1asig.ro
1asig.ro

Considerati ca va fi afectata imaginea sectorului de pensii private in urma discutiilor privind nationalizarea?

- Da 61.8%
- Nu 38.2%

Total voturi: 110
adaugat de Gabi la 21.04.2017 09:49
Vai! "Curat caraghioz!" :)))
 
adaugat de Alex la 20.04.2017 17:45
Nu ! Raspunsul ASF a fost scurt si la obiect... Cine n-a priceput, probabil ca nici nu vrea ...
 
adaugat de Panait Elena la 20.04.2017 10:46
Nu cred ca va fi afectata imaginea, cred ca este o ideie buna sa fie privatizat, dar sa fie bine gestionat , sa nu fie furat. Cu stima,
 
adaugat de Gabi la 19.04.2017 18:47
Dle Moraru doar cele 2 intrebari vi le-am adresat dvs. Restul ... este bonus .... pentru UNII sau ALTII. Daca se simt. Daca nu, sa fie sanatosi.
 
adaugat de Gabi la 19.04.2017 18:38
D-lor de la 1asig, vreau sa va intreb la care sector de pensii private va referiti: Fondurile de Pensii obligatorii administrate privat sau Fondurile de Pensii facultative? :)) Referitor la Fondurile de Pensii obligatorii administrate privat, am ascultat de-o saptamana ce au spus partile, am rasfoit presa si am ajuns la vorba lui Caragiale: “Curat murdar”, si consider ca toate partile implicate stiu ce au facut, de ce au facut si ce trebuie sa faca in continuare. Referitor la Fondurile de Pensii facultative consider ca cea mai mare dezamagire a inceput la putin timp dupa incheierea lor. Am 2 intrebari domnule Moraru, a cui este marea dezamagire? Doar a dvs? :)) Care sunt celelalte mari dezamagiri (daca tot ne-ati spus-o pe prima nu ni le spuneti si pe celelalte)? Va intreb pentru ca si eu cercetez de ceva timp subiectul asta, dar din alt unghi, si sincer ma dezamageste total modul in care unele societati inteleg sa-si vanda produsele, chiar si acum. A fost o perioada, daca va amintiti, in care s-a vandut viata, enorm de mult. Apoi, a inceput perioada de declin. Nu intru in detalii pentru ca fiecare si le cunoaste. Toate statisticile sunt consemnate. Din nefericire nu ne spune nimeni nimic (referitor la acele timpuri). Doar cei care “am fost acolo” stim ce s-a intamplat si stim ce a urmat. Am auzit de multe ori: este de vina agentul. Zau? Pai nu tu ai invatat agentul cum sa vanda? Daca ai observat ca nu e corect ce face agentul de ce nu ai reparat? De ce nu ii explicati clientului in acea scrisoare anuala, macar, ce are de facut, daca agentii nu au stiut? Asa le explicati de bine incat unii vin si ma intreba daca mai exista societatea X sau Y. Vin tot mai des. Intreaba diverse. Sunt neincrezatori. Au nevoie de explicatii. E normal sa fie asa. Nu era in interesul tau sa faci asta, draga societate? (Acei clienti nu sunt ai mei) Ne comisionati doar cativa ani. Dup-aia cica ii preluati voi pe clienti dar va convine sa ne pierdem noi in continuare timpul si voi …. sa nu ne platiti. Nu incercati sa ne mai duceti cu zaharelul ca acum multi ani: lasa ca si daca nu ne mai platiti, nu e problema, noi castigam de fapt dupa un client mult mai mult .... un client de fapt valoreaza nu stiu cat? Stii ceva draga societate? Nu te intereseaza cat valoreaza clientul meu. Vrei sa mi-l iei? Ocupa-te de el. Asa cum ai promis. Trimite-i scrisorile anuale. Explica-i tot ce trebuie si e nevoie sa stie. E usor sa dai vina pe noi. Tu ne-ai invatat ce sa facem si cum sa facem si acum vii si ce faci? In loc sa cauti si sa gasesti cauza dezastrului, cauti alte cai prin care sa te vinzi, cauti alte canale, ca doar pe alea vechi nu le mai poti folosi si te doare fix in cot daca ne arunci pe unii impotriva altora. Nu zic ca e ilegal. E treaba ta. Nu te pot invinovati dar fa-o de data asta profesionist.
 
adaugat de MORARU la 15.04.2017 14:55
Prima mare dezamagire fata de asiguratorii de viata, a fost cand au tranzactionat actiunile bune, achizitionate din primele asiguratilor in decursul multor ani, catre fondurile de pensii private, pentru a induce ideea, la startul programului, ca sunt cei mai buni administratori ai fondurilor de pensii private. Cine isi aminteste, incepand din acel an, participarile la profit ale asigurarilor de viata, au avut diminuari de la 15-19% la 2-5%, in schimb fondurile de pensii au inceput direct cu randamente de 15-19%. Oare care au fost fraierii care au renuntat la cele mai bune actiuni si cand se v-a repeta? Astazi, fondurile de pensii private, sunt falsi investitori, caci imprumuta statul cu banii nostri. Nu cred ca statul este un bun administrator, insa sa nu ne imaginam ca administratorii fondurilor de pensii private vad mai departe de propriile interese. Sper sa avem in curand o dezbatere privind efectele nationalizarii fondurilor de pensii private! Desi nationalizarea are o conotatie comunista, nici cu Nederlanden/ING/NN nu poti dormi linistit. Revenind la intrebare, nu cred ca romanii sunt atat de sensibili la moralitatea administratorilor, pana isi pierd bani si atunci se intorc la stat si cer compensarea pierderilor. Mai important este ca primesc acum de la stat ceva in plus fata de altii si se inflameaza usor la ideea ca statul vrea sa intrerupa acest avantaj. Inteleg ca si in alte tari est europene, fondurile de pensii private au fost nationalizate si NN, din experienta, incearca blocarea unui curent firec! Sarbatori Fericite!
 
adaugat de Geo la 14.04.2017 23:11
Corvete, Constanta, Rotterdam... NN si-a permis sa se implice intr-un joc periculos dand vina pe clienti. "#ziua-n amiaza mare ca prostii" sau, altfel spus "#au sarit ca proasta din baie"
 
adaugat de Dan la 14.04.2017 21:21
NN a fost amendat pentru ca a zis ceea ce guvernul deja lucra si le-au stricat " surpriza"! #noapteacahoti!
 
adaugat de Pensionaru la 14.04.2017 15:27
Poate imaginea PSD si a ASF, ca NN doar au avut grija de clientii lor. Nu m-as fi asteptat la ASF sa faca asemenea slugarnicie, dar pana la urma pot intelege ca e optiunea personala a unor oameni.
 
adaugat de Viorel la 14.04.2017 13:22
NN nu a gresit cu nimic. A fost o declaratie publica a unei persoane din conducerea PNL privind posibila nationalizare si administratorul fondului a inteles sa informeze clientii. Poate ar fi bine sa publicati emailul trimis de NN clientilor sai, ca informatia sa fie completa. Daca nu aveti acest mail, vi-l pot furniza.
 
Arhiva

Sondajul curent

08.03.2019 Cum va protejati locuinta impotriva dezastrelor naturale?

22.02.2019 Cum va evolua piata de brokeraj in asigurari in 2019?

11.02.2019 Cum anticipati ca va evolua piata asigurarilor private de sanatate in 2019? Motivati raspunsul!

25.01.2019 Ce fenomen ti se pare cel mai periculos (in opinia ta creste cel mai mult riscul de a fi implicat intr-un accident rutier) atunci cand te afli la volan?

07.01.2019 Care considerati ca este cea mai mare provocare pentru industria de asigurari in 2019?

14.12.2018 Ce solutie credeti ca are cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere:

07.12.2018 Credeti ca piata asigurarilor din Romania va incheia anul 2018 cu:

29.11.2018 Ce noua tehnologie credeti ca va avea cel mai mare impact asupra domeniului asigurarilor din Romania in urmatorii 5 ani?

23.11.2018 Credeti ca vor mai intra asiguratori noi pe piata din Romania pana la finalul anului?

<  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  >