1asig.ro
1asig.ro

Pe ce segment credeti ca se va inregistra cea mai mare crestere a vanzarilor online in acest an?

- RCA 73.6%
- Travel 18.9%
- Locuinte 6.1%
- Casco 1.4%

Total voturi: 148
adaugat de PIRCALABESCU ADRIAN la 24.04.2016 19:28
Atat timp cat singura grija a ASF-ului nu este protejarea asiguratilor ci cat mai multe beneficii si scoaterea de pe piata a tuturor socetatilor de asigurari cu capital romanesc,nu se va face nimic.NU VA MAI FACETI ILUZII.De acord cu toate comentariile.Sunt realitati.Daca dl.ASF ar mai imparti din beneficiile imense pe care le are,fara sa le justifice in vreun fel si ar mai imparti din ele si ar face diverse unitati teritoriale de supraveghere si control al pietii, al reclamatiilor din teren,atunci lucrurile ar functiona.Pana atunci ramanem cum am fost si pana acum: tot prosti dar scoliti si cu diploma-cei care muncesc cinstit pe aceasta piata iar baietii destepti fac ce au facut si pana acum: doar bani,interese si semanarea neincrederii pe piata.Mai fratilor!Nu-i mai tolerati pe cei de langa voi pe toti talharii astia care isi bat joc de munca voastra.Luati-i de gat, luati atitudine,demascatia cardasia lor cu asiguratorii sau alte entitati de pe piata.De asemenea in relatia voastra zilnica cu oamenii, explicatile cum stau lucrurile si la ce riscuri se expun.Trebuie sa dea rezultate.Daca nu facem nimic,nu se va schimba nimic.
 
adaugat de Quartz Broker la 06.04.2016 23:37
Emiterea de asigurari ONLINE, fie si doar a banalului RCA reprezinta un adevarat CANCER pentru toti agentii de asigurari corecti din Romania! De ce mai platim din 2 in 2 sau din 3 in 3 ani cursuri de pregatire continua, de ce ne mai chinuim sa invatam pentru examene, daca clientul roman "informat" alege sa-si emita singur polita RCA pe site-uri gen emag.ro , rca-ieftin.ro, etc! Nu sunt deloc impotriva fenomenului online si a modernizarii, dar consider ca e mult mai sanatos ca doar cererea de oferta sa fie facuta online, iar emiterea politei sa se faca doar dupa contactarea asiguratului de catre un profesionist in asigurari si pe baza verificarii documentelor necesare! Sa fim seriosi: e vorba de un document cu posibile consecinte grave, nu suntem la autoservire!
 
adaugat de ALIN la 06.04.2016 16:08
de acord cu anonymus
 
adaugat de Anonymus la 05.04.2016 11:02
De ce mai exista cursurile de calificare pentru agenti de asigurari cand ISF impreuna cu ASF nu fac nimic ca sa elimine din piata emitentii de asigurari fara acreditare ? Cei care parcurgem corect procedurile suntem piratati de catre necalificati care nu ajuta deloc la educatia asiguratilor , mai mult o strica prin lipsa de minima calificare . Emiterea online este un "filtru" spart prin care intra in piata fara un control adecvat de raspunderea unei persoane identificabile , o multime de aberatii . Societatile de asigurare inghit aiurelile si tac , sa nu se pune rau cu vanzatorii .
 
adaugat de CONSTANTINESCU GEORGE la 03.04.2016 12:14
Vanzarea online este o mare,mare porcarie .are dreptate Talos Florin.Sunt cu totul de acord cu el!
 
adaugat de mihai la 02.04.2016 10:19
Ar fi bine daca am avea o legislatie corecta care sa ne avantajeze pe cei care lucram in domeniu si care platim taxe si impozite si ne consiliem clientii poate chiar inainte de a ne fi clienti,incasam prime de asigurare si avem termene de depunere stricte iar cei care vand online RCA in special trimit polita,masina circula poate face un accident pana ajung banii la destinatie si polita originala si.....cine raspunde?????????
 
adaugat de Florin TALOS la 02.04.2016 06:54
Sunt destui care cumpara online din comoditate iar in caz de dauna isi aduc brusc aminte ca brokerul respectiv are un birou si la el in oras. Si fuga, fuga la birou sa fie consiliat ca are dauna. Eu unul ii trimit sa se aseze comod in fotoliu in fata calculatorului si sa discute cu persoana care i-a incheiat asigurarea. Nu e corect sa ma bag eu peste clientii altuia. Pentru unii e o metoda facila de a frauda asiguratorul. CNP-ul bunicului pensionar, capacitate cilindrica sau MMA diminuate, etc. Cand prezinti sociatatii de asigurare polite cu date falsificate, de multe ori in cardasie cu persoana care incheie asigurare, se arata foarte indignati si atat. O trec la pierderi sa nu faca scandal. Asa ne incurajeaza pe toti sa masluim polite. Asa unde se va ajunge ?
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 01.04.2016 17:47
Incepand cu ianuarie 2016, piata asigurarilor se supune noilor reglementari privind comercializarea electronica a contractelor de asigurare. Desi vanzarile online sunt inca la un nivel foarte scazut in Romania comparativ cu alte tari europene, acest tip de vanzare are un potential foarte mare de dezvoltare, tot mai multi asiguratori si brokeri investind in acest segment. Este adevarat, totodata, ca apetitul romanilor nu este unul foarte ridicat, in prezent, in ceea ce priveste achizitia online a produselor de asigurare. Cele mai vandute polite online sunt cele RCA si de calatorie, dar sunt cautate si cele pentru locuinte sau Casco, in timp ce asigurarile de viata necesita o consiliere din partea agentilor de vanzari, fiind achizitionate prin metodele traditionale. Asadar, care tip de asigurari va inregistra cea mai spectaculoasa crestere a vanzarilor in mediul online?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >