenimentul se desfasoara in perioada 21-25 mai, la Sinaia, si se bucura de prezenta celor mai importante companii de asigurare, reasigurare si brokeraj din Europa si nu numai.
Peste 210 lideri si specialisti din 20 de tari au confirmat, deja, prezenta la intregul program al Editiei aniversare a FIAR.
Click aici pentru detalii!
Click aici pentru a vedea lista participantilor!
Click aici pentru a va inregistra!
oleg.doronceanu@mxp.ro

STIRI INTERNE


CNS

Asigurarile de sanatate, inca la inceput...
Asigurarile de sanatate au cunoscut, in 2006, cea mai accelerata crestere din piata de profil, volumul subscrierilor pe acest segment majorandu-se cu 208%.
La finele anului 2006, totalul primelor brute subscrise a atins valoarea de 9,77 mil. EUR (34,44 mil. LEI), potrivit Revistei de Specialitate Insurance PROFILE.
Detalii pe 1asig.ro
Click aici pentru a accesa pagina oficiala a evenimentului!
costi.boroda@mxp.roMircea IFRIM


Asigurarile private de sanatate, pe drumul cel bun
Conform prognozelor, piata asigurarilor private de sanatate ar urma sa atinga, pana in anul 2010, peste 150 mil. EUR.
Estimarea este intarita de afirmatiile lui Mircea IFRIM, Presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, din cadrul CNS - Conferinta Nationala a Asigurarilor de Sanatate...
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro


Compania CARPATICA Asig a lansat o asigurare voluntara de sanatate, denumita medicASIST
Noul produs raspunde tuturor problemelor de sanatate care pot aparea in viata de zi cu zi, oferind acces la un sistem de ingrijire ce promoveaza preventia, astfel incat riscurile de imbolnavire sa fie minime, putand avea un caracter colectiv sau individual, constituindu-se intr-un avantaj semnificativ la pachetul salarial oferit angajatiilor, acestia beneficiind si de deductibilitatea prevazuta de Codul Fiscal.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

CSSPP nu exclude ideea maririi contributiilor la pensiile private
Obiectiile viitorilor operatori cu privire la caracterul restrictiv al legislatiei in domeniul pensiilor private se afla in atentia autoritatii de supraveghere a sistemului de pensii private. Potrivit Presedintelui CSSPP, Mircea OANCEA, "Comisia intentioneaza ca, intr-un viitor nu prea indepartat, sa intreprinda demersurile necesare pentru a ridica sau chiar a elimina in totalitate pragul de 15% din venitul salarial brut care limiteaza cuantumul contributiei in Pilonul III, de pensii private facultative.
Detalii pe 1asig.ro
daniela.ghetu@mxp.ro

Mircea OANCEA


Crinu ANDANUT

Pensiile private - o afacere pentru companiile puternice
"Administrarea fondurilor private de pensii nu va putea fi realizata in Romania decat de companii foarte puternice" a subliniat Crinu ANDANUT, Director General, ALLIANZ-TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. cu ocazia seminarului de specialitate organizat de HR Club.
Detalii pe 1asig.ro
daniela.ghetu@mxp.ro


ING isi diversifica oferta pentru piata pensiilor
ING Asigurari de Viata a anuntat autorizarea celui de-al doilea fond de pensii facultative (Pilonul III).
In cadrul seminarului "Pensii Private - Oportunitati pentru angajatori" desfasurat ieri, 18 aprilie, Bram BOON, Directorul ING Asigurari de Viata, a declarat: "Suntem in procesul de autorizare a unui nou fond de pensii pentru Pilonul III. Dorim sa oferim astfel diversitate pentru viitorii nostri clienti".
Detalii pe 1asig.ro
liviu.huluta@mxp.ro

Bram BOON


Un nou jucator pe piata pensiilor
INTERAMERICAN va crea o societate subsidiara care sa administreze fonduri de pensii private atat pe Pilonul II, cat si pe Pilonul III.
Detalii pe 1asig.ro
liviu.huluta@mxp.ro
EVENIMENTE    
Conferinta Internationala "Educatia Profesionala in Industria Asigurarilor"
26 aprilie 2007
Aula Magna, Academia de Studii Economice
Organizator: Institutul de Asigurari
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici pentru detalii!
  FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari
21-25 mai 2007
Sinaia, Romania
Producator:
Media XPRIMM
Organizator: FIAR Consult
Click aici
pentru detalii!
     
INSURANCE IN RUSSIA AND CIS
Battle for Profit Growth: Strategies, Methods, Techniques
28-29 iunie 2007
Viena, Austria
Organizator: Marcus Evans
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici
pentru detalii!
   
     
 
STIRI EXTERNE

  ASIGURARI  
 


Perspective stabile pentru segmentul non-viata din Franta
In pofida competitiei in crestere din ultimii cinci ani, companiile de asigurari generale din Franta isi vor pastra pozitia importanta pe piata de profil, apreciaza MOODY's Investors Services.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Joachim OECHSLIN este noul CRO al MUNICH Re
Charlie SHAMIEH, CRO (Chief Risk Officer) al MUNICH Re s-a retras din functie, din motive personale, urmand sa isi continue cariera in Statele Unite ale Americii.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Grupul ALLIANZ nu rateaza potentialul Rusiei
Grupul de asigurari ALLIANZ SE, unul dintre cei mai mari asiguratori din Europa, intentioneaza sa preia inca un asigurator din Rusia. Astfel, pe langa recenta achizitie a ROSNO, compania analizeaza posibilitatea de achizitionare a companiei de asigurari PROGRESS-GARANT.
Expertii evalueaza aceasta tranzactie la suma de 100 mil. USD.
PROGRESS-GARANT face parte din grupul de asigurari PROGRESS, alaturi de alte doua companii.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

Rusia si Ucraina, intre achizitii si fuziuni
In 2006, pe piata asigurarilor din Rusia au avut loc 23 de fuziuni si preluari si 9 in Ucraina. Majoritatea tranzactiilor vizeaza segmentul asigurarilor generale. Scopul principal al preluarii companiilor din Rusia a devenit marirea cotei de piata, iar in Ucraina, intrarea pe piata.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

Metodologie noua pentru calcularea RCA din Moldova
Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Asigurarilor si Fondurilor Nestatale de Pensii din Republica Moldova elaboreaza o noua metodologie de calcul a tarifelor pentru asigurarea obligatorie a raspunderii civile auto (RCA) si Carte Verde.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

 

INFO FINANCIAR

BRD: Ioan CUZMAN, membru in CA

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) BRD - Groupe Societe Generale (BRD) l-a ales ieri, 18 aprilie 2007, pe Ioan CUZMAN in functia de membru in Consiliul de Administratie (CA) al bancii. Ioan NICULESCU, candidatul propus de Consiliul de Administratie al BRD pentru reinnoirea mandatului, a anuntat ca renunta la candidatura, potrivit comunicatului transmis de banca.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

JOB
Detalii pe www.1asig.ro

Companie angajatoare

Job
ASIBAN Administrator Retea IT
Economist
ASIGEST Junior Accountant
ASITRANS Director Departament Actuariat
BT Asigurari Metodolog
CARDIF Asigurari Risk management officer/Internal controller
INTERAMERICAN

Account Manager

OMNIASIG Sef Departament Imagine
  Trainer

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Editors: Costi BORODA, Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU

Events Coordinator: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Web Designer: Eugen PETCU

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM 

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".

Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Daca doriti sa va abonati/dezabonati click aici!

Cititi, in premiera, stirile interne si externe, incepand cu ora 10.30, direct pe www.1asig.ro!

CURS VALUTAR
RON
 
  1 EUR = 3,3298
 

1 USD = 2,4469

XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletter!

Vrei sa te abonezi GRATUIT? Click aici!

Catering pentru evenimente de succes?
Click aici!

Vrei sa primesti CADOU un Dictionar de Asigurari?
Click aici!

Vrei sa publici un anunt de angajare? Click aici!

Locul perfect pentru timpul tau! Click aici!

MICROSOFT si sectorul asigurarilor. Click aici!

"Contabilitatea asigurarilor 2006"
Click aici!

 

Ti-ai asigurat... forma fizica?
Click aici!

 
"Dictionar de Asigurari", pasaport spre UE.
Pentru comenzi, Click aici!
Dictionarul englez-roman bancar, bursier si de asigurari!
Click aici
pentru comenzi!