Daca va trebui sa alegeti, pentru ce viitor al pensiei ati opta?
- Imi mentin contributiile in Pilonul II |
79.2% |
- Imi mut contributiile in Pilonul I |
14.3% |
- Altele (mentionati in comentarii) |
6.5% |
|
Total voturi: 154 |
|
adaugat de MORARU la 24.04.2018 14:03
|
Oricare dintre optiuni, implica intelegerea si asumarea unui risc capital, de catre participant. Orice om rational, spera sa traiasca suficient de mult si ar trebui sa se si pregateasca pentru asta. Am mari indoieli, ca legea pensiilor ramane in forma actuala si in urmatorii 15 ani, forma in care participantii ar urma sa primeasca valoare fondului acumulat la Pilonul II intr-o singura transa, efectul asupra pietelor de capital fiind catastrofal. Imaginati-va care ar fi efectul asupra pretului actiunilor, daca pachete de 5% din actiuni, ar fi scoase la vanzare, la intervale de 3-4 luni! Imaginati-va, daca statul ar avea capacitatea de a rascumpara titluri de stat in valoare de sute de mil.EUR, in fiecare luna!
O mare vulnerabilitate a Pilonlui II este data de lipsa posibilitatii de a opta pentru primirea fondului sub forma viagera. Pilonul I este viager spre deosebire de Pilonul II, unde participantul este obligat sa-si dramuiasca banii primiti, iar daca stiinta v-a reusi sa elimine din bolile care ne sunt astazi fatale, traiul unei vieti mai lungi devine dificila.
Fiecare ne asumam riscul, individual, fiindca este posibil ca un roman la varsata pensionarii sa fie grav bolnav si pentru el si familia lui Pilonul II sa fi fost optinea corecta, sau altul sa fie sanatos, sa traiasca pana la 90 de ani cu o pensie publica diminuata, iar banii din pilonul II sa fi fost cheltuiti in primii ani de pensie. |
|
adaugat de Vali la 23.04.2018 18:53
|
Categoric Pilonul 2 de pensii trebuie sa ramana in continuare si asa cum a fost legea adoptata cu 6% din valoarea contributiei nu cum este acum micsorat procentul . Postul Romania TV manipuleaza grosolan romanii fara sa stie exact cum functioneaza . Se da exemplu ca cei care au contribuit din anul 2008 pana acum au abia doar 1000 euro in cont , dar la ce suma primita in cont nu spun ??? Apoi asa-zisii manipulatori de opinie spun ca la pilonul 2 a fost o crestere de maxim 75% in 9 ani , pe cand la pensia de stat s-au marit pensiile cu 120% ( clar politic din pix fara nici o baza de calcul ) total gresita comparatia . Pensia in plata este politic calculata la marea masa de pensionari nu pe contributivitate cum ar trebui sa fie si este pensia pe care o primesc pensionarii acum ,nu cei care acum nu sunt pensionari si contribuie la acest pilon de pensie (in fiecare an primesc acasa instiintare , sau pot afla din contul online ,cu suma din contul fiecaruia cu randamentul respectiv . La pensia de stat vei vedea atunci . Eu personal am 34 ani de munca cotizati la stat acum si mai am vreo 13 ani pana la varsta de pensionare ( cu salariu bun cam in toti anii de contizatie ) si am facut un calcul aproximativ pentru pensie ( conform calculelor de la casa de pensii)si asa avea in jur de 1550 lei pensie . Am cunostinte din politie (nu fosti ofiteri) care au iesit la pensie in octombrie 2017 la 46 ani cu 4800 lei pensie , dupa 17 ani de munca . Cum vi se pare ??? Sunt aceste pensii date politic din pix ???? eu asa cred . |
|
adaugat de Radac la 23.04.2018 13:59
|
pensiile private combinate cu parte de protectie |
|
adaugat de csaba la 23.04.2018 09:42
|
cei care s-au inscris benevol in pilonul II ( cei peste 35 de ani in momentul pornirii pilonului II care nu au fost automat inscrisi )sunt prejudiciati de guvern pt.ca acesta a schimbat regurile de joc fata de contractul pe care l-au semnat la inscriere,sa ceara despagubiri. |
|
adaugat de Neda Viorel la 23.04.2018 01:24
|
Si nu ma pot abtine sa nu mai adaug cateva lucruri:
Aveti o forta financiara uriasa si putere de influenta pe care putine domenii le au.
Daca ani de zile nu v-ati fi luptat unii cu altii pentru o felie de tort micuta si ati fi croit strategii inteligente prin care sa educati si sa influentati piata in mod pozitiv, poate ca situatia de azi nu ar fi fost posibila.
Nu stiu cati dintre dumneavoastra vad societatea ca pe un organism care merge excelent nu cand fiecare din parti se uita doar in patratica sa ci atunci cand partile identifica probleme la nivelul intregului si lupta sa le rezolve prin instrumente si metode specifice.
Concret era posibil sa faceti educatie financiara si economica in loc sa va luptati doar sa beneficiati de banii clientilor.
Un om care intelege legile banilor intelege si de ce este necesar sa fie intelept si sa isi protejeze ceea ce are.
Se putea sa educati cateva generatii in spiritul valorilor democratice si implicit al folosirii banilor in mod inteligent.
Puteati sponsoriza excelenta nu doar sa acceptati propuneri de sponsorozare ci sa o faceti activ cautand insiva zonele unde se putea actiona cu efect peste ani.
Ati crezut poate ca piata asigurarilor este un camp de unde se poate doar recolta fara sa fie nevoie sa pui din cand in cand si seminte?
Ei bine nu este asa, in viata reala lucrurile functioneaza altfel, chiar si inactiunea are pretul sau si de cele mai multe ori este urias.
Cati dintre dumneavoastra s-au gandit sa faca o actiune in asociere cu mediul bancar si nu numai prin care sa creati un set de instrumente prin care sa impulsionati crearea de afaceri noi si de noi locuri de munca deci de piata potentiala?
Evident ca lucrurile sa functioneze asta presupune si o anume doza de fair play si de generozitate "dezinteresata" , niste reguli, niste intelegeri, o doza de altruism mai mare si o nuanta de egoism mai mica.
O intelegere a faptului ca pentru a primi trebuie mai intai sa dai ceva si ca asta nu trebuie conditionat in termeni de profit direct si imediat.
Cu toate schimbarile si modernizarile pietei asigurarilor, aceasta ramane inca tributara unui mod de gandire "primitiv".
Inca nu se investeste cat ar trebui in excelenta si in educatie, in profesionaizare si nici chiar in tehnologii. In general in viitor.
De asta evenimentele ne iau inca pe nepregatite la fel cum pateste o primarie cand se anunta cod rosu de fenomene meteo.
Nu anticipam, nu lam masuri, credem ca va merge treaba si ca vom vedea noi ce vom face cand se va intampla ce va fi sa se intample.
Sincer asta nu este o filosofie care sa faca cinste pietei asigurarilor.
Ciu stima, |
|
adaugat de Neda Viorel la 23.04.2018 00:29
|
Nu e vorba de nici o lipsa de maturitate ci de calcul si de incercare de nationalizare mascata a pilonului 2 de pensii.
Se pare ca foamea de bani a guvernului este atat de mare incat vor sa atenteze la pensiile Romanilor.
As fi tentat si eu sa spun ca e vorba de lipsa de maturitate politica si economica insa din pacate nu este vorba de asa ceva.
Avem de-a face cu o miscare calculata si voita.
Chiar daca principalul beneficiar al legilor care guverneaza pilonul 2 de pensii este tot statul, care se imprumuta si beneficiaza masiv de credite ieftine de pe urma existentei pilonului2 de pensii se pare ca acum isi doreste si partea de bani pe care fondurile de pensii le investesc in cu totul altceva decat titluri de stat.
Dupa ce anul trecut a negat insistent dorinta de a demola pilonul2 de pensii si dupa ce a acordat o amenda nemeritata (piata a tacut nepermis) unei societati de asigurari care si-a permis sa isi educe clientii si sa le atraga atentia asupra pericolelor, dupa ce din zona comunitatii Europene au sosit o multime de semnale politice negative, s-a trecut la planul B.
Revolutia fiscala micsoreaza cotizatiile la pilonul 2 de pensii si ii afecteaza randamentul iar prin diverse manevre in mass mesia se creaza premisele acceptarii ca pilonul2 sa devina facultativ.
Cu alte cuvinte guvernul sau mai bine zis partidl care gireaza politic acest guvern pentru ca de acolo vine "lumina", altereaza regulile jocului.
Nu pot desfiinta pe fata pilonul2 dar pot sa il faca inoperant prin masuri politico economice.
Ma apuca rasul cand vad un ministru de finante care sustine ca vor face tot posibilil sa creasca RANDAMENTUL (???) pilonului 1 de pensii si sa creeze un soi de concurenta BENEFICA (??) pentru ca oamenii sa poata opta intre pilonul1 si pilonul2.
De cand pensiile din pilonul1 au randament?
Ce face piata asigurarilor?
Doarme! Nu actioneaza de teama ca sa nu fie interpretata ca miscare ostila politic.
In conditiile astea nu conteaza ce vom alege pentru ca pilonul2 este sortiti anihilarii.
Este normal sa se intample asa cand controlorii pietei sunt numiti politic de catre partidul majoritar si cand se vantura in fata posibililor opozanti stafiile unor vechi complicitati...
Ani de zile piata s-a complacut intr-un soi de "dolce far niente" in privinta educarii clientilor .
Toate posterele alea si toti fluturasii sau reclamele facute amatoristic, nu au educat piata iar o revenire la normalitate ar echivala cu o veritabila revolutie ceea ce bineinteles nu este de dorit.
Spectrul amenzilor date de un guvern care nu permite polemica si discutiile in contradictoriu, omoara si ultima bruma de curaj sau de luciditate.
Unde sunt astazi "lobistii"?
Denaturarea pilonului2 de pensii este cel mai grav atentat la banul personal al clientilor vostri dar si la capitalurile firmelor private.
Are cineva inteligenta si curajul sa se opuna acestei actiuni?
Se gandeste cineva la metodele prin care aceasta criza poate fi demontata fara daune majore?
Ma indoiesc!
Mediocritatea si incompetenta au castigat si aceasta batalie.
Noapte buna Romania! |
|
adaugat de Florin TALOS la 21.04.2018 06:18
|
La pilonul II si III daca nu ma insel mai este o problema. Inca nu se stie cum se vor plati aceste pensii. Din cate stiu eu inca nu s-a dat legea platii pensiilor private care trebuie sa intregeasca pachetul de legi. Deci am aflat cum dam banii dar nu am aflat cum o sa primim banii. Si acel moment nu este departe. |
|
adaugat de Malache Dan la 20.04.2018 18:32
|
Este lipsita de logica si maturitate decizia celor care vor sa-si mute activele din PilonuI II, in pilonul public de pensii. Transferul acesta este drumul sigur spre SARACIE !!! |
|
adaugat de asistent@1asig.ro la 20.04.2018 17:34
|
Povestea de succes a Pilonului de II de pensii private obligatorii din Romania si-ar putea gasi un sfarsit prematur daca Guvernul va persevera in intentia de a deturna intr-o forma sau alta activele acumulate in conturile participantilor catre bugetul Pilonul I, al pensiilor publice.
In principiu, se pare ca intentia executivului este de a elimina caracterul obligatoriu al participarii la Pilonul II, diminuand in acelasi timp procentul de contributie si, cel mai probabil, "incurajand" participantii deja inrolati in sistemul de pensii private obligatorii sa-si mute activele in pilonul public de pensii. Aceste discutii au facut ca specialistii sa se ingrijoreze pentru viitorul pensiilor romanilor. |
|
Arhiva
Sondajul curent
18.11.2021
In acest moment, consideri ca ai: 16.09.2021
Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta? 24.06.2021
Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel? 14.04.2021
Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor? 13.01.2021
Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021? 17.09.2020
Locuinta ta este protejata prin asigurare? 01.09.2020
Cum preferati sa pastrati polita RCA? 30.06.2020
Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan? 24.03.2020
Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19? 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >
|