1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca in urmatorii ani dronele vor incepe sa fie folosite pe scara larga de care asiguratori?

- Da 55.0%
- Nu 45.0%

Total voturi: 100
adaugat de Nicolae la 26.06.2015 20:02
Desigur ca asiguratorii doresc drone pentru constatari imposibil de facut de la nivelul solului ori pentru depistarea fraudelor. Exista insa doua probleme: 1. legislatia lipsa (oare de ce ar trebui ca si dronele sa zboare conform unei legi, se ciocnesc de cele ce ne spioneaza in locuinte ori strica intimitatea infractorilor ?) Cred ca o drona ridicata la 50 sau 100 m nu ar constitui o problema pentru aviatie, doar daca nu sunt MIG-uri care se prabusesc si atunci oricum nu mai conteaza , 2. mare problema, respectiv pe banii cui vor fi cumparate dronele ? O drona profesionala costa de la 20.000 Euro in sus, asa ca mai vorbim peste 10 ani despre ele.
 
adaugat de Far Eastern la 20.04.2015 08:27
Raspunsul vine chiar de la asistent@1asig.ro. Adica NU: "Cu toate acestea, utilizarea dronelor de catre companiile de asigurari ramane, deocamdata, problematica, in lipsa unei legislatii specifice care sa reglementeze acest domeniu."
 
adaugat de CONSTANTINESCU GEORGE la 18.04.2015 12:50
Cu siguranta asiguratorii nu vor rata aceasta posibilitate-fraudele in acest domeniu vor scadea mai mult decat semnificativ.Este un pas inainte si o revolutie in domeniu!
 
adaugat de JELER DORIN ALEXANDRU la 17.04.2015 18:32
Asiguratorii vor folosii orice mijloace de cercetare pentru a stabili cu exactitate valoarea daunelor.si eu as face la fel in locul lor pentru ca si frauda este la fel de perfectionista.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 17.04.2015 15:59
La inceputul lunii aprilie, Administratia Federala a Aviatiei Americane (FAA) a aprobat solicitarea asiguratorului American International Group - AIG de a folosi drone pentru a realiza inspectii in activitatile de evaluare a riscurilor, management al riscului, controlul daunelor si de testare a sigurantei pentru clientii companiei din SUA. De asemenea, FAA a permis AIG sa implementeze un program de cercetare si dezvoltare prin care sa exploreze noi metode de a utiliza dronele pentru a raspunde necesitatii clientilor. Confrom asiguratorului american, dronele pot accelera evaluarea zonelor afectate de dezastre, oferind imagini la rezolutie mare care permit analiza mai rapida a daunelor, a riscurilor si a sumelor necesare pentru despagubire. De asemenea, aceste aparate de zbor reprezinta o solutie mult mai sigura si mai rapida pentru accesul in zone care ar putea fi periculoase sau inaccesibile inspectorilor de risc. Interesul companiilor de asigurare pentru utilizarea dronelor nu este nou. La inceputul anului trecut, Grant GOLDSMITH, Presedintele OVERWATCH, o companie care ofera asigurari pentru riscuri mari, atragea atentia asupra faptului ca asiguratorii isi doreau sa utilizeze drone pentru rezolvarea dosarelor de dauna. Una din aceste cereri fusese deja formulata de un asigurator care fusese depasit de numarul mare de instiintari de dauna survenite in urma uraganului SANDY. Un alt expert in industrie, Jason WOLF, avocat specializat pe segmentul property, declara, la momentul respectiv, ca dronele ar putea fi utilizate pentru evaluarea aeriana a daunelor bunurilor si proprietatilor. De asemenea, la sfarsitul anului 2014, o alta companie americana, United Services Automobile Association, specializata in asigurari pentru familiile militarilor, a cerut aprobare de la Administratia Aviatica Federala pentru a folosi drone care sa evalueze pagube in zone de dezastru. Cu toate acestea, utilizarea dronelor de catre companiile de asigurari ramane, deocamdata, problematica, in lipsa unei legislatii specifice care sa reglementeze acest domeniu. In aceste conditii, credeti ca in urmatorii ani dronele vor incepe sa fie folosite pe scara larga de care asiguratori?
 
Arhiva

Sondajul curent

28.10.2016 Cum apreciati nivelul tarifelor maxime RCA pentru persoanele fizice comparativ cu preturile curente?

21.10.2016 Cum credeti ca vor evolua tarifele dupa perioada de 6 luni in care vor fi plafonate?

14.10.2016 Credeti ca introducerea unei fransize la cutremur va descuraja proprietarii sa isi incheie polita PAD?

07.10.2016 Credeti ca diminuarea comisionului acordat brokerilor pe linia RCA va conduce la scaderi de preturi pentru clientul final?

30.09.2016 Credeti ca limitarea tarifelor RCA va avea vreun efect asupra gradului de intermediere?

23.09.2016 Considerati ca reintroducerea subventionarii ar stimula fermierii sa isi incheie mai multe asigurari agricole?

16.09.2016 Ce efecte credeti ca va avea noul act normativ emis de Guvern asupra asiguratorilor, asiguratilor si pagubitilor?

09.09.2016 Considerati ca intrarea unei companii de stat pe piata asigurarilor RCA va stabiliza preturile?

02.09.2016 Vor intra si alti asiguratori pe segmentul RCA?

<  13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |  >