1asig.ro
1asig.ro

Considerati ca modificarea Normei RCA va determina intrarea altor companii straine pe piata RCA din Romania?

- Da 60.8%
- Nu 39.2%

Total voturi: 171




adaugat de Octavian Murea la 01.02.2016 15:26
Desi sunt expert nu cred in mitul cu corpul de experti superprofesionisti. Problema sunt oamenii indiferent de pregatirea lor. Atata timp cat majoritatea serviciilor vor fi asigurate de personal subiectiv, iar regulile jocului vor permite astfel de interpretari, nu vom avea servicii de calitate. Am mai spus odata pe aici ceva si anume ca suntem in urma cu peste 25 ani. Piata de asigurari Europeana este ramasa in urma. Marea finanta nu vrea sa liberalizeze piata. Nu functioneaza fondurile mutuale de indemnizare cum functioneaza de exemplu in SUA/ Australia. Exista pe principiul cluburilor P&I si fonduri TPL cu bonus/malus si recalculare la sfarsitul anului fiscal. In Sua sunt majoritare, detin cote de piata fantastice. Daca se mentine sistemul actual considerand asigurarile societati comerciale, este evident ca va exista tendinta permanenta de a face profit si de a nu plati daune. Parerea mea este ca nu va da nimeni buzna sa acapareze piata, Nu se va intimpla nimic nou, unii au venit, apoi au plecat, altii au ramas. Exista o tendinta foarte interesanta pe piata de asigurari si anume, controlul unei societati prin care sa se reduca costurile sau sa se finanteze indirect activitatea altor firme. Metoda este veche a fost folosita de Tender si de Ion Nicolae care folosindu-se de companiile la care erau actionari majoritari si-au luat bonduri comerciale sau polite de risc mare la preturi foarte mici, Tender de ex. a luat Ardaf la un pret de 10 ori mai mic decit ar fi platit o polita de CAR/EAR pentru unitatile nucleare de la Cernavoda. Dupa ce a luat Ardaful a platit o polita cu un pret de 5 ori mai mic decit daca ar fi luat-o pe piata normal. Si-a terminat treba la Cernavoda, nu l-a mai interesat Ardaf. Asitrans (actual Euroins) s-a plimbat de la Uniunea transportatorilor prin anii 2000 la Frigoexpress apoi la Euroholding sau cum se numeste el. Toti actionarii importanti ai companiei nu au urmarit decit sa-si reduca costurile cu asigurarile pentru activitatile lor. Daca la o flota de 500 de camioane platesti 3000 Eur/camion cam cat dai pe an pe asigurari? Reteta a fost preluata de Carpatica, in spatele careia se afla flota Atlassib Sa nu mai vorbim de fostul BCR Asigurari care prelua peste 50% din finantarile bancii in asigurare, adica mutau banii din buzunarul stang in dreaptul. Nu e mai siplu sa cumperi o societate cu 2 mil EUR deciat sa dai banii respectivi unei alte societati de asigurare? Si esti si sigur ca-ti vor fi platite daunele tale, de restul nu te intereseaza. Vedeti de ce in Germania exista o singura autoritate financiara? Noi avem idei, initiative, vrem sa descoperim apa calda, iar ei fac lucrurile simple si clare, mai exact functionale.
 
adaugat de George la 01.02.2016 12:23
Piata de RCA nu este profitabila, nici la noi si nici in afara. Anumite segmente de piata sunt profitabile, dar aici discutia este mai detaliata. Avem un eveniment recent..., ieri in Slovenia
 
adaugat de carburean la 30.01.2016 10:40
piata rca asa cum arata acum este profund disfunctionala ,bazele de calcul sunt netransparente ,clienti sunt bulversati ,degeaba alegi o companie cu tarife mai mari sau mai mici totul tine de cei care efectiv asigura serviciul de despagubire in caz de dauna,atita timp cit angajatii societatilor vor instrumenta daunele de orice tip acestia nu vor fi impartiali ,rezultind clienti nemultumiti ,o solutie ar fi un corp de experti independenti care sa aplice corect legea sa nu fie partinitori,in teritoriu sunt agenti de dauna care fac lobby pentru serviceurile unde sunt gazduiti ,clienti se pling apoi de cuantumul si calitatea despagubiri .noi jucatori pe piata rca o sa apara dar sunt sanse ca acestia sa devina prinsi la rândul lor in aceasta morisca financiara fara sfirsit in goana dupa cota de piata si cash-flow vitale oricarui asigurator doarece acestia nu sunt societati de binefacere sau asezaminte caritabile unde toti sunt bine primiti si tratati. o zi buna si succes noilor veniti.
 
adaugat de Ion la 29.01.2016 17:14
Cu siguranta ca va fi inghesuiala! E o piata mult prea profitabila pentru a rata o asemenea oportunitate de business! De altfel investitorii stau la coada pentru achizitia de asiguratori aflati in dificultate, doar datorita pietei RCA!! In curand vor aparea in peisaj si cateva entitati interplanetare ce vor dori investitia in Romania...
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 29.01.2016 16:05
O propunere lansata recent de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru modificarea Normei 23/2014 (norma RCA) ar putea facilita accesul pe piata din Romania al companiilor de asigurari din alte state care doresc sa practice asigurarea RCA. “Modificarile urmaresc reducerea barierelor de intrare in piata asigurarilor RCA din Romania a jucatorilor locali si a celor din alte state UE, in vederea stimularii unui cadru mai competitiv si stabil in asigurari, care sa determine o crestere a ofertei si sporirea accesului asiguratilor la produsele de asigurare auto”, a precizat ASF. Amintim ca, in ultimele luni, doua companii prezente in Romania si-au anuntat intentia de a intra pe piata RCA, respectiv GRAWE Romania si ERGO (care a cumparat CREDIT EUROPE Asigurari). GRAWE Romania a depus la ASF, in cursul lunii decembrie 2015, dosarele de autorizare pe cele doua clase de asigurari auto – RCA si CASCO. In prezent, pe segmentul RCA isi desfasoara activitatea noua jucatori, respectiv ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ASIROM VIG, CARPATICA Asig, CITY Insurance, EUROINS Romania, GENERALI Romania, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG VIG si UNIQA Asigurari. Asadar, va asteptati ca in urma acestei schimbari legislative sa intre mai multi asiguratori straini pe piata RCA din Romania?
 




Arhiva

Sondajul curent

30.10.2015 Cand considerati ca va fi platita prima despagubire in cazul ASTRA Asigurari?

23.10.2015 Ce conteaza cel mai mult pentru un client corporate atunci cand cauta o asigurare?

16.10.2015 Vor creste vanzarile online de asigurari in 2016 ca urmare a noilor reglementari?

09.10.2015 Ce canal credeti ca folosesc cel mai frecvent asiguratii pentru a se informa despre asigurarile de locuinta?

02.10.2015 Va creste gradul de penetrare a asigurarilor de locuinte in acest an?

25.09.2015 Ce avans va inregistra piata asigurarilor la finalul anului?

18.09.2015 Unde au cele mai mari sanse sa se angajeze salariatii ASTRA Asigurari?

11.09.2015 Va creste pretul mediu al RCA dupa falimentul ASTRA?

04.09.2015 Cati brokeri vor ramane pe piata dupa 1 ianuarie 2016?

<  17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |  >