1asig.ro
1asig.ro
#treazlavolan: 6 sfaturi pentru ...

#treazlavolan: 6 sfaturi pentru calatoria cu masina personala pe timpul starii de alerta

5 min. / 1.540 cuvinte
Starea de alerta aduce o relaxare a masurilor precedente, dar nu marcheaza in nicio forma reducerea riscului generat de pandemia COVID-19. In acest context, comunitatea FII TREAZ LA VOLAN! a lansat un infografic prin care le readuce aminte soferilor de principalele recomandari de siguranta si protectie pentru toti cei care calatoresc cu masina personala in aceasta perioada.

PROMO


O parte dintre acestea pot fi urmarite si intr-un video lansat recent de DSU - Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in cadrul proiectului fiipregatit.ro. De altfel, platforma include sfaturi pentru multiple situatii pe care le poti intalni pe parcursul starii de alerta.

Asadar, in perioada urmatoare, tine cont de urmatoarele recomandari atunci cand calatoresti cu masina personala:
  1. Respecta masurile generale de protectie si igiena
  2. Asigura-te ca ai in masina o solutie dezinfectanta si multiple lavete pentru a curata suprafetele cel mai des atinse - volan, schimbator, bord, usi, manere, manete
  3. Tine in masina o solutie dezinfectanta sau servetele antibacteriene si pentru uzul personal - roaga pasagerii care se urca in masina sa le foloseasca
  4. Daca calatoresti impreuna cu alti pasageri, asigura-te ca nu bei si nu mananci din acelasi recipient cu ei.
  5. Nu stranuta si nu tusi in directia altor pasageri - foloseste cotul sau o batista de unica folosinta pe care sa o arunci imediat.
  6. Daca calatoresti in afara localitatii (cu exceptia zonelor metropolitane), nu uita de declaratia pe propria raspundere!


Despre campania #treazlavolan

Anual, in Romania, aproape 2.000 de persoane isi pierd viata in accidente rutiere. Cresterea sigurantei rutiere reprezinta, asadar, o prioritate pentru tara noastra, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, cu sprijinul IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane si al principalilor actori din piata asigurarilor. Demersul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere si a gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie si indisciplina.

Editia a V-a a campaniei se va desfasura in perioada iulie - septembrie 2020. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instragram.com/treazlavolan.

1.180 accesari