1asig.ro
1asig.ro

Ar fi clientii romani RCA dispusi sa utilizeze dispozitive telematice?

- Da 42.7%
- Nu 57.3%

Total voturi: 143
adaugat de Beznoiu Marius la 14.03.2016 10:31
Pe fondul unei campanii desantate si unor eforturi demne de o cauza mai nobila, vad ca se tot incearca o monitorizare tot mai precisa a indivizilor. Astfel, eu propun sa fim obligati sa purtam o zgarda la gat si masina sa fie dotat cu tehnica de monitorizare inclusiv video ca cineva sa stie si unde si cucine sunt in masina, ce vorbim si ce facem, eventual sa-mi trimita mancare si apa, cand se considera ca am nevoie. As fi fericit daca "cineva" ar si munci in locul meu si mi-ar prelua si grijile pe care le port... Si toate astea numai din cauza "terorismului" astuia... Oare exista si terorism de stat ???
 
adaugat de Octavian Murea la 08.03.2016 11:40
Sigur ca utilizatorii nu se pot pune in fata dezvoltarii. probabil va fi un instrument de verificare utilizat de departamentele antifrauda care nu prea au instrumente viabile. prin controlul telematic se va reduce frauda si implicit va scadea pretul. Dar este o cale mai degraba politieneasca decat de asigurari, Scaderea tarifelor se face prin cresterea educatiei rutiere si prin dispersia riscurilor. Cum in circulatia rutiera exista cca 50% soferi profesionisti si 50% amatori,cel mai bine ar fi sa fie crescuta educatia amatorilor, deoarece profesionistii si asa au nevoie de multe acreditari si certificari profesionale care ii obliga oareceum sa se autoeduce. Parerea mea este ca interventia la nivelul scolilor de soferi unde nu exista cursuri reale de pregatire pentru trafic,, anul trecut chiar s-a dovedit ca unii instructoiri lucrau 30 ore/zi raportat la nr de elevi si diplome eliberate, ar fi mult mai utila. Restul sunt statistici
 
adaugat de Anonymus la 07.03.2016 13:32
Daca primele de asigurare scad , ca si succesul RCA ieftin , asa va fi succesul implementarii telematicii . Mai repede sau mai tarziu se va face . Asa se va vedea cine este asigurat sau nu , cum se comporta la conducerea autovehiculului , daca platesc rovinieta . Si nu in ultimul rand se va vedea care autov circula sau nu , daca tot se va putea face intreruperea asigurarii .
 
adaugat de Nu. la 07.03.2016 10:58
S-a dezvoltat o reticenta impotriva acestor sisteme de localizare/urmarire, ce tine de dreptul persoanei la viata intima. Sigur, nu se pune aceasta problema in cazul fimelor care isi monitorizeaza astfel flotele auto. Pe de alta parte, din experienta mea in asigurari, nu vad o legatura directa intre aceasta monitorizare si reducerea preturilor RCA . Si nu asiguratorii fac disciplinarea traficului rutier, si nici nu este in regula sa se mearga pana la rentabilizarea fiecarei polite in parte. Asiguratorii lucreaza cu numere mari, principiul fundamentalramanand cel al dispersiei riscurilor.
 
adaugat de ALIN la 05.03.2016 11:06
O IDEE PROASTA CA MAI TOATE IDEILE DE ACEST TIP VENITE DIN UE
 
adaugat de carburean la 05.03.2016 09:22
ar putea fi o solutie pentru asiguratori si brokeri,dar oricum aceasta solutie tehnica deja se aplica prin prisma conectivitati la internet a tot mai multor masini si a ocupantilor acestora ,internetul lucrurilor este tot mai prezent,aplicatiile de geolocalizare deja exista in telefoanele inteligente,mai ramine ca soferi sa adopte vreo aplicatie in acest sens oferita de asigurator si gata urmarirea si localizarea,softurile permit deja comunicatiile intre autovehicole si centrele de date,credeti ca celulele de telefonie mobila sunt degeaba au si acest rol de a ne urmarii.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 04.03.2016 17:06
Sistemele telematice devin din ce in ce mai cunoscute printre soferii din intreaga lume. Studii recente arata ca aplicarea tehnologiei telematice se va extinde in urmatorii ani, utilizarea acesteia putand duce la reducerea preturilor politelor RCA cu pana la 25%, se arata intr-un raport asupra pietei de asigurari auto din Romania publicat de Consiliul Concurentei. "Telematic" este termenul generic utilizat pentru a defini conectivitatea si geolocalizarea pentru vehicule (autoturisme, camioane, containere, trenuri etc.). Asigurarile telematice au inceput sa castige teren la nivel european si mondial in ultimul deceniu, societatile de asigurare si brokerii de asigurari fiind interesati sa raspandeasca aceasta tehnologie in randul proprietarilor de autovehicule. Asadar, considerati ca ar fi dispusi clientii RCA din Romania sa utilizeze astfel de dispozitive?
 
Arhiva

Sondajul curent

28.08.2015 Cat timp estimati ca va dura solutionarea tuturor despagubirilor in cazul ASTRA Asigurari?

21.08.2015 Credeti ca incalzirea globala este un fenomen real?

14.08.2015 Vom asista la fuziuni si achizitii pe piata de asigurari pana la finalul anului 2016?

07.08.2015 Credeti ca seceta ar trebui sa fie un risc inclus in asigurarile agricole?

17.07.2015 Care este asigurarea fara de care nu plecati niciodata in vacanta?

10.07.2015 Considerati ca piata asigurarilor va reveni pe profit in acest an?

03.07.2015 Vor intermedia brokerii mai multe asigurari de viata in acest an?

26.06.2015 Cate din locuintele din Romania vor fi asigurate obligatoriu la finele lui 2015?

19.06.2015 Va trece marirea deductibilitatii asigurarilor de sanatate de votul final al Parlamentului?

<  18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |  >