1asig.ro
1asig.ro

Ar fi viabil un sistem de compensare directa pe piata romaneasca de RCA?

- Da 80.7%
- Nu 19.3%

Total voturi: 109




adaugat de COTA VASILE la 08.06.2014 09:29
avantajul real al fi al participantului la trafic,care implicat fiind intr-un accident ar beneficia in mod real de propria sa polita RCA. Cointeresarea acestuia ar pune mai multa ordine in stabilirea si aplicarea preturilor RCA,ar clarifica stabilirea preturilor ,doar din dorinta de a atrage clientii. Sloganul ,,CEL MAI IEFTIN RCA...s-ar transforma in CEL MAI SIGUR RCA,conform cu tipul si marca masinii,varsta soferului,s.a.m.d. Sigur si efortul asiguratorului,in determinarea si finalizarea dosarului de dauna ar fi mai mare,dar sigur ordonarea si siguranta conduc. auto ar limpezi oarecum aceasta controversata piata,ar educa si populatia in a apela la pretul corect si compania cere le asigura aceasta ,,liniste,,
 
adaugat de eusebiu salceanu la 07.06.2014 11:34
Acest sistem de compensare ar fi un pas inainte ,insa ar aduce probleme suplimentare companiilor serioase ,care vor recupera foarte greu daunele de la companiile neserioase.Cea mai buna solutie ar fi TARIFUL MINIM OBLIGATORIU(sustenabil),corelat cu COMISIONUL MAXIM OBLIGATORIU, Aceasta solutie ar aduce lichiditati suficiente tuturor companiilor,care isi vor putea onora la timp obligatiile fata de asigurati cat si fata de colaboratori (service,agenti,...).
 
adaugat de Alexandru SIMINA la 06.06.2014 19:47
Un asemenea sistem ar fi foarte bine venit. Asiguratii ar fi obligati sa ia in calcul si altceva decat pretul atunci cand incheie asigurarea RCA. Asiguratorii care in momentul de fata practica preturi de dumping ar fi obligati sa intre "in rand cu lumea"...Cred ca despagubirile ar decurge mai bine, desi exista riscul ca asiguratorul meu sa sa umfle pretul pe principiul"oricum imi recuperez banii de la x-ulescu". Un alt dezavantaj ar fi nevoi a 2 inspectori de daune in loc de unul, lucru care ar putea duce la marirea fortei de munca a asiguratorilor(un lucru bun). Avantajele sunt mult mai multe si mai mari decat dezavantajele si nu pot decat sa spun ca ar fi o idee buna.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 06.06.2014 17:51
In cadrul mecanismelor de compensare directa pe raspundere civila auto, companiile de asigurari gestioneaza daunele propriilor clienti. Cu alte cuvinte, in cazul in care ai fost accidentat din vina altui sofer, propriul asigurator RCA te va despagubi, urmand sa recupereze contravaloarea daunei de la asiguratorul partii vinovate. Aceasta procedura, in teorie, ar trebui sa conduca la o concurenta corecta intre jucatorii din piata si la cresterea calitatii serviciilor - daca serviciile nu sunt de calitate, clientul se va muta la alt asigurator. In modelul clasic de despagubire pe RCA, cum este si cel din Romania, calitatea serviciilor este foarte putin relevanta pentru asigurat, deoarece nu el este beneficiarul direct al politei pe care o incheie. In cazul in care sufera o dauna, se indreapta catre asiguratorul partii adverse, pentru care reprezinta doar un pagubit si nu un client. In prezent, pe langa Franta si Italia, unde aceasta procedura este utilizata de mai multe zeci de ani, schema de compensare directa mai este folista si in Spania, Portugalia, Belgia sau Rusia, in timp ce tari precum Polonia sau Turcia se afla in faza incipienta a implementarii. Efectele unui astfel de sistem sunt totusi neclare. In primul rand, o concurenta mai mare pe calitatea serviciilor implica cheltuieli mai ridicate, nicidecum mai mici. Avand in vedere faptul ca asiguratorul isi va recupera contravaloarea pagubei de la cel al partii vinovate acest sistem s-ar putea transforma intr-un instrument de a pune presiune pe concurenti. Asadar, considerati ca mecanismul compensarii directe pe RCA ar putea functiona in Romania?
 




Arhiva

Sondajul curent

03.11.2017 Cum poate fi stimulata cresterea asigurarilor facultative?

27.10.2017 Ce inovatii tehnologice vom vedea in urmatorul an pe piata locala de asigurari?

20.10.2017 In cat timp decontarea directa va creste increderea consumatorilor in industria de asigurari?

13.10.2017 Cum vor evolua asigurarile de locuinte pana la finalul anului?

06.10.2017 Care este cea mai buna metoda prin care sa iti protejezi locuinta?

29.09.2017 Implementarea IDD va creste increderea consumatorilor in piata de asigurari?

22.09.2017 Sunt micro-asigurarile o solutie pentru piata din Romania?

15.09.2017 Sondaj 1asig.ro: Costurile conformarii la GDPR vor fi ...

08.09.2017 Considerati ca brokerii si asiguratorii vor fi pregatiti pentru a aplica Regulamentul General pentru Protectia Datelor - GDPR pana la 25 mai 2018?

<  8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |  >