1asig.ro
1asig.ro

Ar fi util ca soferii sa poata demonstra valabilitatea politei RCA interogand baza CEDAM?

- Da 95.2%
- Nu 4.8%

Total voturi: 229




adaugat de ADRIAN la 03.04.2015 15:05
Am facut odata o verificare a mai multor autoturisme proprietatea sau nu ale unor politisti,pe care ii cunosc.O sa va speriati.Mai mult de jumatate dintre ei nu aveau asigurari.Asta se intampla in toata tara.Ei cred ca pe ei nu ii opreste nimeni,pentru ca si ei ca si alti proprietari,isi fac asigurarea de frica militianului, nu de frica daunei.Inainte vreme,militienii sefi le cereau periodic militienilor subordonati,cei care aveau masini, sa aduca copie de pe asigurarea rca.Acum in tara asta, in frunte cu ASF-ul,fiecare fatce ce il taie capul.La cati bani s-au furat in tarisoara asta si cati se vor mai fura(sper ca nu va indoiti de asta) se facea niste sisteme de verificare a existentei rca, de nu scapa nici pasarea cerului.
 
adaugat de MARIO ALEXANDRESCU la 30.03.2015 10:28
Da ar fi foarte corect dar pe baza de date CEDAM sa apara si agentul emitent al politei si incadrarea autovehiculului pentru ca sunt intermediari in asigurari care anuleaza politele dupa emitere si chiar daca ai asigurarea la tine ea nu apare in baza CEDAM , iar alti intermediari , in special la brokeri incadreaza autovehiculele IN ALTE CLASE DECAT CERE CORECTE
 
adaugat de Far Eastern la 30.03.2015 08:42
Din cate stiu eu, SI in Romania se presupune ca cetatenii respecta legea si sunt nevinovati, pana la proba contrarie. De asta, in acesta... speta, POLITIA RUTIERA ar trebui sa faca dovada ca NU ai RCA. Adica sa se duca frumusel in masina si sa caute "suspectul" intr-o baza de date integrata(ca tot veni vorba se SUA, va mai amintiti filmele de acum 20 de ani?). Nea Misu "Angry Bird" Negritoiu traieste in aceeasi lume cu W Ponta, in care toata lumea are smatphone si acces la internet. In alta ordine de idei, daca nu ai RCA valabil, implicit ti se suspenda dreptul de a circula, nu mai trebuie sa munceasca alti functionari sa emita un document(cu toate cheltuielile aferente). Iar in al treilea rand, norma 23 amintita presupune detinerea si prezentarea AMBELOR(desi fac parte dintr-un singur document) dovezi, nu ori-ori.. Parerea mea este ca, mergand pe exemple singulare(Ohio, SUA si Danemarca, cu cei mai fericiti cetateni) nu da dovada decat de clasicele idei "revolutionare" care nu se finalizeaza(a se citi "impotmolesc") decat cu niste gauri mari in buget.
 
adaugat de Florin TALOS la 29.03.2015 12:02
Eu in viitorul apropiat vad controlul in trafic astfel: Fie ca este in mers sau stationeaza autovehiculul in cauza, politistul rutier poate sa faca verificarea foarte simplu. Pe un terminal portabil (telefon, tableta, etc.) cu o aplicatie dedicata prin simpla tastare a numarului de inmatriculare se interogheaza baza de date iar pe ecran apar date si informatii cu privire la identificarea autovehiculului, a proprietarului acestuia, a expirarii ITP, RCA, ROVINIETA. De asemenea prin tastarea CNP sofer sa apara datele de identificare ale acestuia si cu privire la permisul de conducere. Daca in Danemarca e posibil poate si trebuie sa fie posibil si in Romania. Acolo soferul are asupra sa doar actul de identitate Statul cheltuie miliarde pe tot felul de prostii numai pe lucruri utile nu. Cel mai elocvent exemplu de interconectare a bazei de date a servicilui inmatriculari este cel cu aplicatia de emiere Rovinieta a CANDR. Acolo daca nu corespunde un singur caracter din perechea serie sasiu - nr. de inmatriculare sau nu incadrezi in categoria corespunzatoarea autovehiculul (asa cum este in baza de date a politiei) nu poti emite Rovinieta. Deci se paote !!!
 
adaugat de Me2 la 28.03.2015 18:25
Dragilor, intrebarea era daca "ar fi util sau nu". :) Ca sa fie si "legal sau nu", ar mai trebui (si) schimbata legea, ca sa permita acest lucru. Altfel, Politia este OBLIGATA sa te amendeze.
 
adaugat de Marius Beznoiu la 28.03.2015 09:04
Este surprinzator cum in anul 2015, in plina era a informatiei, ASF, in fruntea caruia domneste pe multi, multi bani dl. Misu Negritoiu, a realizat ca se poate verifica instantaneu daca un vehicul care circula pe un drum public este asigurat sau nu. Buna dimineata ASF ! Buna dimineata dle Misu Negritoiu ! Iata inca un proiect ce va fi incredintat unei firme de partid, si va manca de 2-3 ori mai multi bani dacat cei licitati. Probabil ca in anul 2200, sau 2300, va fi si realizat si operational. Noapte buna Romania ! PS. Felicitari 1asig.ro pentru subiect ! Era si timpul...
 
adaugat de Florin TALOS la 28.03.2015 07:16
Multumesc domnule Grigoras, o sa fiu mai atent pe viitor la tastatura. Daca tot sunteti interesat de subiect asteptam o parere personala. Domnule Alex, dreptul de cirtcula pe drumurile publice se acorda odata cu inmatricularea. La inmatriculare vi s-a cerut sa faceti dovada existentei asigurarii RCA si verificarii tehnice in termen. Odata acest drept acordat legiuitorul nu va pazeste sa vada daca circulati sau nu cu masina. Din moment ce nu mai indepliniti conditiile de acordare a dreptului de circulatie (inmatriculare) nu vi se pare normal sa vi se suspende (cel putin) acest drept ? E problema fiecaruia daca circula sau tine masina in curte dar daca nu mai indeplineste conditiile sa am certitudinea ca nu ma intalnesc cu el pe sosea. Am multi clienti care fac o pauza de RCA si cand vin la reinnoire vin cu masina in cauza neasigurata si ma intreaba: Acum ca am facut asigurarea pot sa circul si azi, oare imi da amenda ? Articolul 10 (1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.
 
adaugat de Alex la 27.03.2015 20:33
Cine zice ca trebuie sa inchei asigurarea RCA pentru un autoturism cu care nu circuli Dl Talos? Din cate stiu eu un vehicul stationar nu poate cauza pagube tertilor
 
adaugat de Dinu Grigoras la 27.03.2015 19:53
D-le Florin Talos,cuvantul reinnoire se scrie cu doi N.
 
adaugat de alin iluta la 27.03.2015 19:07
In SUA se poate demonstra si prin smartphone. E timpul sa mai evoluam, nu doar sa involuam, dar cred ca nu se intentioneaza acest lucru.
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >