1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca introducerea unei fransize la cutremur va descuraja proprietarii sa isi incheie polita PAD?

- Da 64.7%
- Nu 35.3%

Total voturi: 150




adaugat de Gabi la 30.10.2016 17:39
Ma bucur ca mai sunt agenti de asigurare care gandesc frumos (nu gasesc alt sinonim:)) Sper sa existe mult mai multe pers. care sa gandeasca ca si dvs. Pana la urma cu totii suntem ori agenti de asig. ori asist. in brokeraj. Si cam atat.
 
adaugat de MORARU la 26.10.2016 09:27
Imi cer scuze fata de Bucuresteni, pentru ca am afirmat ca sunt unii dintre cei ce se folosesc de asigurarea PAD pentru a-si repara tencuielile. La un moment dat am citit un raport in care se prezentau un numar mare de daune provocate de cutremur si despagubite de PAID, o pondere mare dintre acestea fiind in Bucuresti. Pe site-ul PAID suntem informati ca de exemplu in 2015 au fost despagubite 557 dosare de cutremur cu o dauna medie de 1.495 lei. Care cutremur? In privinta agresivitatii verbale a unora, nu-i vad rostul! Facem parte cu totii din aceasta breasla a intermediarilor, chiar daca suntem asistenti in brokeraj sau agenti de asigurare. Profesionist nu te fac cele 5-7 oferte pe care le prezinti unui client, ci capacitatea de a-l indruma catre oferta optima pentru el, oferta ce nu este de fiecare data ceea mai ieftina. Doctorul nu-ti da de ales din 2-3 medicamente, iti recomanda un singur medicament. Nu se termina lumea nici cu PAD-ul, nici cu RCA-ul. Au fost vremuri cand brokeri se ocupau exclusiv de corporate, iar agenti se luptau intre ei ca la o competitie sportiva. Cand au aparut brokerii de retail, s-a creat un dexechilibru concurential, insa ne-am adaptat si acum mergem inainte.
 
adaugat de Florin Talos la 19.10.2016 12:02
Eu am promis cu mai multi ani in urma ca platesc eu amenda primului proprietar amendat in Romania de un primar pentru ca nu are incheiata polita PAD. Din fericire inca mai am banii in buzunar si n-am nici o sansa sa-i cheltui astfel. Dau eu un litru de palinca la primul primar care aplica o asemenea amenda si celui amendat ii platesc eu amenda. Credeti ca am vreo sansa sa fac acest gest ?
 
adaugat de Crina la 18.10.2016 18:53
Gradul de cuprindere in asigurare este mic, pentru ca nimeni nu percepe acest produs ca fiind util. Si pe buna dreptate. Am mai spus-o si cu alta ocazie: PAID este inca o capusa creata special pentru politruci si birocrati, fara a avea vreo utilitate reala. Clientii mei au unul din doua motive pentru a incheia PAD: 1. vor o asigurare facultativa si nu o pot incheia fara sa plateasca TAXA PAD 2. le e teama de amenzi ATAT. Nu am intalnit pe nimeni, niciodata, in Bucuresti, care sa incheie aceasta asigurare pentru ca e utila. Aici nu suntem inundati de rauri, nu aluneca terenul decat daca vreun constructor idiot face vreo prostie, iar singurul risc care ar putea afecta pe unii dintre noi e cutremurul (pentru cei care stau la bloc). Ultimul cutremur nici nu l-as fi simtit, daca nu mi s-ar fi miscat un pic biroul. In zona in care stau, singurele riscuri reale sunt incendiul si furtul. Obligativitatea asigurarii este o idee buna, in sine, dar legea era ok in varianta veche, in care puteai sa inchei doar o asigurare facultativa si nu erai obligat sa achiti si prima PAD, suplimentar. Deci, ceea ce va descuraja proprietarii sa incheie polita PAD, nu e fransiza, ci inutilitatea produsului.
 
adaugat de Florin Talos la 18.10.2016 12:33
Mie mi se face efectiv greata cand aud de PAID sau PAD. E cea mai mare jignire adusa unui sistem de asigurari si profesionistilor din asigurari. Ma abtin de la alte comentarii sa nu-mi creasca tensiunea.
 
adaugat de gabi la 18.10.2016 10:23
Ca sa vedeti cat de utila este aceasta polita si fransiza cu pricin, domnilor din grupul de lucru, e suficient raportul de care vorbea Nicolae, un raport pe orase / nr. polite emise in mediul bancar sau nu / nr. despagubiri, etc). In plus va recomand un sondaj VIDEO printre cetatenii patriei noastre, din fiecare zona / oras al tarii ca sa mai ii mai auziti si dvs. din cand in cand. Spor la treaba.
 
adaugat de Nicolae la 17.10.2016 18:33
PAID ar trebui desfiintat. Polita PAD este o inventie de stors bani de la populatie. Cati dintre cei afectati de calamitati au o astfel de polita incheiata ??? Cati au primit despagubiri? Exista vreun raport. Aproape niciunul !! De ce? Pentru ca nu cultura asigurarilor, pentru ca traiesc la sat si acolo nu are cine sa ii informeze. Si nici PAID nu are vreun interes sa faca acest lucru. Cresterea de la PAD este datorata sistemului bancar si a creditarii. Daca s-ar face o statistica s-ar observa ca cele mai multe polite PAD sunt in orasele cu potential unde se fac tranzactii imobiliare: Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, ..etc. Aici cei care cumpara ar plati fara sa stea pe ganduri o polita facultativa. Oamenii incheie polita aceasta de nevoie si toti ne injura printre dinti. Polita PAD a adus o pierdere pietei de polite facultative. Desfiintati prostia numita PAD !!!
 
adaugat de gabi la 17.10.2016 15:22
Introduceti va rog si alta varianta de raspuns. Nu doar DA si NU. Stiu ca nu este pe placul multora ce spun dar discutia cu clientul despre PAD are loc doar in momentul in care emit facultativa si ca de fiecare data rolul meu e sa calmez clientul si sa-l fac sa inteleaga ca noi cei multi cotizam pentru cei putini, in nevoie, si care in general, dupa cum spunea un antevorbitor, sunt ajutati oricum de primariile sau partidele interesate :))) Asadar clientii mei, in afara de cuvinte pline de "substanta" pe care nu le pot reproduce aici, adresate pe rand guvernului, tuturor politicienilor si nu in ultimul rand societatilor de asigurare, nu prea ii intereseaza si nici nu au incredere in aceasta polita. Daca ma mai apuc sa le spun si de fransiza i-am pierdut cu totul. Nu cred ca vreti sa stiti ce imi aud urechile. Asa ca prefer sa trec cat pot de usor, scurt, concis si eficace peste acest subiect. PS. Zona nu prez. risc seismic iar clientii nu-si tencuiesc imobilele pe PAD. Asta arata inca o data cat de fraieri suntem. Aprecieri fara numar tuturor celor care cred ca asigurarile obligatorii se vand singure.
 
adaugat de MORARU la 17.10.2016 13:22
Desi locuinta mea este intr-o zona cu risc seismic scazut, platesc asigurarea PAD intrucat consider ca sunt solidar cu alti romani, nu la fel de norocosi ca mine. Fransiza la asigurarea PAD, este necesara in conditiile in care astazi, multi smecheri, mai ales din Bucuresti, isi tencuiesc imobilele pe bani PAD. O fransiza atinsa de 500-1000 EUR, ar tria daunele reale de facaturi si sentimentul ca bani mei ajung la cat mai multi romani in necaz ar fi o mare satisfacte. Pentru cine nu stie ce este fransiza atinsa, dauna se despagubeste integral daca depaseste fransiza, in caz contrar nu se despagubeste decat diferenta dintre valoarea daunei si fransiza. Referitor la intrebare, ma indoiesc ca romanii care nu au asigurare facultativa, stiu macar ce este fransiza. In urma cu 2-3 ani, erai luat in ras daca te indoiai de stabilitatea financiara a ASTRA sau CARPATICA, si astazi va zic ca asiguratorii care practica fransiza 0 la calamitati naturale, vor prefera sa falimenteze decat sa vina cu bani din tarile mama pentru a acoperii despagubirile in cazul unui cutremur mai mare. Niciun reasigurator serios, nu reasigura cutremurul fara fransiza catre asigurator, deci ori asiguratorii de la noi se reasigura intre ei, ori nu pot acoperii din rezerve nici fransizele reasiguratorilor. Intermediati cu bun simt!
 
adaugat de PIRCALABESCU ADRIAN la 16.10.2016 13:32
Buna ziua! Daca Marius Beznoiu tot zice ca ne exprimam liber, de ce nu am face toti treaba asta unde trebuie si cum trebuie.Nici vorba ca in caz de dezastru,capusa asta numita PAID,creata cu un scop bine stabilit,nu va putea plati mare lucru din pagubele ce vor fi.Si credeti-ma ca vor fi.Astia sunt pusi acolo,ca si ASF-ul doar sa se imbuibe ei si neamurile lor nu sa aiba grija de cei care platesc si ii platesc.Eu propun in primul rand ca jumatate din Parlament,Guvern,ASF,Paid si dracu mai stie cum le mai zice si la alte institutii capusa, sa lucreze un mandat cu jumatate de norma prin minele de uraniu ale americanilor iar cealalta jumatate, cu salariul minim pe economie sau chiar cu ajutoarele sociale, poate invata sa isi faca treaba.Unu la mana.In al doilea rand, ar putea desfiinta PAID-ul iar toti banii pentru asigurarile obligatorii,sa mearga intr-un cont special la guvern,destinat doar pentru situatiile de dezastre, pentru ca vad mereu pe la televizor ca tot dau ajutoare familiilor sinistrate fara ca acestia sa aiba asigurari.Pai si atunci noi de ce sa ne mai facem?Nu zice nimeni sa nu ajuti in anumite situatii in care se impune acest ajutor dar conditionat de valabilitatea unei asigurari.Noi ce facem acum?Ii sustinem pe salarii si alte beneficii colosale pe toti imbuibatii si odraslele lor si tot pe banii nostrii isi fac campanii electorale, sa vada amaratii aia ramasi fara case,dar care nu au asigurari, ce guvern extraordinar de cumsecade si milos avem.Mi sila de politica,politicieni si alte specimene.Dar bine ne fac.Prosti or fi de nu ne-or scoate afara din case si din tara si sa repopuleze cu migranti sau sa dea tara asta de pomana la Israelieni,vorba bietului Adrian Paunescu.
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >