1asig.ro
1asig.ro

Care este principalul motiv pentru care romanii nu isi asigura locuinta?

- Lipsa informarii 9.1%
- Lipsa banilor 33.5%
- Calitatea produselor de asigurare 5.7%
- Nu resimt o amenintare reala 30.4%
- Nu au incredere in asiguratori 21.3%

Total voturi: 230




adaugat de ciontos csaba la 10.12.2014 11:53
cei care nu platesc asigurari pe locuiinte sa nu fie despagubiti si gata asa de simplu este ,dar nu sa te oblige sa platesti asigurare obligatorie pe ceva ,ce ieste al tau -privat!incalcare al dreptului international al populatiei!!!!
 
adaugat de ciontos csaba la 10.12.2014 11:49
nu inteleg cum ma obliga pe mine statul sa platesc asigurare obligatorie pe proprietatea mea privatacine vrea sa si asigure locuinta o va fc ori cum-dar sa te oblige sa platesti asigurarea obligatorie pe locul si locuinta ta privata este o hotie iesita din comun!!si incalca drepturile internationale ale omului!!asa ceva nu se poate si va rugam ca in viitor sa scoatetti asigurarile astea obligatorii ce nici asa nu ieste rentabil ptr poulatie alea trei chesti obligatorii ce au vrut sa bage dinsii din senat si cam .deputatilor!!!!cu toata stima .
 
adaugat de Vali la 10.10.2014 10:13
Vina principala de a nu isi incheia o asigurare a proprietatii ,este a guvernantilor care dau ajutoare cu nemiluita in caz de catastrofe sau daune produse proprietatilor romanilor . De ficare data cand sau produs daune majore la locuinte au venit guvernantii nostri populari cu ajutoare consistente din banii tuturor romanilor cotizanti la bugetul de stat , fara sa se intrebe daca acestia au avut obligatia de a-si asigura proprietatile. Va dau cazuri concrete din judetul Galati : anul trecut 2013 au fost inundatii devastatoare in multe localitati din judet si guvernantii nostri "dragi si scumpi " au acordat ajutoare consistente celor care au fost inundati indiferent ca aveau sau nu asigurare . Ba chiar cei care au avut asigurari incheiate au primit mai putini bani din ajutoarele de la guvern .Democratie sau prostie ce spuneti ??? Au primit bani de la guvern si unii care au avut doar curtile inundate, va dati seama unde au ajuns banii nostri din taxe si impozite ??? S-au produs explozii la apartamente au venit repede guvernantii si au acordat ajutoare , de ce din banii nostri ????? Sa plateasca guvernantii aceste ajutoare din banii lor de salariu daca le este mila de alegatorii care nu isi asigura locuintele , de ce trebuie sa platim noi toti contribuabilii la bugetul de stat ???? Eu propun ca toti primarii localitatilor sa plateasca o amenda de minim 100 lei din salariu propriu pentru fiecare proprietar de locuinta care nu are asigurare in care are loc o catastrofa ce spuneti ???? Aceste amenzi sa fie adunate intr-un fond de urgenta pentru catastrofe si o sa vedeti cum primarii o sa aplice legea .
 
adaugat de marian la 09.10.2014 15:05
Principalul motiv este mentalitatea romanului. In caz de dauna prefera sa se vaite la autoritati, decat sa fie asigurati!
 
adaugat de Florin TALOS la 09.10.2014 14:01
Lipsa banilor e poezia preferat a romanului. Din pacate e o poezie veche care nu mai impresioneaza. Ca exemplu, daca intr-o familie de fumatori se fumeaza cu o tigara mai putin pe zi intr-un an se aduna banii pentru o AOL si o facultativa. 13,8 lei/20=0,69 lei *365 zile= 252 lei. Asa ca romani cautati alte motive. Un motiv care lipsete este: IGNORANTA CRASA care ne caracterizeaza !!!
 
adaugat de Emilian Onesciuc la 08.10.2014 14:30
Singurul motiv pentru care romanii nu se asigura este lipsa de educatie. Lipsa de educatie, dublata de impactul mesajelor omniprezente cu care improasca mass-media, creeaza in mintile mai slabe mirajul prosperitatii. Inainte de a se visa vedeta, peste noapte, fiecare om intreg la minte ar trebui sa protejeze ceea ce are deja: viata si proprietetea. Lipsa banilor? Este o gluma. Atata timp cat se cheltuie milioane de Euro pe mici si bere, atata timp cat functioneaza mii de saloane de infrumusetare, atata timp cat se vinde sampon care elimina 114,2854% din matreata, inseamna ca oamenii au bani. Nu resimt o amenintare reala? Poate explica cineva ce inseamna asta. Cum ar trebui sa arate o "amenintare reala" pentru casa ta, sa iti toarne cineva benzina pe pereti? Nu au incredere in asiguratori? Ei, aici da, poate fi justificata neincrederea. Iar responsabilitatea o poarta OSAAR, CSA, ASF si toti cei care au permis, de ani de zile, companiilor din zona "gri" sa functioneze nestingherite. Cu toate acestea, dupa un cutremur vor exista doar doua categorii de oameni: unii care se vor felicita - si vor fi felicitati de familia lor - ca si-au asigurat casa, si ceilalti, care se vor intreba in ce anume n-au avut incredere.
 
adaugat de dc67 la 06.10.2014 09:54
toate motivele din sondaj au cate o pondere mai mica sau mai mare in luarea deciziei privind asigurarea locuintei-pentru fiecare caz in parte. dar ce ziceti de faptul ca autoritatile nu au facut nimic-in aceasta directie- in cazul inundatiilor/alunecarilor de teren-riscuri acoperipe prin polita PAD?s-au plimbat cu barcile pe strazi si au spus ca vor debloca fonduri de la Guvern pentru despagubiri.de ce nu au sanctionat primarii din localitati pentru ca nu au luat masuri astfel incat macar polita obligatorie sa existe in fiecare casa? oamenii nu sunt educati in acest sens si asteapta in continuare ajutoare-de la Guvern,de la UE...de la Dumnezeu
 
adaugat de me2 la 04.10.2014 22:58
Lenea? :)
 
adaugat de JELER DORIN ALEXANDRU la 04.10.2014 15:58
MARINA VOICA zice in unul din slagarele sale -CHEMA INCREDEREA INAPOI-
 
adaugat de Florin TAALOS la 04.10.2014 07:13
In primul rand o lipsa de cultura financiara si asigurari plus o lipsa a cultului proprietatii plus o indolenta crasa si peste toate acestea se asterne complicitatea si lipsa de reactie a autoritatilor care refuza sa puna in aplicare legea AOL iar de fiecare data cand se intampla dezastre in loc sa-i intrebe de asigurare guvernantii vin si-i mangaie pe crestet "lasa maica ca guvernul iti face alta casa". Indiferent cat ne-am stradui noi brokerii sa le explicam ce insemana o casa, cat au muncit sa o aiba si ca in cateva clipe aceasta poate sa dipsara 90 % vin cu argumente de genul "doar nu o sa mi se intample tocmai mie" sau "da ce eu sunt fraier ca vecinu nu si-a facut nicodata si nu la amendat nimeni". Cei care spun ca nu au bani sunt o mica parte. Din pacate si scandalurile din asigurari ii fac pe unii sa nu aiba incredere in sistem.
 




Arhiva

Sondajul curent

08.03.2019 Cum va protejati locuinta impotriva dezastrelor naturale?

22.02.2019 Cum va evolua piata de brokeraj in asigurari in 2019?

11.02.2019 Cum anticipati ca va evolua piata asigurarilor private de sanatate in 2019? Motivati raspunsul!

25.01.2019 Ce fenomen ti se pare cel mai periculos (in opinia ta creste cel mai mult riscul de a fi implicat intr-un accident rutier) atunci cand te afli la volan?

07.01.2019 Care considerati ca este cea mai mare provocare pentru industria de asigurari in 2019?

14.12.2018 Ce solutie credeti ca are cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere:

07.12.2018 Credeti ca piata asigurarilor din Romania va incheia anul 2018 cu:

29.11.2018 Ce noua tehnologie credeti ca va avea cel mai mare impact asupra domeniului asigurarilor din Romania in urmatorii 5 ani?

23.11.2018 Credeti ca vor mai intra asiguratori noi pe piata din Romania pana la finalul anului?

<  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  >