1asig.ro
1asig.ro

Este benefica pentru piata introducerea tarifelor RCA diferentiate pe canale de distributie?

-Da 12.0%
-Nu 88.0%

Total voturi: 217
adaugat de laura la 20.08.2016 11:38
NU, cred ca ar fi benefica introducerea tarifelor diferentiale pe canale de distributie,ai face multa munca patriotica ofertand pt ca clientii vor fi interesati de ce pomana le dai..nu le dai macar un pix se vor duce la altii si munca ta va fi inutila.
 
adaugat de CONSTANTINESCU GEORGE la 20.08.2016 10:36
Prostie mai mare nu se poate dar,in Romania incompetenta si prostia au ajuns la rang de virtute si culmea acestia iau decizii!
 
adaugat de Crina la 19.08.2016 17:13
Singurii pentru care este benefica reintroducerea de tarife diferentiate pe canalul de distributie ar putea fi asiguratorii. Probabil ca acestia, ingrijorati de gradul de intermediere de 65%, au facut presiuni pentru adoptarea acestei masuri de catre ASF. Ca sa ne intelegem, in cazul in care cineva are vreun dubiu: canale de distributie diferite inseamna: direct din agentie, online de pe site-ul asiguratorului si, respectiv, prin broker. Daca politele vor avea pret mai ridicat prin broker, perceptia clientului va fi ca brokerul vinde polite mai scumpe. PUNCT. Clientul nu se va gandi ca brokerul ii presteaza serviciul de a obtine oferte de la mai multi asiguratori pentru el, sau de a-i acorda asistenta cand are vreo dauna pe la 5 dimineata si suna disperat sa intrebe ce sa faca, sau serviciul de a-i aminti cand ii expira politele, sa nu se trezeasca fara RCA in concediu. Piata din Romania nu este suficient de matura ca brokerul sa taxeze clientul pentru serviciile prestate. O sa ajungem sa vina clientul sa solicite oferte, pt. a vedea care e asiguratorul cu cel mai mic pret, apoi sa mearga sa incheie polita la asigurator, online sau in agentie, iar noi sa muncim de pomana. Cat despre impactul asupra clientilor... competitia acerba intre intermediari si asiguratori de a oferi cele mai mici preturi sau cele mai multe cadouri va conduce la aparitia unui numar din ce in ce mai mare de polite false. De ce? Pt. ca e usor sa oferi super-beneficii atunci cand nu trebuie sa predai primele de asigurare la asigurator. Mai ales cand ASF nu pare sa faca ceva pt. a-i scoate pe infractorii astia de pe piata sau pt. a incuraja competitia corecta. Iar limitarea comisioanelor - am vazut deja cu totii ca nu are efect de scadere sau macar de limitare a cresterii primelor de asigurare.
 
adaugat de Bogdan la 18.08.2016 15:30
Posibil sa nu fie de la ASF voturile "DA" ci de la cei care considera/spera ca vor fi avantajati de aceasta potentiala decizie. Uita, insa, sa ia in considerare ca un astfel de interventie in piata "se poate suci " si dupa alte interese. In plus, pe termen mediusi lung va produce mari disfunctionalitati pentru toata lumea. E posibil sa ajungem intr-o piata de oligopol. Ceea ce nu ar fi bine. Asa cum zicea si un antevorbitor... Ar fi bine daca Consiliul Concurentei si Protectia Consumatorului ar verifica "proiectele marete ale geniilor carpatine"
 
adaugat de Stan la 18.08.2016 14:02
As fi curios sa vad si comentariile celor care au votat DA. Daca sunt de la ASF nu se pune !
 
adaugat de Bogdan la 18.08.2016 13:57
Sau va fi mai mic pe brokerul care da mai mare spaga persoanei de decizie de la asigurator. Au mai fost cazuri in acest sens. Va fi frumos cand vom avea tarif: - 500 lei la brokerul 1 - 450 lei la brokerul 2 - 320 online la providerul E - 300 lei la agent asigurator
 
adaugat de canalul de distributie la 18.08.2016 13:52
Cred ca nu se intelege bine ce se propune prin acest proiect de norma!!!!! Pretul diferentiat in functie de canalul de distribuitie nu este data de comision! In mai putin de un an comision maxim pe rca va fi de 5% Problema se pune ca diferentierea pretului sa se faca pe canal de distributie ceea ce e usor de dedus: asiguratori si brokeri( agentii nu intra in discutie intrucat sunt prepusii aiguratorului si implicit intra in aceeasi oala) Mai simplu : pretul va putea fi mai mic la asigurator decat la broker!!!!!! restul deja nu mai conteaza!!!!!!!!!
 
adaugat de Moraru la 16.08.2016 09:09
Depinde in ce tabara esti! Brokerii au deja un avantaj fata de agenti, nefiind constansi sa convinga clientul sa plateasca un pret mai mare la o anumita societate de asigurari. Pe de alta parte, Asiguratului ar trebui sa i se permita sa aleaga asiguratorul RCA cunoscand preturile celorlalti asiguratori, conditiie ce nu poate fi indeplinita decat de un broker. Daca un asigurator poate prelua un risc cu un pret mai mic decat pretul comunicat catre ASF, nu vad o problema sa reduca pretul pentru toti potentiali clienti. Consider deci, ca nu ar fi echitabil ca asigurarea RCA sa aiba tarife diferentiate in functie de canalul de distributie. Comisioanele fiind confidentiale, pot fi diferite!
 
adaugat de Vili la 15.08.2016 11:38
1.Tariful RCA trebuie sa fie la fel la toate firmele de asigurare si indiferent prin ce canal se distribuie, iar asiguratul isi va alege firma. Daca nu se poate asa, atunci: 2.Tarifele sa se faca plecand de la o baza de calcul si pe CNP sofer, pentru ca daca soferul e tampit (nu-i asa dom' Misu?) ce vina are masina? Indiferent pe ce canal se distribuie RCA-urile, tarifele trebuie sa fie aceleasi!
 
adaugat de Vali la 14.08.2016 17:27
Domnule Misu Negritoiu nu va mai interveniti brutal in aceasta piata a asigurarilor inca destul de mocirlita , incercati sa ajungem la masa dialogului intre partile implicate( clienti ,asiguratori , brokeri , reprezentanti service-uri ) pentru a ajunge la eliminarea cauzelor nu sa tratam doar efectele pe jumatate . S-a hotarat incepand cu 01.01.2015 ca sa fie trecut comisionul pe politele RCA(in Romania la nici un produs vandut pe orice canal nu est trecut pretul de achizitie ci doar pretul de vanzare , ce revolutie ar mai fi daca ar fi trecut pretul de achizitie la toate produsele vandute in Romania ) , s-a micsorat comisionul la RCA pana la 10% brut , au intrat in faliment 2 mari societati de asigurare romanesti in ultimul an Astra si Carpatica (la Carpatica conducerea in ultimele luni a fost din partea FGA ) , pretul politelor RCA au crescut cu minim 30% in ultimele 6 luni si eliminarea cauzelor care au adus in acest moment la evenimente tragice in piata asigurarilor nu se vad . Trebuie urgent rezolvate CAUZELE nu doar niste masuri de moment gen " sa iti dau ceva de la mine sa inchei RCA la mine " . Cu cat credeti ca se va micsora pretul la RCA daca se da o reducere de 3% din comisionul brut de pana la 10% (ex: la 300 lei incasati sa va reduce pretul cu 9 lei , care inseamna 293 lei platiti de client acum, dar pretul cu 1 an in urma era 230 lei ????) Vreti ca adevaratii specialisti din asigurari formati in 10-15 ani de activitate in aceasta piata sa plece spre alte domenii ? Profesionalizati piata prin eliminarea asa-zisilor" agenti" care fac in continuare falsuri , nu o bulversati si mai rau .
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >