1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca limitarea tarifelor RCA va avea vreun efect asupra gradului de intermediere?

- Da 70.6%
- Nu 29.4%

Total voturi: 180
adaugat de george la 03.10.2016 15:45
RCA - STUDIU DE CAZ SIMPLIST ! Normele Solvency II aplicabile de la 01.01.2016 cer marirea capitalului propriu al Asiguratorilor - este una dintre Conditiile Capitale ! Sunt ferm convins ca aceia care vor refuza sa o faca vor ataca (au atacat deja) pe 2 fronturi : 1. Cresterea Primelor pe anumite Categorii De Clienti 2. Reducerea Comisioanelor Acordate Intermediarilor ! Adica orice numai sa nu scoata bani din buzunar si sa nu-si piarda profiturile ! Ca la incasat suntem campioni - urmariti Topul , va rog - dar cand este vorba de despagubit marea majoritate o dau cotita ... iar daca ar exista sanse sa nu plateasca defel - credeti-ma nu le-ar rata ... Asigurarile devenid astfel o Mare Gluma Proasta, neaparat Made in Romania...
 
adaugat de Florin Talos la 03.10.2016 14:18
Strategia lui Generali, Allianz si Groupama de a limita comisionul la 1-2% pentru camioane are o singura explicatie. Daca se limiteaza tariful, automat toate societatile vor vinde RCA pentru camioane la acelasi pret. Daca nu vrei sa vinzi RCA la un asemenea pret dai jos comisionul si atunci brokerul normal va vinde de unde are comisionul mai mare. Daca ai acelasi pret normal ca o sa faci RCA la Allianz, Generali, Groupama nu la societatea X, vorbesc de asigurat. La o asemenea strategie vor trebui sa-si vanda singuri asigurarea RCA pentru camioane sau asiguratul sa cumpere din agentiile lor. Eu unul sigur o sa consiliez pe cei care au camioane sa cumpere de la societatile de top daca oricum dau aceiasi bani si tot nu scapa.
 
adaugat de Mihail la 03.10.2016 12:46
Lasand la o parte putin rolul comisionului si al intermediarului in asigurari (Broker/Agent), limitarea tarifelor RCA nu va avea un impact, cred eu, major asupra gradului de intermediere general. Comisionul RCA va fi clar un instrument de redirectionare a intermediarului catre societatea de asigurari cu apetitul cel mai mare dar acest fapt nu va diminua gradul de intermediere. Evident, pot exista si efecte adverse (n-o sa le amintesc, inca) insa limitarea tarifelor este doar una din problemele cu care se confrunta piata RCA din Romania la acest moment. Impactul celorlalte modificari este cel putin egal ca si importanta cu cel al limitarii tarifelor. Totusi, de modificarea gradului de intermediere, daca e sa decelam un pic piata RCA, putem vorbi in cadrul unei companii de asigurare. Putem spune ca o companie de asigurare isi poate schimba proportia in care isi vinde produsele prin acest canal de distributie daca va modifica comisionul acordat pentru vanzarea RCA, stiind ca, statistic, intr-un mod simplist, un volum mare de prime intermediate pe RCA atrage clienti pe alte clase de asigurare. In rest numai bine tuturor,
 
adaugat de Calin la 03.10.2016 11:12
Problema este a intregii piete a intermediarilor de asigurari . O multime de structuri piramidale "hranite" de comisionul gras din RCA se vor prabusi . Se descurca fiecare cum poate , pana se vor reaseza lucrurile . Sa speram ca nu se vor putea face in nicun caz modificari "neintentionate" de date care sa fenteze pretul corect . Daca si firmele de asigurari vor fi supravegheate strict , sunt sanse sa se aseze piata .
 
adaugat de george la 03.10.2016 09:11
In conditiile in care totul se face pe banii mei - intermediar in asigurari - mai precis asistent in brokeraj, adica : abonament telefon, motorina , abonament internet, timp alocat cautarii si convingerii clientului, consiliere, suport "after sale", consiliere si suport in intocmirea dosarului de dauna, consiliere in achizitionarea de noi produse care ii ajuta pe clientii mei - si ... fratilor, vorbesc aici de cineva care chiar face treaba serios si este determinat sa devina un profesionist in domeniu, scaderea comisioanelor va readuce, in opinia mea urmatorul efect : scaderea drastica a vanzarii RCA-urilor, introducerea de date ireale de catre client la cotatii - ca romanul e din nastere "inventiv ", scaderea grava de suport si sprijin in momentul producerii unei daune avand in vedere ca suntem cateva mii sau zeci de mii de astia "mici intermediari care mai facem si asta... iar daca tendinta e sa ne transformam in cumparatori on-line ... sa te vad pe tine cand in urma unui accident cu victime sau pierderi de vieti omenesti iti va raspunde la ultimul apel ROBOTUL TELEFONIC, te va scoate dintre resturi ROBOCOP si-ti vor citi parastasul NISTE MARTIENI . Si acum revenind la realitate ... e o bataie de joc iar noi cei multi, impreuna ... sunt sigur ca "le putem inchide robinetele" acelor Asiguratori care cred ca ne pot trata de simpli debili. Propul lipsa tranzactionarii pe o perioada de 1 LUNA PENTRU INCEPUT a oricarui tip de asigurare pentru acestia . Va salut pe toti intermediarii frati !
 
adaugat de ene mariana la 03.10.2016 08:51
Daca brokerii ar opera correct pe piata asiguarrilor si ar subscrie strict in interesul clientului si nu in interesul lui (in functie de marimea comisionului), diminuarea comisionului nu ar trebui sa afecteze piata asigurarilor. Dar ma indoiesc ca acestia opereaza correct (cu mici exceptii).
 
adaugat de guzunyi la 03.10.2016 08:50
E nesimtire sa iei un comision mare de intermediere/vanzare pe un RCA care e "obligatoriu" sa se vanda. Mai ales daca e reinnoire dai 2 clickuri si vin banii. Nu e corect! Sa-si faca fiecare client RCA-ul online pe siteul companiei (cu raspundere personala fata de corectitudinea datelor incluse) si comisionul nu va fi inclus in pret. Autoservirea online la achizitionarea RCA-ului va rezolva o parte din probleme. In occident toti cumpara RCA online, n-au nevoie de agent, de broker, de comision!
 
adaugat de ProBroKer la 01.10.2016 16:05
Adica sa blocam Piata Victoriei si circulam pe DN si autostrazi cu 30 km/h, pana revin asiguratorii la comisioane grase?
 
adaugat de gast la 30.09.2016 22:41
Propun greva brokerilor pina la revenirea comisoanelor la 25%. Atita timp cat tot ce e important in piata e intermediat de brokeri, e foarte normal ca ei sa fie recompensati. Sa va vad!
 
adaugat de Alin la 30.09.2016 21:47
Limitarea tarifelor nu stiu daca va afecta cumva gradul de intermediere dar ce stiu si sunt convins ca va afecta este NESIMTIREA societatilor de asigurari care isi bat joc de noi, GENERALI vine cu comision de 1% la rca , GROUPAMA 2 % cineva acolo cred ca face experiente pe spatele nostru . Eu zic ca trebuie sa iesim si noi in strada sa vada cati suntem cei care traim din asta si sa nu se mai joace cu nivelul nostru de trai care scada im mod alert in timp ce nesimtitii de la ASF spun ca noua ne-au crescut veniturile .SA VA FIE RUSINE CA AMESTECATI POLITICA IN AFACERI SPAGARILOR!
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >