1asig.ro
1asig.ro

Cum va evolua ritmul achizitionarii companiilor de asigurari in 2006?

va creste 81.5%
va ramane constant 12.5%
va scadea 6.0%

Total voturi: 184
adaugat de florin s. la 27.01.2006 01:22
Va creste ritmul, atata timp cat va exista o crestere economica. Asigurarile depind in special de puterea economica o potentialilor clienti. Daca ne uitam in spatele fiecarei societati de asigurare care a intrat pe piata noastra, observam ca fiecare are in spate un grup financiar. E greu sa vorbesti de asigurari fara sa te gandesti la investitile de portofoliu pe care societatile care se respecta le fac pe piata financiara. De exemplu WIENER STAEDTISCHE este un grup financiar inportant care mai nou si-a schimbat denumirea, dar pe care nu o inpiedica sa incerece sa prea controlul asupra TBIH Olanda care este un jucator important pe piata Europei de EST(vezi actionari) . UNIQA a achizitionat doar 27% din ASTRA dearece asteapta inca raspunsul justitiei in privinta judecari contestatiei depuse de OMNIASIG in momentul privatizari ASTRA ( daca imi aduc aminte parca CSA nu a abrobat oficial aceasta tranzactie, deci teoretic ea nu exista) mai este si rezultatul "financiar" al castigari procesului intentat de ASTRA lsocietai ARDAF cu privire la castigareas licitatiei de asigurare a armatei , proces castigat in justitie. Ca sa revenim la oile noastre in spatele UNIQA se afla grupul RAIFFEISEN. Concluzie : atata timp cat servicile financiare respectiv bacare se dezvolta exponential la noi in tara ( faceam o gluma cu prieteni si spuneam ca cele mai multe spatii comerciale, cel putin in Bucuresti, sunt sediile de banci si magazinele de termopane. Daca facem suma tuturor strazilor din Bucuresti , dupa ghid, observam ca nu difera prea mult de suma tuturor sucursalelor de banci care au sediu in Bucuresti) interesul grupurilor financiare externe va creste. In definitiv sumele incaste din asigurari aduc grupului cele mai bune resurse de reinvestire din punct financiar, si nu am auzit pana acum de vreo banca , vorbim de cele staine, sa aiba pierderi, mai multe fonduri la dispozitie mai mult profit adus grupului.
 
adaugat de narcisa la 22.12.2005 09:24
Scuze;am uitat ca numele dvs trebuie scris cu litere MICI; domnule gherghe. Cu stima Narcisa
 
adaugat de narcisa la 14.12.2005 17:34
Nu ne cunoastem Domnule Gherghe si nici nu imi doresc acest lucru.Daca doream va adresam o invitatie direct. In privinta achizitiilor fiti sigur ca nimeni nu cumpara sedii;aici e vorba de portofolii,de cota de piata ,e mult de spus dar nu stau sa va explic pt ca oricum sunteti paralel si in acest domeniu. Mai vorbim! Sunt cu ochii pe dumneavoastra. Cu stima Narcisa .
 
adaugat de GHERGHE DANIEL MARCEL la 10.12.2005 12:46
Daca ai atata experienta in asigurari asa numita narcisa de ce umbli cu prescurtari la nume . Cunva ne cunoastem de sti ce cunostinte am in domeniu asigurarilor. Asa este realitatea doare pe uni cara au anumite interese. Poate ca sunt sarac asa cum afirmi dar spun lucrurilor pe nume .
 
adaugat de narcisa la 08.12.2005 20:43
Ma intreb oare administratorul acestui site cum de-i lasa pe toti nestiutorii sa se exprime cum e cazul si numitului Gherghe Daniel Marcel? El saracul e cu pluta in asigurari si mai mult isi bate joc si de limba romana.
 
adaugat de marian emil la 06.12.2005 11:07
Se vor achizitiona toate firmele mici de pe piata de catre marii jucatori autohtoni si straini. De asemenea este posibil sa vina la rand Ardaf si Asirom sa fie achizitionate de catre companii straine. Piata se va aseza in cativa ani prin concentrarea activitatii la marii asiguratori. Cu stima.
 
adaugat de SARBU NECULAI la 06.12.2005 08:42
Ritmul achizitionarii asigurarilor va creste deoarece pe zi ce trce populatia se convinge de necesitate si utilitate lor.
 
adaugat de GHERGHE DANIEL MARCEL la 05.12.2005 14:09
Atata timp cat mai este ceva de vandut se va vinde pe actuali actoinari ai acestor asa numitelor SA ii intereseaza numai bani pe care ii poate obtine din vanzarea acestor societati de asigurari care nici macar spatii nu au .
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 03.12.2005 16:19
"Sunt sigur ca sectorul asigurarilor va creste semnificativ in urmatorii ani", a declarat Presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci din Senat, Varujan VOSGANIAN, cu ocazia Galei Premiilor Pietei Asigurarilor, organizate de Revista de Asigurari PRIMM. Astfel incat, "in 2006 vom asista la un transfer al fortei financiare din sectorul bancar inspre cel al asigurarilor", a precizat Nicolae DANILA, Presedintele Bancii Comerciale Romane, in discursul de acceptare al premiului "Banca Anului", acordat Grupului BCR. Anul 2005 a adus sau a consolidat prezenta unor importante companii de asigurari internationale in Romania. Grupul austriac WIENER STAEDTISCHE a preluat OMNIASIG, UNIQA a achizitionat 27% din actiunile companiei ASTRA, CECCAR-ROMAS a fost cumparata de catre OTP. Totodata, GRAZER Wechselseitige Versicherung a preluat controlul asupra companiei SARA MERKUR, ETHNIKI Asfalistiki a cumparat ALPHA Insurance iar CITY INSURANCE a fost achizitionata de PUGLIA CAUZIONI. Multe alte companii importante si-au manifestat interesul de a intra pe piata romaneasca de asigurari. AXA (Franta), QBE (Australia), EGNATIA Insurance (Grecia) sau TORO Assicurazioni (Italia) sunt cateva dintre cele care intentioneaza sa isi extinda operatiunile in Romania. Asadar, cum credeti ca va evolua ritmul achizitionarii companiilor de asigurari in 2006?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >