1asig.ro
1asig.ro

Ar contribui reglementarea vanzarilor online de asigurari la dezvoltarea acestui segment de piata?

Da 55.6%
Nu 44.4%

Total voturi: 124
adaugat de codru la 03.06.2014 10:26
categoric NU avem zeci de firme de asigurari sute de brokeri mii de ag de asig pt ce ne mai trebuie si online!! ca sa se spele niste bani si fraudeze polite
 
adaugat de Vali la 02.06.2014 14:30
nscrierea datelor pentru emiterea politelor de asigurare pe online se face de oricine doreste, fara sa se ia in calcul ca multe polite sunt gresite intentionat pentru a fi alt pret mai mic (CNP,cilindree, putere , localitate rural in loc de oras , tip autovehicul , mod folosire personal sau interes de serviciu in loc de taxi ). Cum se poate ca asiguratorii in numele careia se emite polita ,in special RCA , sa accepte fara sa aiba in fata certificatul de inmatriculare si CNP proprietar ? De cand clientul fara cod RAF ,RAJ,RBK are voie sa emita polite de asigurare ? Din pacate si la daune cind ajung acesti clienti de polite gresite nu li se intampla nimic ,nici macar nu sunt pusi sa plateasca diferenta la polita gresita . Cei care au emitere de asigurari pe online sunt direct raspunzatori pentru reglementare sau haos . Cei de la Safety ar trebui sa-si aleaga colaboratorii mai cu grija deoarece sunt multe polite RCA gresite intentionat ,mai ales cei care lucreaza fara contracte pe numele lor cu Safety, stiu ei mai bine ce spun . Pentru eliminarea incadrarii gresite trebuie sa se faca conectarea cu baza de date a autovehiculelor de la serviciul inmatriculari si asa s-ar elimina aceste "smecherii" ale unora care vor sa castige doar comision.
 
adaugat de Dragos la 02.06.2014 11:18
Atata timp cat banii pt asigurare ajung direct in contul firmelor mama,de acord,dar daca ajung in contul intermeriarilor se va crea o degringolada totala pt ca nimeni nu ar mai raspunde de nimic.
 
adaugat de TALOS FLORIN LIVIU la 31.05.2014 21:20
Raspuns la intreabarea "Inca ceva, a cui este raspunderea de ex. in cazul rca-urilor prost incheiate, care despagubesc, de fapt, un tert pagubit?" Ordin nr. 22/2012 pentru modificarea ?i completarea Normelor privind asigurarea obligatorie de r?spundere civil? pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul pre?edintelui Comisiei de Supraveghere a Asigur?rilor nr. 14/2011(Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 840 din 13.12.2012). Art.16, alin.(4) "Asigur?torii RCA au obligatia s? solicite toate informatiile necesare pentru evaluarea riscului, conform propriilor criterii stabilite în tariful de prim?, ?i s? verifice corectitudinea informatiilor privind datele de identificare ?i tehnice ale vehiculului, precum ?i ale proprietarului/utilizatorului acestuia." Deci raspunderea este a celui care incheie asigurarea. Poate sa imi spuna si mie cineva cum se pune in aplicare acest text de lege, cum se indeplineste acesta obligatie in cazul politelor RCA emise on line ?
 
adaugat de un broker la 31.05.2014 15:36
Intr-o societate "normala" asigurarile on line ar fi corect incheiate (ma refer la incadrare, respectiv obtinerea tarifului adecvat). La romani, unde chilipirul e la mare cautare, emiterea on line nu va functiona optim din acest punct de vedere. Inca ceva, a cui este raspunderea de ex. in cazul rca-urilor prost incheiate, care despagubesc, de fapt, un tert pagubit?
 
adaugat de TALOS FLORIN LIVIU la 31.05.2014 12:54
Nu stiu daca or sa se dezvolte dar e musai niste reglementari clare. Dar din pacate daca aceste reglementari nu vor fi dublate de control privind respectarea lor vor fi la fel ca reglementarile pentru vanzarile clasice respectate doar de "fraieri", asa cum le place sa ne spuna cei care lucreaza si azi la negru. Iar cand e vorba de consiliere la dauna, parctic nu exista, asta in conditiile cand maxim 10% din "vanzatorii clasici " de asigurari sunt in masura sa acorde consulatanta la dauna in general. Pe on line sunt cele mai mari fraude la subscriere mai ales cand e vorba de taximetristi, persoane sub 30 ani, pensionari, etc. Intr-un cuvant JUNGLA !!!
 
adaugat de eusebiu salceanu la 31.05.2014 10:11
Asigurarile online ,dupa reglementarile actuale ,isi bat joc de profesionistii din asigurari(care au investit timp si bani pt. a urma cursuri profesionale) .Ce rost au avut aceste cursuri daca asiguratii pot sa incheie singuri asigurari,trecand adesea date eronate pt. a beneficia de o asigurare cat mai ieftina ? Cine ai consiliaza pe clienti cand se confrunta cu o dauna ? Reducerile acordate online constituie o concurenta neloiala pt. profesionistii din piata , care in caz de dauna pot sa indrume clientul . ACESTE ASIGURARI AR TREBUI EMISE NUMAI DUPA CE ASIGURATUL A TRIMIS SCANAT O COPIE LA CERTIFICATUL AUTO SI LA PERMIS ORI CARTE IDENTITATE.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 30.05.2014 17:32
In momentul de fata, vanzarile de asigurari online in Romania nu reprezinta o cota semnificativa din totalul pietei de profil, desi dezvoltarea canalului online, cu toate costurile aferente unei promovari pe plan national, este considerata mai avantajoasa pentru un asigurator decat dezvoltarea propriei retele de vanzari. Mai mult decat atat, ca urmare a evolutiei comertului electronic si a cresterii continue a numarului de utilizatori de Internet, distributia produselor de asigurare prin intermediul internetului ar fi o evolutie normala in context. Cu toate acestea, una dintre principalele probleme ale acestui segment de business este reprezentata de lipsa reglementarii. Astfel, conform specialistilor, asiguratorii nu doresc sa se implice in mediul online sau sa se dezvolte pe acest segment din cauza legislatiei care, in acest moment, conduce la o serie de riscuri. O legislatie clara si eficienta ar da, de asemenea, posibilitatea si altor institutii specializate din afara tarii sa intre pe aceasta piata. Principalele elemente incluse in aceste reglementari ar trebui sa vizeze, printre altele, modul de prezentare al informatiilor, definirea clara a datelor de identificare ale companiei care administreaza portalurile, protectia si prelucrarea datelor personale, securitatea platii primei de asigurare prin internet, licentierea programelor si a aplicatiilor si sistemele de protectie electronica. Astfel, considerati ca o reglementare clara a vanzarilor online de asigurari ar determina dezvoltarea semnificativa a acestui segment de business in Romania?
 
Arhiva

Sondajul curent

16.11.2018 Va simtiti in siguranta in trafic?

09.11.2018 Veti face cumparaturi, anul acesta, de Black Friday?

02.11.2018 Cutremurul recent, de 5,8 grade pe scara Richter, v-a facut sa va ganditi mai mult la protectia locuintei?

26.10.2018 Ai intrat in dialog cu RoboCasa?

19.10.2018 Ce produse detineti pentru siguranta financiara a batranetii?

12.10.2018 Ce motive invoca clientii dumneavoastra cand refuza sa incheie o asigurare pentru locuinta (PAD sau facultativa)?

05.10.2018 La ce risc catastrofal considerati ca este expusa cel mai mult casa dumneavoastra?

28.09.2018 Cum estimati ca va evolua piata de asigurari la sfarsitul anului 2018?

21.09.2018 Cum apreciati decizia asiguratorului J.H.F. de a vinde asigurari de viata doar cu monitorizare fitness a asiguratului?

<  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |  >