1asig.ro
1asig.ro

Recentele decizii ale ASF vor conduce la scaderea tarifelor RCA?

- Da 26.7%
- Nu 68.9%
- Nu stiu 4.4%

Total voturi: 206
adaugat de adi corciu la 18.01.2015 18:50
Mai oameni buni!Despre ce vorbiti?Despre preturi rca si supravegherea pietei de asigurari?Care preturi?Care piata?Asa cum astia de la drumuri tot monteaza la camere pentru roviniete si te omoara cu zile si cu amenzi si cu gropi pe drumuri, asa si la asigurari ar trebuie montate camere si sa te duci singur cu talonul ,nr, si banii de amenda la politie.He,he,atunci se va rezolva si cu vanzarile de auto ilegale si cu multe altele.Este un intreg cerc vicios.Pentru scaderea pretului rca sunt multe lucruri la care s-ar putea umbla.Fransiza,renuntarea la cartea verde pentru cei care nu ies afara si altele.In alta ordine de idei,propun ca repetentii si imbuibatii de la ASF,in fiecare luna sa fie obligati sa-si publice fluturasii de salarii si activitatea desfasurata.Daca li s-ar da si lor salarii ca la medici, poate ca vor emigra si vor lasa pe altii care stiu carte si apleaca urechea la nevoile reale ale pietii.Insa nu va faceti iluzii, ca asta nu se va intampla.Atata timp cat este cardasia pe axa ASF-ASIGURATORI-POLITICIENI-GUVERNAN TI, nu va plati nimeni.Scuze!Vor plati doar prostii.Adica votantii,asiguratii, adica NOI.
 
adaugat de eusebiu salceanu la 18.01.2015 09:47
Fransiza. in cazul in care asiguratul nu o achita ,o va achita compania.dupa care se indreapta legal impotriva rau platnicului .in cel putin 80 % din cazuri , companiile vor recupera banii. Cred ca fransiza este una din putinele variante viabile pt, a se micsora tarifele la RCA.
 
adaugat de Florin TALOS la 17.01.2015 12:44
Si eu sunt pentru asigurarea de raspundere civila a conducatorului auto, adica pe CNP. Fiecare posesor de permis de conducere sa aiba langa permis si asigurarea. Trebuie elaborat de catre ASF un profil de risc al conducatorului auto (criterii de care sa se tina cont) minimal dupa care fiecare societate poate sa adauge criterii suplimentare. Prima treapta de MALUS de 30% poate creste la 50%. FARA FRANSIZA la asigurarea de raspundere civila !!!! Fransiza la asigurarile facultative cand asiguratul e si pagubitul. Daca te loveste un "parlit" cum scoti 100 euro de la el ?
 
adaugat de ciubys la 17.01.2015 12:05
Cea mai mare aberatie prin care "specialistii"ASF au crezut ca pretul pe RCA va scadea este aceea ca pe polita sa fie trecut comisionul de intermediere...ha ha ha...i-as trimite la gradinita ASF sa inceapa cu liniute si bastonase si sa aiba salariu cat alocatia unui copil pentru ca nu au habar sa creeze un sistem fiabil si functional pe piata RCA...am mai spus si repet cea mai buna modalitate de calcul a primei pe rca este aceea ca cedam-ul sa fie legat de baza de date a politiei rutiere si coportamentul fiecarui individ sa fie o componenta in calculul rca asigurarea pe sofer si puterea motorului nu pe sasiu.Parerea mea este ca nu se vrea,societatile de asigurari 90%din ele,se fac ca platesc despagubiri iar ASF se face ca este un arbitru pe piata asigurarilor cel putin pe rca si treaba merge struna....pentru ei nu pentru asigurati...De fiecare data cand incasez o prima pe rca simt ca-l fur pe client stiind cum functioneaza piata.Asiguratul trebuie sa se adreseze societatii lui de asigurare nu celei a soferului vinovat si atunci societatile de asigurare vor analiza de doua ori un dosar inainte de a-l respinge la plata despagubirii.
 
adaugat de eusebiu salceanu la 17.01.2015 11:59
Tarifarea ar trebui facuta pe CNP asigurat, in functie de istoric,vechimea permisului ,varsta si apoi zona . Pe asigurare ar trebui mentionat,clar, o fransiza de 100 euro, atunci cand accidentul a fost provocat de altcineva decat proprietarul sau ar trebui mentionat si conducatorul 2,(nu neaparat nominal, ci ca CNP),tarifarea facanduse cu o oarecare majorare(15 -30 %), Fransiza de 100 euro ar putea aplicata si soferilor sub 28 ani, in schimbul scaderii primei de asigurare , De asemenea malusul de 20 % la prima dauna este prea mic ,ar trebui majorat la min, 50 % .La fiecare polita ar trebui anexate copii la certificat inmatriculare si permis ,in acest mod nu ar mai aparea date false care sa micsoreze tariful initial.
 
adaugat de MD la 17.01.2015 10:16
ASF-ul actioneaza dupa principii fantasmagorice... Dom´Misu si institutia pe care o conduce au o mentalitate comunista pura. Sa plateasca fiecare cat poate, dar sa aiba asigurare conform nevoilor... Haha ! Pretul corect al unei asigurari trebuie sa fie determinat strict matematic stimati domni. Se aude si la specialistii de la ASF ??? Muntii de bani ce le intra in buzunare, domnilor si doamnelor de la ASF se pare ca le-au estompat ratiunea si discernamantul... Multumesc 1asig, pentru ca nu ne cenzurati.
 
adaugat de constantinescu geoege la 17.01.2015 10:07
Atata timp cat B/M-se stabileste dupa sasiu si nu dupa CNP-nu se va putea!
 
adaugat de JELER DORIN ALEXANDRU la 17.01.2015 04:03
Cel mai bun exemplu exte cu pretul carburantului.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 16.01.2015 17:21
Autoritatea de Supraveghere Financiara a relaxat conditiile pentru stabilirea tarifelor la RCA. In acest caz, ASF a anuntat, miercuri, ca a eliminat din legislatie obligatia asiguratorilor de a stabili tarife de prima pentru politele RCA astfel incat sa acopere toate angajamentele ce decurg din incheierea contractelor. Decizia ar putea avea ca efect reducerea pretului asigurarii. De asemenea, ASF precizeaza ca tarifele de prima nu vor putea fi modificate decat dupa minimum 6 luni (fata de 12 luni anterior), cu exceptia indexarilor sau a modificarilor pe anumite categorii de riscuri (articolul 25, alineatul 5). Amendamentele aduse Normei RCA nr.23/2014 vor intra in vigoare la data publicarii acestora in Monitorul Oficial. "Este o prima masura destinata normalizarii situatiei in cazul tarifelor RCA; flexibilizam cadrul de reglementare pentru a oferi societatilor de asigurare libertatea de a isi optimiza portofoliile si de a atenua diferentele mari existente in acest moment", a declarat Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF. Amintim si faptul ca, la finele saptamanii trecute, ministrul Finantelor Publice Darius VALCOV a solicitat Autoritatii reanalizarea si regandirea sistemului RCA in privinta tinerilor. In aceste conditii, va asteptati la o reducere a tarifelor RCA, mai ales in cazul tinerilor soferi?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >